Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

15.12.2005 14:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.7.250

Všechny vás moc zdravím a prosím o radu. Chtěl bych si pořídit myší holátko a vychovat z něj dospělou myšku. Mám několik otázek:
1.) Přežije, když se o něj budu starat? Jedné holce se to opravdu podařilo, ale už s ní nejsem v kontaktu, abych se jí mohl na všechno zeptat.
2.) Můžu mu dávat kapátkem nebo injekční stříkačkou normální ohřáté kravské mléko? Jaké množství? Kolikrát denně? Je potřeba ho krmit i v noci?
3.) Jak mu zajistit teplo, aby nezmrzlo?
4.) Dá se u malého holátka poznat pohlaví?
Moc děkuji za všechny odpovědi.
Alexandr

Neregistrovaný uživatel

15.12.2005 15:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.253

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Všechny vás moc zdravím a prosím o radu. Chtěl bych si pořídit myší holátko a vychovat z něj dospělou myšku. Mám několik otázek:
1.) Přežije, když se o něj budu starat? Jedné holce se to opravdu podařilo, ale už s ní nejsem v kontaktu, abych se jí mohl na všechno zeptat.
2.) Můžu mu dávat kapátkem nebo injekční stříkačkou normální ohřáté kravské mléko? Jaké množství? Kolikrát denně? Je potřeba ho krmit i v noci?
Alexandr

Ahoj, pokusím se ti odpovědět alespoň podle toho, co si myslim:
1) Pravděpodobnost, že ti přežije tu je, ale myslím si, že dost malá. Záleží hlavně na tom, kolik na něj budeš mít času.
2) Kapátko by bylo asi ideální a kravské mléko ohřáte tak na tělesnou teplotu taky. Množství asi tolik, kolik bude chtít - když nebude chtít, nevezme si. Ale kolikrát denně, to už bude asi těžší, protože když jsou holátka v matčiným pelíšku, tak je u nich prakticky pořád a oni se můžou napít kdy chtějí - to platí i o noci. Já osobně bych se do toho asi nepustila, ale když, tak bych ho krmila tak minimálně 5x denně + pozdě večer a brzo ráno.
3) Rozhodně bych ho měla v nějaké třeba vatou vyteplené krabičce. Vatu bych zakryla útržky papírových kapesníku a hustě bych tam nastrkala piliny a holátko bych do nich zahrabala tak 2 cm pod povrch. Piliny jsou samozřejmě prodyšné, takže se neudusí.
4) pohlaví se u holátka poznat nedá.
Myslím, že to bude i celkem náročné, ale pokud se ti to povede, napiš to sem na diskusi. Hodně štěstí Kiki-b

Neregistrovaný uživatel

15.12.2005 18:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.95.11

Alexandr

To je nesmysl! Proc nenechat holatko normalne u maminy? Vzdyt se chudak bude trapit! Odchovavat mysi (ci jakakoli jina) holatka kapatkem bych videla jako nutnost v pripade, ze jim umre mamina a druhou nesezenete, jinak si myslim, ze takovy pokusy s holatkem lze oznacit za tyrani zvirat. Krmit se musi neustale, tak po dvou hodinach, trosicku.Z kravskeho mlika muze mit pekne zazivaci problemy. A jak chcete mysatku navic masirovat bricho, aby vymesovalo?(Bez teto masaze to nezvladne, podobne jako treba stenata.).Dale: jak si myslite, ze se mysatku podari udrzet si samotnemu v tom umelem hnizdecku teplotu? Odborna literatura uvadi, ze mysi holatka potrebuji mit v hnizdecku teplotu kolem 30stupnu celsia.Tu si pochopitelne udrzi, jen kdyz jich tam bude vic a bude u nich mamina. Takze odchov holatka za takovych podmineka se podle me muze podarit temer vyjimecne.

