Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.241.255
Prosím o radu. Před rokem nám umřel holý potkan , kterého jsme kdysi náhodou koupili ve zverimexu - který už neexistuje....Nyní sháníme nového a nemůžeme nikde sehnat. nechci potkana se zbytkama srsti , měli jsme úplného holouška a takového by jsme zase chtěli...Zvíře se srstí mít doma nemůžeme... poradíte někdo , kde sehnat ?? díky..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.80.130
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Prosím o radu. Před rokem nám umřel holý potkan , kterého jsme kdysi náhodou koupili ve zverimexu - který už neexistuje....Nyní sháníme nového a nemůžeme nikde sehnat. nechci potkana se zbytkama srsti , měli jsme úplného holouška a takového by jsme zase chtěli...Zvíře se srstí mít doma nemůžeme... poradíte někdo , kde sehnat ?? díky..
Zkuste chovatelské stanice, plně bezsrsté potkany sphynx odchovává CHS Potkanviv, fuzze, kteří mívají ale jako mladí srst a neměli by správně být holí ani ve stáří odchovává např. CHS Mouseville, CHS OdAdush a další... Nevím, odkud jste, tady najdete seznam CHS podle místa http://potkani.rodent.cz/index.php/clenstvi/seznam-chs/
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.54.16
no přece tady na inzerci.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.72.69
mouseville má zrovna dva fuzzíky k odběru. jednoho od nich máme už přes dva roky a je úplně holoučký. zkuste králici.cz - potkani. tam vám na diskuzi ochotně poradí a inzerce je taky obsáhlá.ale.... potkan by neměl být sám.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.104
Záleží na tom odkud jste.. V Děčíně v jednom zvěráku je slečna prodává mezi mormálníma potkanama za pár korun. A jsou odchovaný od ní.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.241.255
Děčín je docela z ruky.. jsem z Chrudimi..škoda....
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.80.130
Pokud chcete fuzze se sklonem k zánětům očí, bez hmatových vousků, které jsou pro potkany jedním z hlavních zdrojů informací o okolí, podvyživené a nedorostlé, s problémy s kůží nebo s dalšími problémy spojenými s křížením fuzz na fuzz a příbuzenským krytím, tak zkuste Děčín či jiného "hobby" množitele, potažmo ten zverák. Jinak doporučuji opravdu chovatelskou stanici.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.72.69
Souhlasím. Náš holoušek od Mouseville je tři roky naprosto zdravý. Známí z něj byli nadšeni, koupili si ve Zverimexu. Postupem času samý vřed, krvavé oči, nakonec i nádor v oku, smrt. Povaha značně agresivní - okolí klece pokryto stopami krve jeho majitelů. Ale někdo si říct nedá.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.241.255
měli jsme nahatečků několik. prvního z chov.stanice a dalších několik ze zveráčů , nebo od jak říkáte množitelů... V čem se lišili ?? Pouze v ceně....jinak byli všichni zdraví , hodní , všichni před druhým rokem onemocněli na rakovinu a okolo 2,5 let umřeli. Takže pro mě je volba jasná... nač platit několikanásobně vyšší cenu , když to samé lze sehnat levněji..
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.241.255
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
měli jsme nahatečků několik. prvního z chov.stanice a dalších několik ze zveráčů , nebo od jak říkáte množitelů... V čem se lišili ?? Pouze v ceně....jinak byli všichni zdraví , hodní , všichni před druhým rokem onemocněli na rakovinu a okolo 2,5 let umřeli. Takže pro mě je volba jasná... nač platit několikanásobně vyšší cenu , když to samé lze sehnat levněji..
teď ještě koukám do záznamů , jeden zveráčový naháček nám žil 3 roky a tři měsíce...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.104
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Hlavně.. slečna si je chová jako hobby chov. podkánky má čisté a zdrave.. žádná nachlazená a podvyživená mládata z množírny...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.80.130
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To jste měli dost štěstí. Cca 70% problémů spojených s fuzz potkany mají právě zverimexové odchovy... Ale tak někomu jde hlavně o prachy, že ano.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.80.130
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Hlavně.. slečna si je chová jako hobby chov. podkánky má čisté a zdrave.. žádná nachlazená a podvyživená mládata z množírny...
To je bezvadné hobby, množit zvířata. Když je ta slečna tak úžasná, proč si nezařídí chovatelskou stanici a nechová se vší parádou?
