Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.2.2015 18:24
Anonym01

XXX.XXX.40.138

Dobrý den, mám větší problém s naším pětiletým morčátkem. (sameček) Byl v pořádku do té doby než jsme si pořídili další morčátko (samičku). Žijí každý v jiné kleci, ale oba jsou hodně pohublí. Samičce jsou 2-3 roky a vipadá od pohledu zdravěji a energičtěji. Občas mám strach že morčík umře. Prosím někoho kdo má již větší zkušenosti jak jim zpestřit jídelníček, já je krmím senem vždycky ráno a když příjdu ze školy dám jim salát či mrkev. Vodu mají k dispozici celý den ale sameček se jí ani nedotkne, jen polehává, sedí v koutě a někdy se jen tak šourá po kleci. Teď se jim snažím přilepšovat a krmím je ovesnými vločkami (prý jsou bohaté na bílkoviny) jen polévkovou lžíci denně. A také jimna noc nakrájím zeleninu do mističky (okurku, papriku, mrkev, petržel) Ale spíš se mi zdá že je to horší a horší.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.2.2015 21:29
Uživatel s deaktivovaným účtem

Anonym01 napsal(a):
Dobrý den, mám větší problém s naším pětiletým morčátkem. (sameček) Byl v pořádku do té doby než jsme si pořídili další morčátko (samičku). Žijí každý v jiné kleci, ale oba jsou hodně pohublí. Samičce jsou 2-3 roky a vipadá od pohledu zdravěji a energičtěji. Občas mám strach že morčík umře. Prosím někoho kdo má již větší zkušenosti jak jim zpestřit jídelníček, já je krmím senem vždycky ráno a když příjdu ze školy dám jim salát či mrkev. Vodu mají k dispozici celý den ale sameček se jí ani nedotkne, jen polehává, sedí v koutě a někdy se jen tak šourá po kleci. Teď se jim snažím přilepšovat a krmím je ovesnými vločkami (prý jsou bohaté na bílkoviny) jen polévkovou lžíci denně. A také jimna noc nakrájím zeleninu do mističky (okurku, papriku, mrkev, petržel) Ale spíš se mi zdá že je to horší a horší.

Místo špekulování u počítače radši vezmi morčáka k veterináři. Zpestření jídelníčku je ti na nic, když je morče apatické, protože bude s největší pravděpodobností nemocné.

7.2.2015 09:50
linduš

XXX.XXX.164.149

Naprosto souhlasím, chce to veta. Nejlépe aby okoukl obě morčata. Morčíni musí mít pořád co chroupat, tudíž seno nonstop k dispozici.

7.2.2015 11:38
gabone

XXX.XXX.168.17

Zdravím všechní chovatele.Já mám taký peruánský morče, 5 lety samec.On dostane po každý když se přihlásí bohatou stravů.Tím myslím takto.V letě denně pampelišky, trávu, 3-4 cm.plátek okurku, suchý krájíc chleba, půlku suchého rohlíků, granule a obilí pro morčata, hodně sena k jídlu a na schovaní, vodu do misky 2-3 krát denně, salát ledový, menší mrkev celý, půlku jablka někdy 2-3 krát denně, šlupky od brambor, celeru, mrkve.Jeho váha je 1, 5 kg.A je naprosto spokojený.V zimě mu chybí občas tráva a pampelišky.Na víc jedno za dva měsíce jde doktorovy na kompletní prohlídku, oči, srst, zubí a ostřihaní drápů.

Přidejte reakci

Přidat smajlík