Neregistrovaný uživatel

15.12.2005 18:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.95.25

Alexandr

To jsi našla holátko divoké myši,nebo ti pošla samička?
Jiná varianta by byla postavená na hlavu.Tatara,který ti dá tak mladého jedince bych chtěl poznat.Pokud jsi ale neřekla,že je na krmení.
K radám bych přidal ještě jednu,docela podstatnou.Mládě se pez pomoci matky nevyprázdní.Musíš tedy nahradit její čištění genitálií,které je přinutí močit a kadit.Stačí šimrat na spodní části bříška.Pokud mu nepomůžeš,pojde

Neregistrovaný uživatel

15.12.2005 21:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.29.103

To jsi našla holátko divoké myši,nebo ti pošla samička?
Jiná varianta by byla postavená na hlavu.Tatara,který ti dá tak mladého jedince bych chtěl poznat.Pokud jsi ale neřekla,že je na krmení.
K radám bych přidal ještě jednu,docela podstatnou.Mládě se pez pomoci matky nevyprázdní.Musíš tedy nahradit její čištění genitálií,které je přinutí močit a kadit.Stačí šimrat na spodní části bříška.Pokud mu nepomůžeš,pojde

V některých Zverimexech jsou běžně k dostání holata myší,
krmí se s nima hadí mládata.

Neregistrovaný uživatel

15.12.2005 21:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.253

V některých Zverimexech jsou běžně k dostání holata myší,
krmí se s nima hadí mládata.

No tak to je jasný ne, ale je fakt divný, vychovávat ho sám... jak už jsem napsala, já bych se do toho nepustila, protože je to fakt blbost, ale jen jsem se snažila pomoct.... Ale já bych to nedělala.... Kiki-B

Neregistrovaný uživatel

16.12.2005 09:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.253.30

Alexandr

Je to blbost....malýmu budou chybět protilátky z mateř. mléka,tudíž bude náchylnější na různý nemoci,pravděpodobně bude menšího vzrůstu, bude opožděný ve vývinu.
Navíc bůhví jak dlouho jsou ty holátka v obchodě bez maminy (hole vydrží docela dlouho bez mámy).
No zkrátka dokrmovat holátku jen v případu nouze (úmrtí matky) jinak bych řekla že je blbost zachraňovat hole určené na zkrmení jen pro tvůj dobrý pocit,že jsi někoho zachránila...to radši zachraň velkou myš (potkánka) určeného na zkrmení vyjde to nastejno a myšule bude oki

Neregistrovaný uživatel

16.12.2005 11:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.95.11

Je to blbost....malýmu budou chybět protilátky z mateř. mléka,tudíž bude náchylnější na různý nemoci,pravděpodobně bude menšího vzrůstu, bude opožděný ve vývinu.
Navíc bůhví jak dlouho jsou ty holátka v obchodě bez maminy (hole vydrží docela dlouho bez mámy).
No zkrátka dokrmovat holátku jen v případu nouze (úmrtí matky) jinak bych řekla že je blbost zachraňovat hole určené na zkrmení jen pro tvůj dobrý pocit,že jsi někoho zachránila...to radši zachraň velkou myš (potkánka) určeného na zkrmení vyjde to nastejno a myšule bude oki

Tak pokud chces piplat holatko ze zveraku urcene pro hada, radsi si kup aspon ctyri, aby si udrzely teplotu v hnizde. No ale stejne: myslim, ze nadeje na uspech je mala, lepsi by bylo koupit mlade mysky nebo potkanecka, a dobry skutek udelas taky.

Neregistrovaný uživatel

16.12.2005 12:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.29.103

Tak pokud chces piplat holatko ze zveraku urcene pro hada, radsi si kup aspon ctyri, aby si udrzely teplotu v hnizde. No ale stejne: myslim, ze nadeje na uspech je mala, lepsi by bylo koupit mlade mysky nebo potkanecka, a dobry skutek udelas taky.

Jenže on nepsal, že chce dělat dobrý skutek, chtěl experimentovat,
třeba si myslel, že ta myš pak bude po něm.

