Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.179.42
Ahoj, minulý týden jsem byla s morčetem u veta s tím, že má problémy se srstí a zadníma nožičkama - tahá je za sebou. Vet mu napíchal nějaké vitamíny, pantenol a dal mu odčervovací pastu. Nikdy jsem neslyšela, že by se morče odčervovalo. Od té doby morčák nejí, nepije. Teď s ním jedu na veterinu, ale zajímalo by mě, jak je to s tím odčervováním, je to běžné? Mě se to nějak nezdá, myslela jsem, že se odčervují jen masožravci?
Díky za odpovědi
Martina
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.253
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ahoj, minulý týden jsem byla s morčetem u veta s tím, že má problémy se srstí a zadníma nožičkama - tahá je za sebou. Vet mu napíchal nějaké vitamíny, pantenol a dal mu odčervovací pastu. Nikdy jsem neslyšela, že by se morče odčervovalo. Od té doby morčák nejí, nepije. Teď s ním jedu na veterinu, ale zajímalo by mě, jak je to s tím odčervováním, je to běžné? Mě se to nějak nezdá, myslela jsem, že se odčervují jen masožravci?
Díky za odpovědi
Martina
Ano, morčata se mohou odčervovat stejně jak kočky či psi. Doporučuje se tak 2x ročně, pastou. Hlavně u morčat co dostávají čerstou píci (trávu), v ní mohou být parazité jak od psů,koček tak ptáků apod.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.155.65
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ano, morčata se mohou odčervovat stejně jak kočky či psi. Doporučuje se tak 2x ročně, pastou. Hlavně u morčat co dostávají čerstou píci (trávu), v ní mohou být parazité jak od psů,koček tak ptáků apod.
Já dávám na odčervení na jaře a na podzim přípravek Sulfadimidin. Mám s ním dobré zkušenosti. Dává se to 3 dny po sobě do vody, pak 3 dny nic a pak zase 3 dny léčby. Zabírá výborně - od doby, co jsem ho začala dávat, jsem neměla s morčaty problém.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.253
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já dávám na odčervení na jaře a na podzim přípravek Sulfadimidin. Mám s ním dobré zkušenosti. Dává se to 3 dny po sobě do vody, pak 3 dny nic a pak zase 3 dny léčby. Zabírá výborně - od doby, co jsem ho začala dávat, jsem neměla s morčaty problém.
To není na odčervení,ale přeléčení proti kokcidióze Také se u morčat 2x ročně může provádět,hlavně u velkochovů
morcatkaAkikina

XXX.XXX.180.10
Ahoj nevim jestly se morcata odcervuji.Ale tyto komentare mi rikaji, ze ano.Mam tedy jit k veterinari?S morcaty nemam moc skusenosti.Dekuji Kristyna
Morčata se neodčervují
se nedivím, že nežralo, když dostalo pastu pro psy, nebo kýhoboha co to bylo.
psi + kočky = masožravci
morče = býložravec
jiné zažívání
tady byl původní problém nejspíš v nesprávném krmení a vet, který se nevyznal v těhle zvířátkách prostě jen vydělal pár peněz a pravděpodně toho chudáka úplně dorazil.
Dobrý den,
stejně jako psi a kočky mohou mít morčata své parazity. Mezi nejčastějí parazity patří kokcídie, což jsou jednobuněční paraziti buněk střeva. Dále se mohou vyskytovat oblí červi, kteří mohou být více (škrkavky) či méně (roupi) patogenní. Morčatům se nevyhýbají ani parazitičtí roztoči způsobující svědivost, zhoršenou kvalitu srsti, či svrab. Ideálním postupem je nechat trus vyšetřit a podle výsledků se zařídit. Je zbytečné cpát antiparazitika do zvířete naslepo, už kvůli zátěži organismu, ale i kvůli možnosti vzniku rezistencí parazitů proti léčivým přípravkům. Tento postup neplatí jen pro morčata, ale pro všechna zvířata.
Přeji pěkný den.
Bára.
Denča95

XXX.XXX.25.53
linduš
napsal(a):
Morčata se neodčervují
se nedivím, že nežralo, když dostalo pastu pro psy, nebo kýhoboha co to bylo.
psi + kočky = masožravci
morče = býložravec
jiné zažívání
tady byl původní problém nejspíš v nesprávném krmení a vet, který se nevyznal v těhle zvířátkách prostě jen vydělal pár peněz a pravděpodně toho chudáka úplně dorazil.
Heledte morče je sice býložravec ale taky se odčervuje co myslíte že kůň, ovce jsou to sice taky býložravci sice větší ale také se očkují zejména například pobytu na pastvě. U morčat podávání telené píce nebo pobytu na zahradě v ohrádce :).
Uživatel s deaktivovaným účtem

Denča95
napsal(a):
Heledte morče je sice býložravec ale taky se odčervuje co myslíte že kůň, ovce jsou to sice taky býložravci sice větší ale také se očkují zejména například pobytu na pastvě. U morčat podávání telené píce nebo pobytu na zahradě v ohrádce :).
Heleďte pletete spoustu věcí dohromady.
Očkuje se proti nemocem, výsledkem je imunita. Odčervuje se proti parazitům, výsledkem jsou mrtví paraziti, ale žádná imunita. Ano, odčervovat lze i injekčním přípravkem, ale to z toho ještě nedělá očkování o nic víc, než je očkování proti dětské obrně (syrup na piškotu) odčervením.
Jinak morčata se normálně neodčervují. Červi opravdu nejsou záležitostí, která by u morčat byla nějak zvlášť častá, či klinicky významná. Můžou mít roupy nebo tasemnice, ovšem nemoc to způsobuje jen a pouze při masivní infekci. Je mnoho významnějších choroboplodných zárodků, které způsobují u morčat průjem, především různé bakterie, v menší míře kokcidie, častokrát je průjem primárně způsobený dietní chybou. Preventivní odčervení u morčete opravdu nemá místo.
Úplně jinak je tomu u těch ovcí, u nich naopak červi jsou velkým problémem a jeden z nejdůležitějších patogenů. Je jich mnoho druhů a ovci může začervení snadno zabít. Proto se chov ovcí, zvláště ve větším počtu, točí kolem neustálého boje s červy, a to jak v podobě opakovaného odčervení, tak střídáním pastvin a podobně. V menší míře se toto týká i koně, i ten trpí nebezpečnými vnitřními parazity, které také mohou způsobovat úhyn zvířete.
vevera

XXX.XXX.148.83
Odčervují se i koně, ovce, kozy..jsou to býložravci a někteří cizopasníci kladou vajíčka do trávy. Odčervují se pastou. Morčata také. Červi v mase nejsou ti, kteří se usídlí ve střevech, nijak to nesouvisí. Ale každý lék může mít vedlejší účinek, i odčervení.
Uživatel s deaktivovaným účtem

vevera
napsal(a):
Odčervují se i koně, ovce, kozy..jsou to býložravci a někteří cizopasníci kladou vajíčka do trávy. Odčervují se pastou. Morčata také. Červi v mase nejsou ti, kteří se usídlí ve střevech, nijak to nesouvisí. Ale každý lék může mít vedlejší účinek, i odčervení.
No, nějak jsem tento příspěvek úplně nepochopila. Co jsou "červi v mase"? Souhlasím a rozumím jenom poslední větě.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!