Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.153.106
Ahoj.
Mě zajímá to že chodíte se zvířecím miláčkem k veterináři, z důvodu léčby nutno uspat nárkozy. Prosím napiš podle druhu zvířete, váhy (stačí normální, podváha a nadváha) a věku. Taky napiš jestli probudila nebo ne. Děkuji. Měj se hezky. Lukáš
Napíši z mého zkušenosti:
Moje bývalá méně než 1,5 letá křeček, holka, váha: normální, měla zánět na děloze, operace - pod narkózou odebrání nádor s dělohou. Výsledek probudila.
Moje bývalá 2,5 letá morče, holka, měla nádor na kůži u ucha, léčba - odebrání nádor pod narkózou, výsledek - před operací byla podváha, přežila, po operaci pomalu přibrala. Později více než asi 1 měsíc opět měla problém s zubama (váha: podváha), proto musela uspat narkózu a jí ubrousili stoličky. Výsledek - v 14 hodin šla uspat, po asi dvě hodin probudila, bohužel přes noc umřela.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.137.242
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ahoj.
Mě zajímá to že chodíte se zvířecím miláčkem k veterináři, z důvodu léčby nutno uspat nárkozy. Prosím napiš podle druhu zvířete, váhy (stačí normální, podváha a nadváha) a věku. Taky napiš jestli probudila nebo ne. Děkuji. Měj se hezky. Lukáš
Moje bývalá méně než 1,5 letá křeček, holka, váha: normální, měla zánět na děloze, operace - pod narkózou odebrání nádor s dělohou. Výsledek probudila.
Moje bývalá 2,5 letá morče, holka, měla nádor na kůži u ucha, léčba - odebrání nádor pod narkózou, výsledek - před operací byla podváha, přežila, po operaci pomalu přibrala. Později více než asi 1 měsíc opět měla problém s zubama (váha: podváha), proto musela uspat narkózu a jí ubrousili stoličky. Výsledek - v 14 hodin šla uspat, po asi dvě hodin probudila, bohužel přes noc umřela.
mě řekl přímo můj veterinář co mi léči psy když jsem tam byla z potkanem že hlodavci se moc léčit nedají sice se o to pokusil ale neúspěšně myšák uhynul ,říkal že hlodavci jsou moc malí na odhad léků apod. takže je neoperuje ani neléčí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.153.106
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
mě řekl přímo můj veterinář co mi léči psy když jsem tam byla z potkanem že hlodavci se moc léčit nedají sice se o to pokusil ale neúspěšně myšák uhynul ,říkal že hlodavci jsou moc malí na odhad léků apod. takže je neoperuje ani neléčí.
Pamatuju si že veterinář mi řekl že u křečků při narkóze 10% může stát neprobudit. Lukáš
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.50.146
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Hm tak to bych změnila veta
Hlodavci se léčí naprosto stejně v pohodě jako třeba psi. Například s podáváním atb není u hlodavců problém.
Anestezii je třeba zvolit inhalační .
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.209.5
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Hm tak to bych změnila veta
Hlodavci se léčí naprosto stejně v pohodě jako třeba psi. Například s podáváním atb není u hlodavců problém.
Anestezii je třeba zvolit inhalační .
S potkany (350 - 650 g) chodíme normálně na narkozy. Jednou se mi ale potkanice probouzela celý den a jedné kamarádce se potkanka neprobudila vůbec. Záleží i na stavu zvířete. Pokud nešetříte, sežeňte kliniku s inhalační anestezií. Je hodně drahá a ne všude ji dělají, ale prý se rizika dost snižují. Můj veterinář operoval pod slabou narkozou i džungarského křečka (nádor na uchu) a křeček se uzdravil. Není pravda, že se malá zvířata nedají léčit. Pravda, je to sice náročnější, ale jde to!
P.S. všechny moje osobní zkušenosti jsou s normální anestezií ( ne s tou inhalační)
Tereza
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.248.82
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
S potkany (350 - 650 g) chodíme normálně na narkozy. Jednou se mi ale potkanice probouzela celý den a jedné kamarádce se potkanka neprobudila vůbec. Záleží i na stavu zvířete. Pokud nešetříte, sežeňte kliniku s inhalační anestezií. Je hodně drahá a ne všude ji dělají, ale prý se rizika dost snižují. Můj veterinář operoval pod slabou narkozou i džungarského křečka (nádor na uchu) a křeček se uzdravil. Není pravda, že se malá zvířata nedají léčit. Pravda, je to sice náročnější, ale jde to!
