Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.2.2015 11:31
nase.morce14

XXX.XXX.116.190

Máme dvě morčata + 3 mimča, která u nás zřejmě nezůstanou. Manžela jsem poprosila aby vyrobil domeček, udělal rovnou dvojdomek aby mělo každé morče svůj klid. Ale poslední dobou se mi zdá že se morčíci jen válí v domečku a vylezou akorát na dlabanec. Tak přemýšlím jestli domeček nechat nebo vyndat?

en.terry

19.2.2015 12:06
en.terry

XXX.XXX.182.65

Nevím, jak moc máte morčata socializovaná... Osobně si myslím, že se bojí a nebo se bojí o mladé... Možná bych vyčkala až dáte mladé pryč a uvidíte. Pokud budou i přesto pořád v domečku, tak bych jim ho na nějakou dobu vzala a přehodila přes část klece jen ručník, aby přece jen nebyly morčata tak "vystavená" a až budou míň vyhukaná, tak bych jim domeček vrátila. Naše morčata domečky mají, ale jsou v nich zalezlá hlavně v noci, ve dne prakticky vůbec, běží se tam schovat, jen když je něco vyloženě vystraší, což se stane málokdy... Je ale pravda, že mám morčata dost ochočená, když jsou puštěná po bytě, tak přijdou na zavolání a jedno když si před ním čupnu, tak i vyskočí do klína... Prostě záleží, jak moc se morčata "bála" před pořízením domečku...

Přidejte reakci

Přidat smajlík