Vakoveverky – vaše zkušenosti?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

25.2.2009 19:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.145.83

Dobrý den,
ráda bych se zeptala na vše kolem vakoveverek (cena apod.) děkuji

Neregistrovaný uživatel

25.2.2009 21:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.34

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dobrý den,
ráda bych se zeptala na vše kolem vakoveverek (cena apod.) děkuji

Cena začíná už na 1000kč,ale jsou náročné na prostor,skupinu musíš sestavit naráz,protože zvířata se značkují močí a později přidaného jedince nesnesou...Mají téměř tekutý trus,protože se živí hlavně hmyzem a ovocem,zapáchají,škrábou...Pokud jsi začátečník,dobře si to rozmysli.Nejsou příliš obtížné na chov,ale kromě pěkného vzhledu a zajímavého chování na nich nejsou žádné výhody.Pískomilové nebo bodlinatky téměř nezapáchají,plšíci jsou levnější a stejně roztomilí jako vakoveverky,psouni nemají tekutý trus a nevyžadují hmyz...

Neregistrovaný uživatel

26.2.2009 10:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.39.157

Cena začíná už na 1000kč,ale jsou náročné na prostor,skupinu musíš sestavit naráz,protože zvířata se značkují močí a později přidaného jedince nesnesou...Mají téměř tekutý trus,protože se živí hlavně hmyzem a ovocem,zapáchají,škrábou...Pokud jsi začátečník,dobře si to rozmysli.Nejsou příliš obtížné na chov,ale kromě pěkného vzhledu a zajímavého chování na nich nejsou žádné výhody.Pískomilové nebo bodlinatky téměř nezapáchají,plšíci jsou levnější a stejně roztomilí jako vakoveverky,psouni nemají tekutý trus a nevyžadují hmyz...

Nechovám vakoveverky příliš dlouho, ale kromě ceny bych ráda odporovala:
Začínala jsem s jedním klukem, přidala jsem dvě (pár) a potom ještě jednu samici - vše naprosto v klidu, i když jsem měla strach a připravené rukavice, kdyby se začaly rubat. klec má 180 * 180 * 60 cm, původně byla rozdělená na dvě části, pro každý pár jedna, ale našly si skulinku a bydlí pohromadě.
Trus mají podlouhlé bobky, sice měkkčí, ale do tekutosti to má velice daleko. Asi by bylo dobré přehodnotit složení stravy.
Nekoušou, neškrábou - první samec si klidně vyleze z papírové roury od koberců - tu mají nejraději a spí v ní všechny 4 na jedné hromadě- vleze mi do kasy od svetru a tam spokojeně usne třeba na celé odpoledne.
Když si namočím ruku do smetanového jogurtu, pribináčku nebo do medu, tak je mám na ruce doslova přilepené, olizují mi ji do posledního zbytku ale kousnout se nesnaží. Pokud se jim něco nelíbí dají to najevo hlasitým zvukem (nejčastěji, když je kontroluji a ony chtějí chrápat.
Ani s tím pachem to není nijak tragické, když jim klec 1x týdně vyčistíš a případně omyješ omyvatelné části, tak bych řekla že jsou cítit daleko méně, než např. králík.
Jana - hadice

Neregistrovaný uživatel

26.2.2009 20:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.145.83

Začínala jsem s jedním klukem, přidala jsem dvě (pár) a potom ještě jednu samici - vše naprosto v klidu, i když jsem měla strach a připravené rukavice, kdyby se začaly rubat. klec má 180 * 180 * 60 cm, původně byla rozdělená na dvě části, pro každý pár jedna, ale našly si skulinku a bydlí pohromadě.
Trus mají podlouhlé bobky, sice měkkčí, ale do tekutosti to má velice daleko. Asi by bylo dobré přehodnotit složení stravy.
Nekoušou, neškrábou - první samec si klidně vyleze z papírové roury od koberců - tu mají nejraději a spí v ní všechny 4 na jedné hromadě- vleze mi do kasy od svetru a tam spokojeně usne třeba na celé odpoledne.
Když si namočím ruku do smetanového jogurtu, pribináčku nebo do medu, tak je mám na ruce doslova přilepené, olizují mi ji do posledního zbytku ale kousnout se nesnaží. Pokud se jim něco nelíbí dají to najevo hlasitým zvukem (nejčastěji, když je kontroluji a ony chtějí chrápat.
Ani s tím pachem to není nijak tragické, když jim klec 1x týdně vyčistíš a případně omyješ omyvatelné části, tak bych řekla že jsou cítit daleko méně, než např. králík.
Jana - hadice

Ahoj ptala jsem se sice na vakoveverky, ale zaujali mě i ti plšíci a hlavně psouni připadají mi docela velcí, ale to by mi něvadilo. Chtěla bych se zeptat na podrobnosti o chovu těchto zvířat. Slasti i strasti.