P.S. všechny moje osobní zkušenosti jsou s normální anestezií ( ne s tou inhalační)
Tereza
Mno tak já musím bohužel souhlasit s příspěvkem,že se na mě už dost veterinářů s malými hlodavci vykyšlali!!! a to skoro i na morče!!! jednou,už je to dávno,jsem nechala morčici operovat (nádor někde v břišní oblasti),operace se prý zdařila,ale doktor jí píchnul moc velkou dávku narkozní látky a prostě mi suše řek,že se to nepovedlo...a ani mi ji nedali zpět,abych jí mohla pohřbít!!!!!
a eště ke všemu to byl takovej mladej arogantní blbeček,co u zvířat podle mě ani neměl co dělat!!!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.97.18
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Mno tak já musím bohužel souhlasit s příspěvkem,že se na mě už dost veterinářů s malými hlodavci vykyšlali!!! a to skoro i na morče!!! jednou,už je to dávno,jsem nechala morčici operovat (nádor někde v břišní oblasti),operace se prý zdařila,ale doktor jí píchnul moc velkou dávku narkozní látky a prostě mi suše řek,že se to nepovedlo...a ani mi ji nedali zpět,abych jí mohla pohřbít!!!!!
a eště ke všemu to byl takovej mladej arogantní blbeček,co u zvířat podle mě ani neměl co dělat!!!
Já mám na vety štěstí,zatím mě nikdy neřekli,že hlodavce léčit nebudou.Morčinka už prodělala jednu operaci ,dostala inhalační narkozu a dobrý probrala se bez problémů a vesele už rok žije dál.
Jana
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.176.18
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ahoj.
Já měla samičku morčete na císařském řezu a z narkózy se probrala a vesele žije dál. váhu měla skoro 1600g a po zákroku 987g měla 5 mimin a 2 přežili.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.8
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Já měla samičku morčete na císařském řezu a z narkózy se probrala a vesele žije dál. váhu měla skoro 1600g a po zákroku 987g měla 5 mimin a 2 přežili.
AHOJ, taky prihodim nejakou zkusenost.
Zakroky u drobnych hlodavcu mensich nez potkan jsou opravdu problem, protoze nekteri veterinari vubec nemaji ani zkusenost a mnohdy ani ochotu lecit treba krecka. S narkozou je to tak, ze velmi zavisi na kondici zviratka pred zakrokem, pokud je podvaha a organismus je soslabeny, riziko je vetsi. Neplati to ale vzdy.Trilete morce mi kvuli zabrousenii prerustajicich stolicek davali do narkozy dvakrat, poprve prezilo i pres znacnou podvahu a spatnou kondici, po druhe uz podvahu dohnalo(z 50dkg pribralo na 1,2kg za ani ne pul roku . Prvni narkoza byla na klinice, na druhy zakrok jsem byla lina jezdit pres pul mesta a zasla k veterinari nedaleko. Morce zemrelo, protoze mu z nepochopitelnych duvodu pichal antibiotika, a to jeste v narkoze. Takze je dulezite narazit na veterinare, ktery se pokud mozno specializuje na drobne savce. Pri operaci tukoveho nadoru u dvoueteho morceciho samecka jsem uz neriskovala a sla na kliniku, morce o vaze 1,5kg vse prezilo v poradku.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.15.8
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
AHOJ, taky prihodim nejakou zkusenost.
Zakroky u drobnych hlodavcu mensich nez potkan jsou opravdu problem, protoze nekteri veterinari vubec nemaji ani zkusenost a mnohdy ani ochotu lecit treba krecka. S narkozou je to tak, ze velmi zavisi na kondici zviratka pred zakrokem, pokud je podvaha a organismus je soslabeny, riziko je vetsi. Neplati to ale vzdy.Trilete morce mi kvuli zabrousenii prerustajicich stolicek davali do narkozy dvakrat, poprve prezilo i pres znacnou podvahu a spatnou kondici, po druhe uz podvahu dohnalo(z 50dkg pribralo na 1,2kg za ani ne pul roku . Prvni narkoza byla na klinice, na druhy zakrok jsem byla lina jezdit pres pul mesta a zasla k veterinari nedaleko. Morce zemrelo, protoze mu z nepochopitelnych duvodu pichal antibiotika, a to jeste v narkoze. Takze je dulezite narazit na veterinare, ktery se pokud mozno specializuje na drobne savce. Pri operaci tukoveho nadoru u dvoueteho morceciho samecka jsem uz neriskovala a sla na kliniku, morce o vaze 1,5kg vse prezilo v poradku.
Co se tyce toho odhadu leku, tak leky se vzdy davkuji podle vahy, stejne je to s narkozou. Zvazit morce nebo potkana, krecka neni problem, horsi uz by to bylo s treba mysi nebo piskomilem, ale i to se da i drobni savci jsdou elcit, ale je potreba hajit spravneho veterinare. V pripade morcaqtka Fisty si myslim, ze zviratko bylo oslabene dlouhodobou lecbou nadoru, tou chlamydiovou infekci, tak kondice byla spatna a proto se z druhe narkozy neprobrala :( .
