Morče a padání srsti

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

30.1.2012 18:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.51

Chtěla bych se prosím zeptat, zda nevíte čím to může být, že mému morčeti teď padá hodně chlupů. Zdá se mi, že je to opravdu dost. Nevíte prosím, jestli existuje něco čím by se to dalo zmírnit nebo je lepší zajít s morčetem k veterináři?

Děkuji moc, hezký den.

Neregistrovaný uživatel

30.1.2012 20:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.184.69

K veterináři, aby zjistil příčinu pelichání.
Pokud nemáte podmínky na cestování s morčetem v téhle zimě, tak zkuste nějaký přípravek proti ektoparazitům, aspoň Arpalit nebo BioKill, případně něco na zklidnění pokožky, koupel šamponem Medivet (prodá veterinář) nebo koupel ve vlažném heřmánkovém čaji.
Má morče ještě nějaké viditelné příznaky, třeba hmatatelné nepravidelnosti na pokožce, strupy, rozdrbaná nebo holá místa? Kde srst pad, po celém těle nebo na nějakém konkrétním místě (břicho, krk, zadek)?

Neregistrovaný uživatel

30.1.2012 20:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.179.70

moc děkuji za odpověď... připadá mi, že pelichá všude, ale žádné viditelné příznaky nemá... jen když si ji vezmu na sebe, tak mám tričko plné chlupů... min. rok jsem s ní byla u veterináře, měla holé místo na zádech, ten jí diagnostikoval všenky, dal jí injekci a biokill sprej... po týdnu se jí v místě vpichu injekce objevila boule-později strup, ten je vyléčený (jen z toho strupu má holé místo,ale postupně zarůstá)... je možné, že má pořád všenky a my jsme se jich nezbavili dostatečně? Není to přesnosné prosím na člověka nebo jiné zvíře? Nebo nějak zdraví nebezpečné samému morčeti?

předem moc děkuji za odpověď.

Neregistrovaný uživatel

1.2.2012 12:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.217.4

Možné to je, všenky mají vývojový cyklus asi 14 dní, takže injkce zabila dospělce, ale ne kukly. Ale všenky jsou okem viditelné, takže pokud morčeti rozhrnete srst, tak byste je tam měla vidět. Spíš bych to viděl na svrab, ale to by se morče drbalo.

Neregistrovaný uživatel

1.2.2012 16:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.172.122

Pokud morče nikde po těle nemá stroupky ani lysinky a pouze mu vypadává srst při hlazení, je to normální. Můžete ho vyčesávat kartáčem na vlásky pro mimina, můžete mu přidat do krmení Roboran H (prášek, kterým můžete např. posypat kousky okurky), ale jinak se s tím nedá nic moc dělat. Všenek byste si asi všimli - buď dospělců v rozhrnuté srsti, nebo malých tečiček na chlupech - nejvíce je to vidět obvykle na zadní části těla. Všenky může chytnout pouze jiné morče, možná králík, křeček nebo myš - tím si nejsem jistá, ale určitě nejsou přenosné na člověka. Morčeti v podstatě neškodí, ale při silném napadení se může morče začít hodně drbat, způsobí si škrábance, do kterých se může dostat infekce a pak už je to problém. Proto je lepší, když se včas zlikvidují. Postřik Arpalitem nebo Biokillem se musí aspoň 3x zopakovat, použijete-li sprej Frontline, stačí jediný postřik (likviduje všechna stadia parazita naráz).

Neregistrovaný uživatel

16.12.2012 18:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.192.138

ahojky..chtěla bych se zeptat mojemu morčeti dosti moc srst...jenom ho pohladím a mam dost srsti v ruce...mělo zvláštní pupinek na krku..a pak má holé místo...tak trochu více nad zadečkem...a ted navíc mi už moc nepapa...a nějak ani nečurá a nekaka...

Neregistrovaný uživatel

14.10.2014 20:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.13.253

Já mám dvě morčata a obě pelichají...Jedno pelichá na břiše a má tam holou kůži a druhé pelichá na zadečku a už tam má také samou kůži poraďte mi prosím smajlík nevím co s tím dělat smajlík smajlík smajlík

Neregistrovaný uživatel

15.10.2014 15:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.152.2

Možná jim chybí vitamíny, nebo mají parazity, nebo nějakou kožní nemoc. Zajdi s nimi k veterináři. Přece když si pořizuju zvíře tak musím taky počítat s tím že bude nutné ho nechat ošetřit...ne?