Neregistrovaný uživatel

26.2.2009 20:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.34

Ahoj ptala jsem se sice na vakoveverky, ale zaujali mě i ti plšíci a hlavně psouni připadají mi docela velcí, ale to by mi něvadilo. Chtěla bych se zeptat na podrobnosti o chovu těchto zvířat. Slasti i strasti.

Plšíci stojí asi jen 200-350kč,terárko,30-50cm délka,30-50cm šířka,60-100cm výška,uvádím údaje,ve kterých vím,že bylo dosaženo odchovů a zvířata se mohla cítit dobře,menší než je nejmenší uváděný nelze doporučit.Vybavení větvemi.Nejdůležitější rozměr je výška.Krmí se směsí zrnin pro hlodavce,ovocem,zeleninou,hmyzem.Na chov nejsou obtížní,ale mě také zapáchají.Faktem ale asi bude,že mě kromě hadů smrdí vše,ale stejně to mám v pokoji...A ten skoro nesmrdí,takže...No i ty vakouši pokoj nezasmradí,jen v přírodě by to takto intenzivně bylo cítit jen v jejich pelechu...
Psoun se dá chovat v kleci,ale potřebuje spoustu pozornosti a taky podobně jako králík ledacos rád rozkouše,dobré je mít psouny na zahradě v podbetonovaném výběhu.Na stravu i velikost ubikace je asi jako zakrslý králík,méně sena a více zrnin a zeleniny.

Neregistrovaný uživatel

26.2.2009 20:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.42.34

Jana - hadice

Každý chovatel to má asi jinak,ale co jsem se bavila se spoustou lidí,tak jsme si vzájemně na tyto problémy stěžovali.Oni neškrábou schválně,jsou stromolezci a tak mají drápy ostré...O kousání jsem vůbec nemluvila...Ani o přítulnosti.Ta záleží na povaze zvířat.

Neregistrovaný uživatel

6.3.2009 16:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.54.220

chovám oba druhy , jak vakule, tak 2 druhy plšíků (G. murinus a G.kelleni)co se týče zápachu u plšíků, tak nad vakulemi skoro vedou (ale samozřejmě, není to nic, co by se nedalo přežít) a s prominutím osírají ještě více-i budku, v které bydlí. Jinak nároky na krmení jsou skoro stejné.

Neregistrovaný uživatel

8.3.2009 11:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.23.96

Každý chovatel to má asi jinak,ale co jsem se bavila se spoustou lidí,tak jsme si vzájemně na tyto problémy stěžovali.Oni neškrábou schválně,jsou stromolezci a tak mají drápy ostré...O kousání jsem vůbec nemluvila...Ani o přítulnosti.Ta záleží na povaze zvířat.

Jak tak čtu,tak mi to nějak připadá,že téma zní-jak odradit od chovu vakoveverek.Chovám je již osm let-v bytě,kde je kromě dětí i moje žena....tak zvaný pacient-na čistotu.S vakuškama nemám absolutní problém-žádný tekutý trus,žádné kousání(mám je již od mladých),drápky ostréPřipadá mi to,že si tu někdo dělá reklamu na plšíky,psouny apod.Pokud má někdo zájem,rád s chovem poradím(na prodej nemám!).

Neregistrovaný uživatel

12.3.2009 11:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.148.171

Jak tak čtu,tak mi to nějak připadá,že téma zní-jak odradit od chovu vakoveverek.Chovám je již osm let-v bytě,kde je kromě dětí i moje žena....tak zvaný pacient-na čistotu.S vakuškama nemám absolutní problém-žádný tekutý trus,žádné kousání(mám je již od mladých),drápky ostréPřipadá mi to,že si tu někdo dělá reklamu na plšíky,psouny apod.Pokud má někdo zájem,rád s chovem poradím(na prodej nemám!).

jestli jsi tím myslela mne, tak jsi na omylu, ačkoliv jsem vakoveverky ze začátku nechtěla, tak te´d bych je za nic nevyměnila. Jsou to moji kožíškové. Plšíky jsem zkusila taky, ale po jedniom pokusu jsem to již nezkoušela, ty vakulky jsou daleko lepší a připadá mi, že i jednodušší.
Jen chtějí větší prostor.
Jana - hadice.