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.137.242
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Co se tyce toho odhadu leku, tak leky se vzdy davkuji podle vahy, stejne je to s narkozou. Zvazit morce nebo potkana, krecka neni problem, horsi uz by to bylo s treba mysi nebo piskomilem, ale i to se da i drobni savci jsdou elcit, ale je potreba hajit spravneho veterinare. V pripade morcaqtka Fisty si myslim, ze zviratko bylo oslabene dlouhodobou lecbou nadoru, tou chlamydiovou infekci, tak kondice byla spatna a proto se z druhe narkozy neprobrala :( .
ono je to možná i ve veterináři ,už kolikrát jsem byla svědkem toho že řekl že se léčba nevyplatí ať si raději koupí dítě třeba nového křečka / možná má pravdu/ když jsem tam byla s potkanem jediné co pro něj udělal že ho utratil aby se netrápil a nabídl mi štěně psa ,myslel to sice dobře ale vyznělo to blbě ,zřejmě nikdy takové zvíře neměl tak nechápe že k němu má někdo vztah třeba jako ke psu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.181.11
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ahoj.
Morče 1,3 kg, stáří 4 roky, dobrá kondice - nezhoubný nádor v oblasti hrudníku - přežila bez problémů a prodloužilo jí to život o celý rok.
Morče 800 g, stáří 5 let, opakující se záněty močového měchýře - narkóza z důvodů přerostlých zubů v závěru zoufalé třičtvrtěroční léčby - přežila narkózu, umřela za 24 hod poté na celkové oslabení organismu
Morče 800 g (v době narkózy pouhých 500 g), stáří 2 roky, pravděpodobně geneticky vrozené něco, co nebylo možné definovat a projevovalo se opakovanými průjmy bez jakékoliv bakteriologické, parazitální či jiné příčiny (opakovaná negativní vyšetření trusu) - narkóza z důvodu broušení zubů v závěru roční zoufalé léčby. Po narkóze se probrala a začala jíst - ne však lépe, než předtím - přežila dalších 48 hodin.
Morče 1,5 kg, stáří 5 let, nedefinované problémy rprovázené průjmem, nechutenstvím - včas neléčené - důvod narkózy broušení zubů - těžko říci, co však bylo příčinou a co následkem. V době narkózy velmi špatný stav. Narkóza odložena o tři dny proti původnímu plánovanému termínu, protože veterinářka nesehnala rozvěrač či brusku - teď nevím přesně. Z narkózy se již neprobral.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.22.218
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ahoj.
Morčák, 5 měsíců, 630g. Narkóza z důvodu kastrace - zcela bez problémů a velmi rychle proběhlo probuzení z narkózy i následná rekonvalescence l
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.196.245
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Morčák, 5 měsíců, 630g. Narkóza z důvodu kastrace - zcela bez problémů a velmi rychle proběhlo probuzení z narkózy i následná rekonvalescence l
Ahoj. Moc děkuji za zajímavé vaše zkušenosti. Pokud někdo ještě nenapsali své zkušenosti, tak chtěl bych aby napsali. Měj se hezky! Lukáš
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.100.41
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ahoj. Moc děkuji za zajímavé vaše zkušenosti. Pokud někdo ještě nenapsali své zkušenosti, tak chtěl bych aby napsali. Měj se hezky! Lukáš
Osmák degu, narkoza při císařském řezu. probudila se po podání antidota, nepřežila ale rekonvalescenci.
Vím od známého veterináře, že to co píšete - je složitý odhad dávky. A z drobných domácích mazlů nejhůř snáší nazkozu králíci. Těm ji známý vet pokud nechtěl hodně riskovat raději nepodával.
Já sice vím, že mazlík je mazlík, ale já chovám zvířat víc a raději volím občas metodu bezodpadového chovu hlodavců (chovám zároveň hady)
Člověk by asi měl umět odhadnout, kdy je utrpení po operaci u zvířete ještě na hranici snesitelnosti a akdy zvíře jenom zbytečně dál trápíme, jen proto, že je to mazlík. A tro nemluvím o finanční náročnosti takové operace.
Jana - hadice
U potkanů mám úspěšnost operací zhruba 50/50. Ale já mám na to očividně smůlu. Opravdu hodně záleží na samotném zvířeti. Už jsem nechávala operovat jinak zdravou myš v dobré kondici a prostě to nedala. Naopak hubená, zježená myš, která šla na uspání a nakonec se jí vetovi zželelo, operaci obrovského, nekrotického nádoru přežila.
Samozřejmě operace vždy byla v inhalační narkóze.
Potkan kolikrát samotnou operaci přežije, problém je pak probouzení, tam se většinou zvrtne.
Nelik12345

XXX.XXX.179.219
Právě mám morčatko v narkoze a čekám jak dopadne. 😞😢
Nelik12345

XXX.XXX.179.219
Moje morčatko má asi problém s probuzením je jak hadrova panenka. Nechce pít ani jist nepostaví se.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!