Neregistrovaný uživatel

16.12.2005 18:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.95.11

Jenže on nepsal, že chce dělat dobrý skutek, chtěl experimentovat,
třeba si myslel, že ta myš pak bude po něm.

Taky mi to tak prijde, ale budme shovivavi a nenechme se vytocit kdejakym vtipalkem:-)

Neregistrovaný uživatel

17.12.2005 15:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.7.250

Taky mi to tak prijde, ale budme shovivavi a nenechme se vytocit kdejakym vtipalkem:-)

Já ale nevtipkuju. Opravdu si to chci zkusit, protože kamarádka, se kterou už nejsem v kontaktu svou myšku z holátka vychovala a ta myška jí bere jako svou maminku. Hodně ji poslouchá a dost je na ní závislá. Je od vás dost hnusné, že se umíte jenom posmívat. Asi jsem udělal špatně, že jsem zrovna vás prosil o radu. Poradím si i bez vás a pokud se mi to povede, pište si, že se to tu dočtete a možná se budete hodně divit!
Alexandr

Neregistrovaný uživatel

17.12.2005 18:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.253

Já ale nevtipkuju. Opravdu si to chci zkusit, protože kamarádka, se kterou už nejsem v kontaktu svou myšku z holátka vychovala a ta myška jí bere jako svou maminku. Hodně ji poslouchá a dost je na ní závislá. Je od vás dost hnusné, že se umíte jenom posmívat. Asi jsem udělal špatně, že jsem zrovna vás prosil o radu. Poradím si i bez vás a pokud se mi to povede, pište si, že se to tu dočtete a možná se budete hodně divit!
Alexandr

Já jsem se ti ale tak nějak pomoct snažila... neházej všechny do jednoho pytle

Neregistrovaný uživatel

17.12.2005 21:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.95.25

Já jsem se ti ale tak nějak pomoct snažila... neházej všechny do jednoho pytle

Myslím,že tu s tebou nikdo nijak špatně nejednal.Spíš dáváme najevo své názory a rad tu bylo řekla bych také dost.
Mazlíka si uděláš i z měsíční myšky,pokud k ní budeš mít pěkný vztah.
že by myš brala chovatele jako maminku je blbost a i kdyby,mládata se nejpozději do dvou měsíců osamostatnují a i svou pravou matku začnou vnímat,jako jakoukoliv jinou miš.
Jak říkám,pokud si pořídíš mladého jedince,je jedno,jestli 1den,nebo 1 měsíc starého přilne k tobě úplně stejně.S holátkem si pouze přiděláš starosti a ještě hrozí, pokud se ti ho nepodaří vypiplat,že bude umírat daleko hůře a dále,nežli u hada.

Neregistrovaný uživatel

17.12.2005 21:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.7.250

Myslím,že tu s tebou nikdo nijak špatně nejednal.Spíš dáváme najevo své názory a rad tu bylo řekla bych také dost.
že by myš brala chovatele jako maminku je blbost a i kdyby,mládata se nejpozději do dvou měsíců osamostatnují a i svou pravou matku začnou vnímat,jako jakoukoliv jinou miš.
Jak říkám,pokud si pořídíš mladého jedince,je jedno,jestli 1den,nebo 1 měsíc starého přilne k tobě úplně stejně.S holátkem si pouze přiděláš starosti a ještě hrozí, pokud se ti ho nepodaří vypiplat,že bude umírat daleko hůře a dále,nežli u hada.