Neregistrovaný uživatel

7.4.2013 12:45
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.151.226

Dobrý den, chtela bych Vas poprosit o radu..poridili jsme si sameckla vakoveverky(s tim ze nebude zas takovy VELKY problem sehnat samicku)zatim ho mame tyden...holcicka se SNAD rysuje ve vaku u jedne chovatelky..cetla jsem ze hodne stradaji a mohou umrit na stesk..myslite ze je schopen to 1-2mesiec vydrzet sam?

Neregistrovaný uživatel

10.2.2014 09:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.35.79

Dobrý den chci se zeptat jak přesně rozeznám samce od samičky když ještě nejsou dospělí??? už jednou jsem si brala od chovatele "vakušku" chtěla sem samičku a za pár měsíců s toho byl samec...tak nechci znovu naletět.... děkuji

Neregistrovaný uživatel

17.5.2014 15:18
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.225.217

Dobrý den chtěla bych vás poprosit o radu. ...když chci vakoveverku jak ji zaridit útulny domov Prosím o foto na email toffee.sweet@seznam.cz Děkuji moc

tomas123456

9.6.2015 23:57
tomas123456

XXX.XXX.202.20

Dobrý den, takže je lepší chovat min 2 samičky ? četl jsem že je nejlepší sameček a více samic a když stejné pohlaví tak jsem se nedočetl jestli by bylo možné 2 samečky. děkuji.

10.6.2015 23:59
Vakuska

XXX.XXX.252.91

Já dva samečky jednu dobu měla a v pohodě ale slyšela jsem i jiný názor že se praly...podle mě je musiš mít oba od malička ad si na sebe zvyknou...většinou se ve vice chovají samičky..nebo páry nebo sameček a dvě a vice samic záleží co chceš a na co mas prostory.. ;).

3.2.2016 20:29
Lola6

XXX.XXX.218.80

Dobrý den, uvažuji o koupi vakoveverky. Chtěla bych se zeptat zda někdo máte zkušenost pouze s jednou vakoveverkou. Věnovala bych se jí každý den.
Děkuji za odpověď.

?

16.3.2016 16:58
?

XXX.XXX.237.20

Dobrý den
Přemýšlím že bych si pořídila vakoveverky a už vím všechno o tom co by měli jíst a co ne ale nikde jsem se nedočetla k tomu jak často a jakou dávku. Vím že je to asi stupidní otázka ale chci vědět vše abych byla na vakoveverky pořádně připravená :).

1.8.2016 17:20
Vakuska

XXX.XXX.143.5

Dobrý den rozhodně není dobrý nápad mít jen jednu vakušku pokud nechcete mladé pořiďte si radši dvě samičky ale určitě ne jen jednu tu druhou vakušku jí nikdy nevynahradíte..(nebudete sní spát, žrát, povídat-zvuky) Vakuška by Vám sama zbytečně strádala trápila se...může to v nejhorším případě vést až ke smrti.a přese jen když už je jedna ta druhá se tam taky vejde ;) Pokud jste začínajicí chovatel radím začněte s ochočenými mláďaty.

1.8.2016 17:20
Vakuska

XXX.XXX.143.5

Lola6 napsal(a):
Dobrý den, uvažuji o koupi vakoveverky. Chtěla bych se zeptat zda někdo máte zkušenost pouze s jednou vakoveverkou. Věnovala bych se jí každý den.
Děkuji za odpověď.

Dobrý den rozhodně není dobrý nápad mít jen jednu vakušku pokud nechcete mladé pořiďte si radši dvě samičky ale určitě ne jen jednu tu druhou vakušku jí nikdy nevynahradíte..(nebudete sní spát, žrát, povídat-zvuky) Vakuška by Vám sama zbytečně strádala trápila se...může to v nejhorším případě vést až ke smrti.a přese jen když už je jedna ta druhá se tam taky vejde ;) Pokud jste začínajicí chovatel radím začněte s ochočenými mláďaty.