Nuny

25.4.2015 07:34
Nuny

XXX.XXX.115.195

Nase morcatka maji uplne to same. Bude jim 5 let.

ivena

1.8.2015 21:59
ivena

XXX.XXX.142.157

Mímu vyhledávají strašně z ničeho nic chlapi a má silný průjem je mu teprve půl roku a bojím se že umře pomocte prosím co nejdřív

ivena

1.8.2015 22:01
ivena

XXX.XXX.142.157

Vypadavaj a chlupy.

2.8.2015 08:39
Galathea

XXX.XXX.12.66

Pomůže ti veterinář, už jste tam měli dávno být.

Kačík

28.8.2015 21:16
Kačík

XXX.XXX.32.191

Ahoj, mám morčátko už 3 roky a najednou mi začal pelicha od zadečku k hlavě do pul těla už má jen chmýří. Děkuji.

29.8.2015 09:17
linduš

XXX.XXX.79.4

Asi by to taky chtělo veterináře, tohle se těžko po netu vyřídí. jak vypadá ret u horních zubů, nemá tam prasklinku/stroupek?
jak a čím krmíš?

1.9.2015 10:15
chov.majster

XXX.XXX.190.212

Ach jo. Scorbut - nedostatok vit.C. Morčatá ho potrebujú viac ako iné živ. Druhy. Celaskon do vody a je po probléme.

neuvedena

15.10.2015 19:21
neuvedena

XXX.XXX.39.35

Celeskon a neni pro lidi? nebude jim to vadit?

neuvedena

15.10.2015 19:22
neuvedena

XXX.XXX.39.35

Taky mam dva tydny morce a vypadava mu srst kolem oci a usi

16.10.2015 09:46
rencamo

XXX.XXX.11.23

neuvedena napsal(a):
Celeskon a neni pro lidi? nebude jim to vadit?

Nebude. Celaskon je pro lidi i pro morčata (a vlastně pro všechna ostatní zvířata, ale ta si ho umějí vyrobit sama). Morčata a lidi ne. Proto na jeho nedostatek můžou i umřít.

Sugar

16.11.2015 11:49
Sugar

XXX.XXX.83.102

Ahoj moje morče nemá srst na zádech.Všude má dost srsti a na kousků zad málo.Je to normální nebo si mám s ním zajít k veterináři?

18.11.2015 15:30
linduš

XXX.XXX.79.4

Určitě vet, může se jednat o nemoc.

Kaki

19.11.2015 10:40
  Kaki

XXX.XXX.105.5

Padaní srsti je často způsobeno nedostatkem céčka.

19.11.2015 19:27
nikoll

XXX.XXX.129.102

Zajděte k veteřinářtce jestlinema parazitaprotože moje morce to taky mělo a museli jsme ho koupat.

ZTIFG

13.3.2016 11:41
ZTIFG

XXX.XXX.223.241

Dobrý den,

mám 2 morčata zhruba tak 1 rok. Jsou to sestry z jednoho vrhu. Když si 1 chovám, mám pocit, že nějak moc pelichá. Druhé také, ale ne tolik. Má zase nějaké bílé tečky na srsti. Je možné, aby mělo lupy, stejně jako lidi? Opravdu nevím co jim je. Napadlo mne, že by mohly mít nedostatek vitamínu. Na nic jiného už jsem nemyslela. Prosím, kdo víte, prosím poraďte.

Předem moc děkuji.

13.3.2016 11:45
linduš

XXX.XXX.79.4

Nemůžou to být všenky? pouhé lupy u morčete jsem asi ještě nezažila.
céčko dostávají?
jinak morčata hodně pouští chlupy. jedno víc, druhé míň... to není nic nenormálního. ty tečky normální nejsou.

ZTIFG

30.3.2016 19:07
ZTIFG

XXX.XXX.223.241

Dobrý den,

děkuji Vám moc za odpověď a Váš čas. Mezitím jsem ale byla ve spojení s jednou z veterinárních klinik. Zjistila jsem, že každé morče má své období, kdy pelichá. Většinou je to v období jara. Co ale s tečkami, nevím. Proto se ještě musím zamyslet, co by toto mohlo způsobit. Na otázku od linduš: Dostávají céčka?- Ano, dostávají, dáváme hodně často mrkev, která je céčky přímo "nabitá". Vše, co morčata dostávají, je ověřené a jak jsem se zmínila, snažíme se stravu střídat, aby se nestalo, že morče by přijímalo například jen jeden druh vitaminů. Všenky nepoznám, nevím jak vypadají a asi je ani nerozliším od lupů, či něčeho jiného. Poradíte mi prosím, co s těmito malými bílými tečkami dělat?