Že by pro to, aby mohla beze studu krýt fuzz na fuzz, nestarat se o minimální věk pro krytí samice a další "zbytečné" kraviny?
Jonáková

XXX.XXX.152.172
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den, Já mám doma bezsrstého potkánka dumbo, má 6 měsíců. Potkánka si nemůžu nechat máme doma novou kočičku a už se mi jednou stala nepříjemnost. Jsem z Olomouce bylo by možné i zavezení k vám domu opravdu chci aby se měl někde dobře a do zverimexu mi ho už nevezmou. Další informace jsou možné telefonicky i zaslaní fotky.
Děkuji a přeji krásny den.
Jonáková
napsal(a):
Dobrý den, Já mám doma bezsrstého potkánka dumbo, má 6 měsíců. Potkánka si nemůžu nechat máme doma novou kočičku a už se mi jednou stala nepříjemnost. Jsem z Olomouce bylo by možné i zavezení k vám domu opravdu chci aby se měl někde dobře a do zverimexu mi ho už nevezmou. Další informace jsou možné telefonicky i zaslaní fotky.
Děkuji a přeji krásny den.
Asi to po dvou letech už platit nebude, ne?
Zkuste najít na FB skupinu Potkani v nouzi, tam pomáhají s podobnými případy.
Jasminshkqlx

XXX.XXX.212.246
Chtela bych poradit Vam vsem, kteri se rozhodnete poridit potkany. Rozhodne si porizujte 2 a vice potkanu, samotnemu by ku bylo smutno a smutkem by vedl i k nemocim. Svoje prvni dva potkany jsem mela z chovatelske stanice. Byli to dva uzasni kluci, kteri byli pratelsky ke vsem, kteri meli zajem si je pohladit. Nikdy nikoho nekousli ani nebyli nejak agresivni, kdyz jsem vesla do pokoje hned byli u dvirek a cekali az je prijdu pomazlit. Jediny minus bylo, ze dost ucuravali, takze vzdycky oblect stare obleceni apd.. u veterinare jsem s nima byla jen jednou a to kdyz se stadlili a jeden druheho skrabnul a ten dostal infekci. Vsechno se zahojilo a byl zase jako novej:) umreli ve veku 2,5 a 2,3 roku. Dlouho jsem nevydrzela a hledala nove potkany ze chs, bouzel nebyl nikdo v okoli, kdo by mel mlade. Sla jsem tedy do zverimexu a koupila si dve mladatka samicek( jedna dumbo, druha norm.) holcicky se prvni 2 tydny baly vseho, byly skrcene v rohu a nechtely ani vylezt, natoz se nechaz chytit. Po par tydnech uz jsme byly kamaradky vsechny 3. Holky visi na kleci jenom kdyz se neco v pokoji pohne, kdyz je pustim chodi za mnou vsude, prijdou na zavolani, nikdy se me ani nepokusily kousnout ani jine znamky agrese..jedna je spise takovej mazlik a druha takovy neposeda. K cizim lidem jsou spise odtazite, ale jakmile je poznaji, jsou hned kamaradske jako ke mne. A ted ta horsi cast. S jednou z holek jsem nebyla ani jednou u veterinare, ale za to s druhou jsem tam musela jit uz 6..1) rozsirena infekce do celeho organismu, minimum sance na preziti= prezila!! 2) abces na krku, ktery prasknul, dostala antibiotika a byla ok ..3) abces na stejnem miste, pani vet. ji to musela propichnout, coz byla neslutecna scena, pricemz si vet. musela dojit pro kozene rukavice aby se nam to vubec povedlo= zahojilo se to bez problemu...4) svrab, zdrejmnw z podestýlky=desinfekce cele kleci, vyhozeni vseho co bylo v kleci, vse vyleceno.. 5) zdrejme zapal plic nebo jine respiracni onemocneni, prasky, a probiotika dstala u vet. Zatim porad lecime a uvidime jak to bude do budoucna 6) nadchazejici kontrola.. tohle vse mne vyslo uz pres 1200kc, ale to neni nic oproti tomu jake to je kdyz vase zvire trpi a vy mu nemuzete nejak pomoc, a mate jen pohled na nemocne zvire. Uz nikdy bych nekoupila potkanka ze zverimexu..