1.8.2016 17:22
Vakuska

XXX.XXX.143.5

? napsal(a):
Dobrý den
Přemýšlím že bych si pořídila vakoveverky a už vím všechno o tom co by měli jíst a co ne ale nikde jsem se nedočetla k tomu jak často a jakou dávku. Vím že je to asi stupidní otázka ale chci vědět vše abych byla na vakoveverky pořádně připravená :).

Záleží jak staré vakušky máte? U dospělých je jiné dávkováni než u mláďat.

jezurka

9.9.2016 07:21
jezurka

XXX.XXX.203.172

Dobry den.
Mam dotaz. Mam cca 9mes. samecka a jednu dospelou samici a pred dvema dny jsem privezla 3mes. samicku. Samecek ji od prvniho dne napada. Mala je chudinka k smrti vydesena. A ted by me zajimalo co a jak mam delat nebo postupovat, aby to samec nedelal a zvykly si na sebe. Je mi ji hrozne lito, je uz doslova v panice jen kdyz se neco sustne.

31.12.2016 21:42
Vakuska

XXX.XXX.240.22

Nechte samičku zvlášť dokud nedospěje potom puvodní pár rozdělte a zkuste prvo spojit samice..pokud ani tanm nebudete uzpěšná tak novou samičku se samečkemtam by pak neměl byt problém..a nakonec tu starší samici..tet se Vám napadají protože samice je mladě a oni už jsou sestavení jako pár takže si brání teritorium a berou jí jako vetřelce. Seznamujte poté but v kleci od nové samičky a nebo uplně v jine ve které nikdo znich nebyl(nebudou si na klec dělat nárok). Nechte je tam postupně spat tak dlouho dokud nebudou spat spolu pak jestě počkejte aspoň den dva...spojování je dost náročné přeji hodně štěstí. ;)

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.10.2017 01:04

23.12.2018 16:59

Vakoveveričky nikomu neodporúčam!
Páchnu tak neuveriteľne, že sa to nedá popísať.
Poriadne hryzú, žiadni maznáci.
Nerobím reklamu ani nič podobné ale kúpte si hocičo iné...

27.1.2019 20:53
EraillBastetCle

XXX.XXX.96.225

podle me vsechny kecy ohledne vakoveverek od vetsiny chovatelu jsou absolutne mimo.
Ja mam doma Vakoveverku Codu...je to kluk..je jeden.. Mam ho od malicka. Ve dne spi a nepotrebuje defacto nic. Ma sice velkou klec pro fretky, a ta plus vybaveni je financne nakladnejsi. Ale jinak absolutne nechapu ty strasaky vsude.

Coda steka a vrci POUZE kdyz se BOJI a neco se mu NELIBI tzn.tento zvuk slysim 1-2krat tydne od doby co neni malicky a absolutne v pohode zije i s myma dvema kocourama..bez problemu i na volno.

Pije stavu nebo caj. Na jidlo ma ovoce, hrozinky, pyskoty, kapsicky a hranule pro kocky misto cervu a zivoc.slozek stravy, med, banan, jogurt.....

Sni toho ABSOLUTNE MINIMUM..navic vakousci trpi na obezitu takze idealka. Je zdravy, cily, vesely, TICHY, NEKOUSE, NESKRABE A NIKOMU Z RODINY ANI ZNAMYCH CO VIDEL P O P R V E V ZIVOTE NEPOKOUSAL ANI NEPOSKRABAL!!

Kdyz se ulepi od medu a sladkeho a je spinavy neni ZADNY PROBLEM ho s citem umyt pod jemnym proudem vody ktera je akorat...

Kaka male bobky..nikoliv sracky.. A tx bobkuje hlavne na jedno misto ..NE VSUDE PO CELEKLECI...a popravde za PUL ROKU nebylo treba menit prochcane stelivo ( pyliny a seno na dne) narozdil od osmaka degu, potkanu, kraliku a jinych co sem chovala v minulosti. Je pritulny necha se drbkat.. Vetsinou sedi v kapuci nebo na rameni..