Děkuji moc.

30.3.2016 19:21
linduš

XXX.XXX.79.4

Nejdřív musíte zjistit, co to je. asi to bude chtít veterináře.
morčata musí mít dost vic.c, neumí si ho vyrobit a při nedostatku to jde od drobných problémků (třeba padání chlupů) až třeba po křeče a smrt.
"často mrkev" je relativní pojem, opravdu to nemusí stačit.
doporučuji přidávat céčko třeba do napaječky, nejlepší je sypané od veterináře a stojí pár korun.

30.3.2016 19:47
sheepdog

XXX.XXX.131.110

ZTIFG napsal(a):
Dobrý den,

děkuji Vám moc za odpověď a Váš čas. Mezitím jsem ale byla ve spojení s jednou z veterinárních klinik. Zjistila jsem, že každé morče má své období, kdy pelichá. Většinou je to v období jara. Co ale s tečkami, nevím. Proto se ještě musím zamyslet, co by toto mohlo způsobit. Na otázku od linduš: Dostávají céčka?- Ano, dostávají, dáváme hodně často mrkev, která je céčky přímo "nabitá". Vše, co morčata dostávají, je ověřené a jak jsem se zmínila, snažíme se stravu střídat, aby se nestalo, že morče by přijímalo například jen jeden druh vitaminů. Všenky nepoznám, nevím jak vypadají a asi je ani nerozliším od lupů, či něčeho jiného. Poradíte mi prosím, co s těmito malými bílými tečkami dělat?

Děkuji moc.

Pokud jsou tečky nalepené na srsti, tak jsou to určitě všenky.. Takže to chce postříkat Arpalitem nebo podobným přípravkem proti parazitům.

Pes005

23.6.2017 07:51
Pes005

XXX.XXX.234.16

Dobrý deň moje Morča má veľké holé miesta na chrbte veterinárka povedala že máme pridávať do jedla prášok no nezlepšuje sa to nevedel by niekto nejakú rýchlu radu?ďakujem.

Myššš

23.6.2017 14:04
Myššš

XXX.XXX.11.210

Pes005 napsal(a):
Dobrý deň moje Morča má veľké holé miesta na chrbte veterinárka povedala že máme pridávať do jedla prášok no nezlepšuje sa to nevedel by niekto nejakú rýchlu radu?ďakujem.

Změnit veterináře a najít nějakého, co hlodavcům rozumí. Lysá místa může mít z více příčin - plíseň, svrab, pokud má srst vypadanou symetricky, tak hormonální problém.

25.6.2017 20:50
chov.majster

XXX.XXX.72.44

Skorbut. morčatá sú veľmi citlivé na nedostatok vit.C.

janca04

7.7.2017 10:32
janca04

XXX.XXX.233.228

Já když morče položím na nohy a vrátím ho zpět mám na nohou hodně chlupů. Můžete mi prosím poradit co s tím mám udělat?

7.7.2017 12:01
Edánek

XXX.XXX.186.126

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
ahojky..chtěla bych se zeptat mojemu morčeti dosti moc srst...jenom ho pohladím a mam dost srsti v ruce...mělo zvláštní pupinek na krku..a pak má holé místo...tak trochu více nad zadečkem...a ted navíc mi už moc nepapa...a nějak ani nečurá a nekaka...

...a nějak už ani nedýchá... proč nejdete k veterináři?

A286

1.9.2019 13:14
A286

XXX.XXX.94.147

Dobrý den dnes jsem zjistila že moje morcatko má úplně řídké chloupky na bříšku a na zadních nožičkách ze spoda už nemá skoro žádné chloupky. Myslela jsem že to může být falešná brezost ale vůbec nemá vystouple ceciky právě naopak nemá žádné ceciky nevím jak je to možné ale místo ceciku má jen takové kolečka na bříšku ani nejsou vystouple jako normální ceciky. Také má úplně horké bříško a tak nevím co s ní je už docela starší a je v kleci s druhou samičkou tak jestli to nemá no to nějaký vliv. děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.9.2019 07:34

A286 napsal(a):
Dobrý den dnes jsem zjistila že moje morcatko má úplně řídké chloupky na bříšku a na zadních nožičkách ze spoda už nemá skoro žádné chloupky. Myslela jsem že to může být falešná brezost ale vůbec nemá vystouple ceciky právě naopak nemá žádné ceciky nevím jak je to možné ale místo ceciku má jen takové kolečka na bříšku ani nejsou vystouple jako normální ceciky. Také má úplně horké bříško a tak nevím co s ní je už docela starší a je v kleci s druhou samičkou tak jestli to nemá no to nějaký vliv. děkuji

Viz příspěvky výše - veterinář! A co je ,,docela starší,,?

Jungkook

3.1.2021 01:35
Jungkook

XXX.XXX.221.114

Ahojky. Mímu morčeti začala padat srst, ale jako fakt hodně. Poprvé jsme si s mámou mysleli, že je to normální. Ale tedkon moje morčátko se nemůže ani hýbat. Nemá skoro ani srst, a má rány po celém těle. Taky má na těle nějaké bílé věci. Moc už ani nejí, co pije. Pomáhám ji pít, a také jist, protože nedošáhne k misce. A je jí 5 roků. Myslíte že je to tím, že je stará?

3.1.2021 07:28

Jungkook napsal(a):
Ahojky. Mímu morčeti začala padat srst, ale jako fakt hodně. Poprvé jsme si s mámou mysleli, že je to normální. Ale tedkon moje morčátko se nemůže ani hýbat. Nemá skoro ani srst, a má rány po celém těle. Taky má na těle nějaké bílé věci. Moc už ani nejí, co pije. Pomáhám ji pít, a také jist, protože nedošáhne k misce. A je jí 5 roků. Myslíte že je to tím, že je stará?

Mýmu , spisovně mému. Možná. A jak dlouho se už díváte na to, jak nejspíš umírá?

Jungkook

3.1.2021 14:59
Jungkook

XXX.XXX.221.114

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Mýmu , spisovně mému. Možná. A jak dlouho se už díváte na to, jak nejspíš umírá?

Už tak měsíc. Strašně se o ní bojím

3.1.2021 17:05

Jungkook napsal(a):
Už tak měsíc. Strašně se o ní bojím

To má být vtip?

Jungkook

5.1.2021 02:42
Jungkook

XXX.XXX.221.114

To má být vtip?

Tak jako vážně si myslíte, že je to vtip? Hah, tak vy jste přehnaný

5.1.2021 06:59
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Není to věkem, je to nějaká nemoc nebo vada. Pětileté morče není až tak staré.
Buďto je utratte, nebo okamžitě jeďte k veterináři.

5.1.2021 08:13

Jungkook napsal(a):
Tak jako vážně si myslíte, že je to vtip? Hah, tak vy jste přehnaný

Nejspíš jo. Já bych nevydržela dívat se měsíc na zvíře, které postupně plešatí, má po tělě rány, už skoro nežere a nemůže se hýbat. Vám to asi přijde normální, mně ne.

Jungkook

5.1.2021 12:24
Jungkook

XXX.XXX.221.114

Nejspíš jo. Já bych nevydržela dívat se měsíc na zvíře, které postupně plešatí, má po tělě rány, už skoro nežere a nemůže se hýbat. Vám to asi přijde normální, mně ne.

Hele, jestli si myslíte že jen tak na ni koukám, tak se pletete. Já zkouším úplně všechno jen, aby žila. Dávám ji napít, zkouším ji pomalu postavit na nohy atd. Takže co tu mluvíte

5.1.2021 12:32
Varaxi

XXX.XXX.1.226

Jungkook napsal(a):
Hele, jestli si myslíte že jen tak na ni koukám, tak se pletete. Já zkouším úplně všechno jen, aby žila. Dávám ji napít, zkouším ji pomalu postavit na nohy atd. Takže co tu mluvíte

A veterinář tedy říkal co? Dělal nějakou diagnostiku?

5.1.2021 14:00

Jungkook napsal(a):

Mluvím, přesněji řečeno píšu, že morče s takovými příznaky mělo být už dávno u veterináře. Na tohle samo domo léčba nestačí.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík