Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

30.10.2012 01:42
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.81.180

Zdravím, milí přátelé zvířat :)

Jsem zkušený terarista a chovatel mnoha druhů zvířat. V současné době se mi uvolnila klec o rozměrech 1x0,6 x0,8m (š.h,v). Rád bych si do ní pořídil nějakého mazlika. Už jsem přečetl mnoho internetových článků o burundukovi, ale nemužu zjistit, jak moc je to vhodné zvíře na "ochočení a kontakt s lidmi". Pořídil bych si jen 1 jedince, kterému mohu zodpovědně věnovat několik hodin denně. Na některých stránkách píšou, že od malička zvykaná veverka je velmi zábavný společník, který si dobře zvykne na kontakt s člověkem, někde zas píšou, že je to zvíře vhodné na pozorování. Poraďte tedy,prosím. :) Osmáky jsem již v minulosti choval a byli to sympaťáci,rád bych však zkusil burunduka jako něco nového :)
Osobně bych radši burunduka, ale dám na vaše rady :)

Za vaše postřehy a rady předem děkuji a hodně chovatelských úspěchů

Neregistrovaný uživatel

30.10.2012 08:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.69

Burunduk je samotář, osmáci se musí chovat ve skupinách, takže jestli chcete jenom jedno zvíře, je výběr jasný. Ale osobně se myslím, že ta jmenovaná klec je pro burunduka žalostně malá, běžte se podívat, jaké mají nádherné klece a výběhy někde v ZOO (to se samozřejmě doma udělá těžko), ale i tak by měl mít víc prostoru, nějakou pokojovou voliéru nebo podobně. A co jsem viděla burunduky u různých chovatelů, zvířata na mazlení to rozhodně nejsou, sice si třeba přijdou pro dobrotu z ruky, ale to je tak všechno, jsou to nádherná, ale pořád ještě divoká zvířata.

Neregistrovaný uživatel

30.10.2012 11:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.81.180

Děkuji za odpověď. To jste mě moc nepotěšila :D. Protože zvíře chci pouze jedno, osmák tímto tedy spíše padá. Jinak k té kleci-na zahradě mám ještě zahradní volieru o rozměrech 3x1,5x1,5m, která sloužila dřív andulkám a plánuju jí předělat, aby tam případně burunduk,pokud počasí dovolí,mohl trávit teplejší dny v roce.

Neregistrovaný uživatel

30.10.2012 12:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.69

Zkuste tady ještě prohledat diskuzi, myslím, že o burunducích už se tady toho psalo docela dost, já s nima mám zkušenosti jen zprostředkované. Ale jak již jeho název napovídá, pochází ze Sibiře, tudíž zimu snáší dobře a taky by měl přezimovat, tak možná by se dal v té venkovní voliéře chovat i celoročně? To by pak samozřejmě nebyl domácí mazlík, ale zase by to pro něj bylo přirozenější a příjemnější než malá klec doma v pokoji. Je super, že se takhle informujete předem, pro spoustu lidí je důležitější to, co chtějí oni a neberou ohled na potřeby zvířete, tak držím palce, ať Vám to s burundukem vyjde. Já ho vždycky chtěla, ale bohužel nemám podmínky :-(

Neregistrovaný uživatel

26.12.2012 18:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.131.45

Burunduk je samotář,potřebuje velkou klec nebo ještě lépe volieru.V zimě venku nedoporučuji,upadá do zimního polospánku a boudička by nesměla promrznout,což se dost těžko zajistí.Mám zkušenost,že od jara do podzimu je mám ve venkovní volieře a na zimu dávám do prostorné klece do sklepa kde je stabilní teplota 8C.Jinak je to zvíře na pozorování,mazel z něj asi těžko bude.Od podzimu do jara bývají agresivnější.

Neregistrovaný uživatel

30.1.2013 00:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.116.231

Jako každé zvířátko i burunduk má svoji hlavu tím chci říct že jsou ochočitelní a to docela dobře ale narazíte na tvrdohlavého jedince ...... Dále i ten sebeochočenější burunduk bude v době zimního spánku velice agresivní - někteří v domácích podmínkách nezimují vůbec... Co se týče velikosti vaší klece tak bude dostačující pokud budete nechávat Vašeho burunduka alespoň obden proběhnout po pokoji.... samozřejmě je to velice rychlé a vitální zvířátko takže tomu musí odpovídat i místnost kde budě běhat ... K ochočení je potřeba si pořídit co nejmenší ale SAMOSTATNÉ mládě , nám shodou okolností právě dnes umřel Náš první burunduk čiko pocházel ze zverimexu a byl divoký nakonec se během roku ochočil tak že k přítelkyni chodil na zavolání a vylezl jí na rameno... máme ještě jednoho a ten nebo spíše TA byla roční a ochočit se nenechala! Sami budem pořizovat nyní mládě k ochočení Vaše rozhodnutí je jen na vás ale berte na vědomí že je to velmi specifické zvířátko .... Jo nevím odkud jste ale my jsme ze stř. čech okr. Benešov pokud by jste se chtěl podívat na domácí chov na živo a nebo se ještě zeptat napište na michalkouba@email.cz

Přidejte reakci

Přidat smajlík