Jedna vada na krase je..ze jelikoz je kluk a je sexualne vyspely tak PLESATI..ale to je CELE.. Hluk v noci ZADNY.. Jen obcas skace na vrch klece a dolu salta.. A slysim jak papa...ape zadne vrceni ani agrese...
Nikdy neublizil zkratka me ani cizim a na jeho krmeni staci mit doma kus jablicka, lzici jogurtu, medu a nejaky ovocny syrup..orisky..piskotek.. Takze nevim kde vsichni berou ty naklady, narocnou peci a chov.. :)

A plus?? vakoveverky maji nadherne hebkou srst a krasne ocicka a cumacek a jsou silene roztomilyyy :)

27.1.2019 21:02
EraillBastetCle

XXX.XXX.96.225

A co se davek krmeni tyce podle me pokud jim date kazdy den idealne ve STEJNOU DOBU...nejlepe vecer kdy zacinaji byt aktivni date novou stavu na piti a do misticky napr. Par kousku bananu, na to med a jeden pyskot tak stejne rano najdete zbytky pokud mate jednu dospelou veverku... Takze vazne staci nakrajet ze tri -5 kousku nejakeho ovoce..nejaky medik na to treba cajovou lzicku a jeden dva pyskotky a i pro par dospelych veverek by melo byt OK..
Veveraci se v prirode zivi predevsim nekrtarem a stavama takze toho co do objemu moc snist nepotrebuji..

Ja davam misto cerviku na obohaceni jidelnicku obcas par granulek pro kocky ci psy..a trosku masa z kapsicky..to ma taky hodne rad..

Co se tyce piti kor sladkeho ktere ma nejradsi je dobre kazdy den udelat do pitka nebo radsi mysticky ktera se lepe vymyje trochu ovocne stavy ( yo syrup atd..) nebo caj bez cukru ( ovocny..jakykoliv) a vzdy vylit a udelat novy protoze narozdil od vody sladke piti kvasi a nemuselo bx byt druhy den uz dobre ..

Jeden nebo pul pyskotku zdola alespon muj vakousek uplne napohodu a rad kazdy den..
Taky jsou super mnamka ovocne kompoty a stava z kompotu..
Ovocne jogurty, hrozinky..

27.1.2019 21:31
EraillBastetCle

XXX.XXX.96.225

Co se tyce ochoceni vakoveverek pokud ( hlavne v prvnich dnech a dokud je mlade male ) ho co nejvice mate u sebe aby citilo vas pach...( kapuce od mikyny, kapsa- zalezt do kapsy a spinkat prez den je super), mit je v nejakem kutlochu podobnem pouzdru na mobil ale vetsim a prudusnym s nejakou deckou ve ktere budou zachumlani na krku tak aby byli zhruba ve vysi vaseho hrudniku...kdyz se spotite utrete svuj pod klidne i z podpazi do latkoveho kapesnicku a vlozte ho do jejich ukrytu ( hamaky kde spi) aby kdykoliv tam budou citili vas..tzn VY=BEZPECI...

Kdyz je krmite mluvte na ne aby poznali vas hlas a idealne opakujte do nekonecna osloveni..na ktere chcete aby slyseli.. Musi si vas hlas a vuni spojit s prijemnym prozitkem ( krmeni, vybeh, pamlsky,mazleni,hrani) ... Pak pro ne budete bezpecne utociste..

NIKDY je fyzicky netrestejte, NELOVTE JE JAKO CVOCI KDYZ SE NECHCOU VRATIT DO KLECE, NELOVTE JE SUROVE V KLECI ABY SLI K VAM, NECHYTEJTE JE Z VRCHU DO ,,PAŘATU,, , NEKRICTE NA NE, NEDELEJTE HLUK, ...vse chce klid lasku a trpelovost

Pokud budete takto postupovat ..kazdy den si vakoveverku vezmete alespon na chvili trebas do kapsy od mikyny..budete ji krmit a mluvit na ni.. A nevydesite ji jakkoliv tak aby z toho mela trauma a potom v dusledku toho se zacala zase bat..meli byste mit velmi blizky vzhledem k moznostem tohoto savce vztah..

Vakoveverky si take rady hrajou podobne jako kocky tzn.. Kupte nebo vyrobte si ,,hulku se strapeckem,, - nejakou tycku kterou budete drzet..k niz je pridelany provazek idelane natahovaci s gumou ktery je zakonceny nejakym strapeckem nebo podobne ,,zajimavou udickou,, ... Hybejte s hulkou a nechte chumacek poletovat ve vzduchu .. A veverka by ho mela behem chvile zacit okukovat a pote ho i chytat.. Skakat na nej..