Jasně, omlouvám se všem, kteří mi radili. Děkuju
Alexandr

Neregistrovaný uživatel

17.12.2005 23:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.53.50

Já bych jen zmínil.....MYŠ SE PÍŠE S TVRDÝM YYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY NE MIŠ ((((((((:
ALE JINAK MÁŠ ABSOLUTNÍ PRAVDU

Neregistrovaný uživatel

18.12.2005 09:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.95.25

Já bych jen zmínil.....MYŠ SE PÍŠE S TVRDÝM YYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY NE MIŠ ((((((((:
ALE JINAK MÁŠ ABSOLUTNÍ PRAVDU

No tak pardon.Omlouvám se za překlep.Jak sis jistě všimnul drahý češtináři,slovo myš se v mé reakci vyskytlo několikrát (jednou se vloudila chyba) ruku na srdce-jsi neomylný?Tahám se tu k tvému potěšení za nos,to ano,ale přes to,myslím že tu máme řešit zvířátka a ne pravopis.
škoda,že jsme anonimní.Myslím,že i od tebe by se tu našla nějaká perla.
Jinak ale díky za uznání mého příspěvku

Neregistrovaný uživatel

18.12.2005 14:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.29.103

No tak pardon.Omlouvám se za překlep.Jak sis jistě všimnul drahý češtináři,slovo myš se v mé reakci vyskytlo několikrát (jednou se vloudila chyba) ruku na srdce-jsi neomylný?Tahám se tu k tvému potěšení za nos,to ano,ale přes to,myslím že tu máme řešit zvířátka a ne pravopis.

Přestan štěkat Sašo, ručně se dokrmujou papoušci, aby byli ochočení, u myší je to nesmysl a trápení holátka. Tvá kamarádka
ti pověsila bulík na nos, chlapče.

Neregistrovaný uživatel

18.12.2005 15:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.230.7

Přestan štěkat Sašo, ručně se dokrmujou papoušci, aby byli ochočení, u myší je to nesmysl a trápení holátka. Tvá kamarádka
ti pověsila bulík na nos, chlapče.

To ste všichni potkanáři a myškaři tak natvrdlí, že nepoznáte, že si z vás dělá prde?! Ale pobavil jsem se, určitě sem zase zavítám. Jsou tu lidi s výbornýma nápadama!

Neregistrovaný uživatel

18.12.2005 16:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.53.50

To ste všichni potkanáři a myškaři tak natvrdlí, že nepoznáte, že si z vás dělá prde?! Ale pobavil jsem se, určitě sem zase zavítám. Jsou tu lidi s výbornýma nápadama!

zase někdo kdo to rozseknejspíš budeš hrózně chytrej a všechno víš a znáš a sem si chodíš zaprudit co?

Neregistrovaný uživatel

25.11.2014 14:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.89.99

myšata se prodávají, ale jen jako krmení pro hady

fred321

15.8.2016 02:14
fred321

XXX.XXX.13.202

Ja som skusal kravske mlieko aj smotanu. Vytvorila sa im z toho zaludku nestravitelna zrazenina, jeden to uz neprezil, ostatnym vela nechyba. Ak potrebujes nieco surne, skus kupit detske mlieko, napriklad sunar v nonstop lekarni kym nezozenies "mléko pro koťátka" ako pise Klára K na tomto fore:
http://www.odpovedi.cz/otazky/jak-vychovat-male-mysi-mlade?_fid=f3at
Ten sunar naried pre istotu dva krat viac ako je v navode.

17.8.2016 16:28
LájošM

XXX.XXX.14.251

Asi to tak súrné nebude, za ty skoro 2 roky si to nejspíš vyřešili.

Realista

14.1.2017 19:37
Realista

XXX.XXX.45.254

Raci dej tu mys ještěrovi.

NoOffenceBro

30.9.2017 22:20
NoOffenceBro

XXX.XXX.172.196

Mě strašně pobavil "překlep" ve slově anonymní v reakci, že nemá problém s pravopisem :D.

20.2.2018 19:08
Kosok

XXX.XXX.213.6

Lze to, sám to mám odzkoušené, ale je to nesmysl. Spousta práce a výsledek nejistý. A holata na zkrmení jsou prostě na zkrmení, když bych chtěl myš tak si pořídím dospělce nebo v pozdějším stádiu vývoje.

Natulák

3.10.2019 17:13
Natulák

XXX.XXX.155.193

Alexandr

Jo máš pravdu taky to chci skusit domu jsem si pořídila 4 holátka

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík