Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.248.22
Mám 2 morčátka-samičky.Né na chov je pro radost jako mazlíčka.A obě najednou chytly klasickou rýmu.Jé možné,aby jí chytly od člověka??Já mám totiž momentálně taky rýmu.Nějak zvlášť jsem je nemuchlala,když jsem nemocná,jen nastlat,nakrmit a dát vodu......zkusila jsem jim dát do pití vitamín C ,ale zatím žádné účinky.Prosím poraďte co mám dělat. Moc děkuji za všechny rady.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.115.232
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mám 2 morčátka-samičky.Né na chov je pro radost jako mazlíčka.A obě najednou chytly klasickou rýmu.Jé možné,aby jí chytly od člověka??Já mám totiž momentálně taky rýmu.Nějak zvlášť jsem je nemuchlala,když jsem nemocná,jen nastlat,nakrmit a dát vodu......zkusila jsem jim dát do pití vitamín C ,ale zatím žádné účinky.Prosím poraďte co mám dělat. Moc děkuji za všechny rady.
Raději s nimi sjeť na veterinu, protože z obyčejné rýmy se u morčete poměrně snadno vyvine zápal plic. Hodně důležitý je vit.C, dávej jim ho jak do vody, tak nějakou příjemnější formou (např. paprika). A musí mít také teplo (zas ne moc) a pozor na průvan. Pokud ješně nemají nákazu usazenou na plicích, časem to odezní samo, až se s tím tělíčka vypořádají.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.1.36
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Raději s nimi sjeť na veterinu, protože z obyčejné rýmy se u morčete poměrně snadno vyvine zápal plic. Hodně důležitý je vit.C, dávej jim ho jak do vody, tak nějakou příjemnější formou (např. paprika). A musí mít také teplo (zas ne moc) a pozor na průvan. Pokud ješně nemají nákazu usazenou na plicích, časem to odezní samo, až se s tím tělíčka vypořádají.
vitamín c musíte dávat často pak se projeví jeho nedostatek právě nastydnutím ,průjmy ,a uvolněním zubů .Pokud jste ho dala až ted může být pozdě
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.136
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
vitamín c musíte dávat často pak se projeví jeho nedostatek právě nastydnutím ,průjmy ,a uvolněním zubů .Pokud jste ho dala až ted může být pozdě
Ryma se u morcat objevuje taky z nachlazeni, klec nesmi stat v pruvanu. Take kolisani teploty v mistnosti, kde jsou, je velmi na skodu. Nase morce chytilo takto rymu trikrat , nez jsme nasli misto, kde nei pruvan. Bohuzel to uz preslo do chronickeho stasdia a nezabiraji mu ani antibiotika. Vitamin C ve vode mi morce nepije, takze mu ho denne podavam injekcni strikackou do pusiny.Krome toho dostava cely zivot pestrou stravu bohatou na cerstvou zeleninu a ovoce, travu, seno...Velice nebezpecny je pro morvcata taky stres, pri nemz dochazi k oslaveni organismu!
Ja.mála.rýmečka

XXX.XXX.251.27
Mam morcatko ma rymu celkem casto většinou jsou sušínku hněde ale dnes...prave je ma nazelenale tak nevim..no
Luci222

XXX.XXX.40.20
Potřebuji poradit!!!!
Máme 2 morčátka,1 z nich je takové nafouklé a nejspíš má rýmu,jí i pije ale moc se teď nepohybuje spíš pořád sedí nebo leží na stejném místě.....pokud jste se s tím někdo setkali prosím poraďte.....na veterině jsme zatím nebyli (je to teprve od rána).....
Uživatel s deaktivovaným účtem

čekejte ještě pár dní a problém se vyřeší sám

Luci222
napsal(a):
Potřebuji poradit!!!!
Máme 2 morčátka,1 z nich je takové nafouklé a nejspíš má rýmu,jí i pije ale moc se teď nepohybuje spíš pořád sedí nebo leží na stejném místě.....pokud jste se s tím někdo setkali prosím poraďte.....na veterině jsme zatím nebyli (je to teprve od rána).....
Jakou jinou radu než veterináře tady čekáš?
Luci222

XXX.XXX.40.20
Byli jsme u veterináře a bohužel nemám dobré zprávy, morčátko (Sisinka) má docela velké cysty na vaječníku,dostala nějaké kapky a pokud se to nezlepší tak bude muset na kastraci,jsou jí už 4roky takže to znamená zvýšené riziko..... doufám že ty kapky pomůžou a operaci se vyhne....
K0berec

XXX.XXX.168.75
Dobrý den mám morče které začalo kýchat a myslím si že je to rýma. Prosím poradíte mi co stín?

K0berec
napsal(a):
Dobrý den mám morče které začalo kýchat a myslím si že je to rýma. Prosím poradíte mi co stín?
Veterinář.
Lídaaaaa

XXX.XXX.101.241
Vetrinář, mám také dvě morčata a kýchají.
Ivetaaaa

XXX.XXX.42.67
Dobrý den mám 2 morčata a jedno má pořád rýmu a to druhý nemá nevím jak to mám řešit ale je mi ho líto 🥺 chtěla by jsem mu nějak pomoc tak prosím jestli by někdo neměl nějakou radu děkuji moc pěkný zbytek dne přeji 🙂
Ivetaaaa
napsal(a):
Dobrý den mám 2 morčata a jedno má pořád rýmu a to druhý nemá nevím jak to mám řešit ale je mi ho líto 🥺 chtěla by jsem mu nějak pomoc tak prosím jestli by někdo neměl nějakou radu děkuji moc pěkný zbytek dne přeji 🙂
Mela by jste dojit k veterinari, at morcatko poslechne.. Jinak mu davejte nyni navic vitamin C, klidne rozpustit v trosce vody rozpustne cecko a inzulinkou ( bez jehly) dat vypit do tlamicky. Minimalne tyden, deset dni..

Ivetaaaa
napsal(a):
A co třeba veterinář?
Rýma může být z nachlazení. Jestli máte morčata venku tak se mohly nachladit a jestli je máte doma tak to můžou mít, třeba z průvanu.... Morčata jsou náchylná na průvan z toho můžou mít i zánět dýchacích cest. Nebo mě ještě napadlo, že má asi na něco alergii ( radši s ním zajděte k veterináři )
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!
Anonymni_uzivatel

XXX.XXX.110.221
Dobrý den, je nutné dodat, že ze sena se opravdu vitamín C nezíská. Při sušení se ze sena vypaří.