Vakoveverka NENI HRACKA NA BATERKY..
Pri VASEM dobrem pristupu k ni muze na vas po case sama priplachtit, prijit na jmeno a sedet vam na rameni i pokud pujdete ven na prochazku anizby vam chtela utect...
Ale toto zviratko nelze trestat, nutit, tlacit do nejake cinosti ...,,nutit,, ho nasilne aby musel odnekud nekam skocit a plachtit kdyz se boji a nema sam zajem..

Vakoveverky jsou milacci co spinkaji se svymi plysacky pod perinkou v hamace.. Cely cas travi hlavne cistenim sebe sama... A pachova stopa pokud se NECITI V NEBEZPECI A NEMAJI POTREBU SI PORAD DOKOLA ZNACKOVAT SVUJ KOUSEK KTERY JIM PATRI PROTOZE SE NECITI V BEZPECI..NENI TEMER ZADNA..

Pokud maji SPRAVNOU stravu bobkujou PEVNE MALICKE BOBKY podobne jakp treba krecik.. A vetsinou alespon u me kaka na jednu desku co ma jako plochu v kleci a ne vsude..

Mohou se na vas ze strachu pocurat ale to vyjimecne...ne pravidelne..a je to opet chyba vas.

Pokud zacnou STEKAT nebo VRCET ( HYDRANT S UMIRAJICIM PTERODAKTYLEM) neco NENI V PORADKU...tyhle zvuky vyluzujou jako zastraseni vuci selmam v pralese v hnizde na strome kdyz zijou v prirode..tyto zvuky maji zakodovane jako varovne a volani o pomoc co se tyce stekani.. K tomuto projevu nebudte lhostejni a zjistete co se deje.. Zda jim neni zima, nemaji hlad, zizen, nemate silene nahlas hudbu, neutoci na ne nejaky vas dalsi zvireci kamarad, nejsou opusteni, nechcou si hrat.. Tech moznosti proc je vakoveverka smutna nebo vydesena neni zase tolik takze nemusite byt psycholog abyste udelali jejich volani pritrz tim ze vyresite pricinu jejich nepohody.

Normalne vakoveverky nekrici...a jen tak tise ,,poknikavaji,, kdyz je hladite nebo usinaji a je jim fajn..

NEJSOU AGRESIVNI pokud jim napriklad nestrkate tlapu do klece a nelovite je vehementne do pesti abyste si je at chcou nebo ne ponunali... Maji SVOJE TERITORIUM a toto chovani je jasny utok a vpad do jejich soukromi.. Ve volnem vybehu po byte pokud nereaguji hned na pokyn aby prisli a byli opet zavreni do karanteny je muzete hlucne lovit...dupat.. Plazit se pod postel..rozebirat skrin za kterou jsou..nadavat a silne je ,,chnapat,, zezadu aby dostali infarkt muzete klidne pokud je vasim zamerem aby veverka 1) byla agresivni 2) uz k vam NIKDY sama nesla 3) uz nechtela byt volne 4) dostala depky a byla ohrozena na zivote...

Dalsi vec ktera je snad doufam jasna ale projistotu ji zminim...stejne jako potkan,opice,osmak, i vakoveverka ma ocasek ze spousty ruznych ucelu vyjma toho, ahy bylo za co je uchopovat a zvedat... TOTO NIKDY NEDELEJTE !! Kdyz zvire zvedate za ocasek trpi... A ma ho kvuli pohybove kordinaci, aerodinamice a skokum.. Coz je pro tohoto zivocicha a jeho pohyb dost relevantni.. Drzeni za ocas hlavou dolu aby vas nepokousal je hodno alespon dle me trestniho postihu za tyrani zvirete ..jen v dusledku sveho strachu, pohodlnosti, lenosti a neinformonovanosti..vakoveverky se ocadkem prikryvaji, umi s nim uchopovat predmety, omotat se kolem vaseho prstu.... A je velice krasny nez abyste ho debastovali svym neohrabanym a necitlivym pristupem ke clenovi vasi rodiny..nikoliv zvireti na polivku..

11.4.2019 20:37
skrytourka

XXX.XXX.168.47

Prosím o obrázek nebo foto jak rozeznat pohlavi u vakusek nemuzu nikde dohledat..můžete mi pomocí?

Natyivan

26.5.2019 20:04
Natyivan

XXX.XXX.39.2

Dobrý den mohu se zeptat máte Messenger?? Budu si pořizovat vakoveverku a chtěla bych poradit ohledně chovu

NH

23.7.2019 10:39
NH

XXX.XXX.232.26

Zdravím, chtěla bych se zeptat na vhodnou klec pro vakoveverky. Vím zhruba velikost a šířku mezi mřížemi, ale nevím jaký materiál. Např. jsem slyšela že zinek je nebezpečný - platí to i o chromu? A co plasty?

3.3.2020 14:54
nelamitregova

XXX.XXX.114.196

dobrý den, chtěla bych se zeptat je vakoveverka zvire ktere rado utíká po skušenosti s plšíky se již obavam utíkání už jsem vakoveverky měla jsou naprosto užasní ale problem je v tom ze se bojím dalsích protoze kazda vakuše to ma jinak bojim se jestli nezdrhne a tak se chci zetat zda už nekdy nekomu vakuse utekla?

Krajan

29.3.2020 17:18
Krajan

XXX.XXX.212.143

Chtěl bych se zeptat ohledně chovu vakušek. Mohu mít jen jednu nebo musí být v páru?

Žužu123

3.6.2020 09:46
Žužu123

XXX.XXX.66.81

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli se s vakoveverkama chodí pravidelně k veterináři. Předem děkuji za odpověď.

27.9.2020 15:56
Vakuska

XXX.XXX.100.166

Žije ještě ten Váš sameček?? A pokud ne na co umřel??? Stesk-samota, odvápněním a nebo cukrovku? Dávat zvířeti šťávu může jen opravdový cvok... 🤦‍♀️
A ještě to tu radíte začínajícím chovatelům... Lidi hlavně jí neposlouchejte tato veverka má hodně špatnou stravu... Pokud teda ještě žije...

27.9.2020 16:00
Vakuska

XXX.XXX.100.166

Žužu123 napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli se s vakoveverkama chodí pravidelně k veterináři. Předem děkuji za odpověď.

Zdravím ne jen při potížích nebo úrazu.

27.9.2020 16:03
Vakuska

XXX.XXX.100.166

EraillBastetCle napsal(a):
A co se davek krmeni tyce podle me pokud jim date kazdy den idealne ve STEJNOU DOBU...nejlepe vecer kdy zacinaji byt aktivni date novou stavu na piti a do misticky napr. Par kousku bananu, na to med a jeden pyskot tak stejne rano najdete zbytky pokud mate jednu dospelou veverku... Takze vazne staci nakrajet ze tri -5 kousku nejakeho ovoce..nejaky medik na to treba cajovou lzicku a jeden dva pyskotky a i pro par dospelych veverek by melo byt OK..
Veveraci se v prirode zivi predevsim nekrtarem a stavama takze toho co do objemu moc snist nepotrebuji..

Ja davam misto cerviku na obohaceni jidelnicku obcas par granulek pro kocky ci psy..a trosku masa z kapsicky..to ma taky hodne rad..

Co se tyce piti kor sladkeho ktere ma nejradsi je dobre kazdy den udelat do pitka nebo radsi mysticky ktera se lepe vymyje trochu ovocne stavy ( yo syrup atd..) nebo caj bez cukru ( ovocny..jakykoliv) a vzdy vylit a udelat novy protoze narozdil od vody sladke piti kvasi a nemuselo bx byt druhy den uz dobre ..

Jeden nebo pul pyskotku zdola alespon muj vakousek uplne napohodu a rad kazdy den..
Taky jsou super mnamka ovocne kompoty a stava z kompotu..
Ovocne jogurty, hrozinky..

Žije ještě ten Váš sameček?? A pokud ne na co umřel??? Stesk-samota, odvápněním a nebo cukrovku? Dávat zvířeti šťávu může jen opravdový cvok... 🤦‍♀️
A ještě to tu radíte začínajícím chovatelům... Lidi hlavně jí neposlouchejte tato veverka má hodně špatnou stravu... Pokud teda ještě žije...
A podestýlka piliny a seno nejhorší kombinace dostane se jim to do očí a můžete začít lítat po veterinářích. 🤦‍♀️

27.9.2020 16:06
Vakuska

XXX.XXX.100.166

Krajan napsal(a):
Chtěl bych se zeptat ohledně chovu vakušek. Mohu mít jen jednu nebo musí být v páru?

Zdravím dvě a více. Pokud samce nekastrata tak dvě a více samic jednu udolá mláďaty.

27.9.2020 16:07
Vakuska

XXX.XXX.100.166

nelamitregova napsal(a):
dobrý den, chtěla bych se zeptat je vakoveverka zvire ktere rado utíká po skušenosti s plšíky se již obavam utíkání už jsem vakoveverky měla jsou naprosto užasní ale problem je v tom ze se bojím dalsích protoze kazda vakuše to ma jinak bojim se jestli nezdrhne a tak se chci zetat zda už nekdy nekomu vakuse utekla?

Zdravím ano i ne pokud nemá kudy neuteče. Dají se i pouštět kontrolovaně po bytě. 😉

21.1.2021 15:53
Kačka B.

XXX.XXX.168.30

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak je to s hlukem v noci. Jako moc velký hluk dělají vakoveverky. Je možné je mít v ložnici? děkuji moc

21.1.2021 17:03
Vakuska

XXX.XXX.100.128

Kačka B. napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak je to s hlukem v noci. Jako moc velký hluk dělají vakoveverky. Je možné je mít v ložnici? děkuji moc

Dobrý den pokud máte tvrdé spaní tak ano, pokud ho máte lehké tak to není dobrý nápad.

20.7.2021 13:31
Samsingcoj

XXX.XXX.232.223

Jak je to prosim s hlukem pres noc ? Da se spat ? Dopurucujete do pokoje, kde spite ?

Lenytta

12.9.2021 18:26
Lenytta

XXX.XXX.168.248

Dobrý večer, ráda bych využila nabídky poradit s chovem ☺️

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

23.2.2022 20:22
Hadak16

XXX.XXX.232.55

Samec má pleš

23.2.2022 21:18

Hadak16 napsal(a):
Samec má pleš

A?

JanTr

17.5.2022 17:49
JanTr

XXX.XXX.148.13

Dobrý den,
Dají se vakoveverky chovat venku? Tedy klec venku, pod střechou, celý rok? A když je pustím z klece ven, vrátí se? 😀

18.5.2022 12:48

JanTr napsal(a):
Dobrý den,
Dají se vakoveverky chovat venku? Tedy klec venku, pod střechou, celý rok? A když je pustím z klece ven, vrátí se? 😀

Strejda gůgl, hned první věta. Vakoveverky pocházejí z tropických oblastí a tudíž je NELZE celoročně chovat venku. A když je pustíte z klece ven, jako do venkovního prostředí, nevrátí se.

Filipko7

3.10.2022 18:17
Filipko7

XXX.XXX.16.62

Dobrý den.

Mám už asi půl roku Vakoveverku (samec) věnují mu každý den skoro 2 hodiny a poslední 2 dny na něm vidím že je nějaký divný nespí v pelechu a vůbec nežere a nepije. Dokáže někdo poradit ?

4.10.2022 11:56

Filipko7 napsal(a):
Dobrý den.

Mám už asi půl roku Vakoveverku (samec) věnují mu každý den skoro 2 hodiny a poslední 2 dny na něm vidím že je nějaký divný nespí v pelechu a vůbec nežere a nepije. Dokáže někdo poradit ?

Zvíře, které nežere a nepije, potřebuje veterináře. Ne rady na internetu.

Filipko7

5.10.2022 15:34
Filipko7

XXX.XXX.250.40

Pardon že se ptám ... není to úplně běžné zvíře na veterinu.

5.10.2022 16:25

Filipko7 napsal(a):
Pardon že se ptám ... není to úplně běžné zvíře na veterinu.

To není, ale jsou i veterináři se specializací na exotická zvířata. Tady vám prostě nikdo nic jiného neporadí. Viz výše.

9.10.2022 11:50
Vakuska

XXX.XXX.106.193

Filipko7 napsal(a):
Dobrý den.

Zdravím vet a to okamžitě. Příčin může být víc. Pokud nepřímá stravu a tekutiny jde mu o život. Náležitě vet popište jeho chovné podmínky a stravu. Já tipuji stravu tam je často problém. A do budoucna dvě a více veverek né jednu.

9.10.2022 11:58
Vakuska

XXX.XXX.106.193

JanTr napsal(a):
Dobrý den,

Zdravím pokud už se venku v noci drží dobrá teplota je to možné ale jen jaro léto a musíte zabezpečit aby nebyl průvan. Po prvé bych začla zvykat až v létě. Celoročně určitě ne. Vypustit ven jedině pokud je budete mít tak na sebe napoutané že se k vám vrátí. Ale to raději doporučuji místnost venku je to hodně rizikové.

Přidejte reakci

Přidat smajlík