xxxJessicaxxx
XXX.XXX.45.2
Ahoj chci se zeptat co je lepší. Líbí se mi oba. Zvíře nebo zvířata budou v mé ložnici. Mám tu akvárium 40x20x25 kdyby se na to koupila klec stačilo by to na pískomily, na osmáky tu asi ani nemám místo, jaký je minimální prostor pro 1-2 osmáky? Měla bych tu pro ně místo o velikosti asi 80x35x50, stačilo by to? Do ubikace pro pískomili se také dávají větve na šplhání?
Z vašich zkušeností je lepší pískomil nebo osmák? Nechci je na mazlení ale nějaké to občasné pohlazení by nevadilo. Je lepší koupit 2 nebo 3? jak často se musí měnit hobliny? Někde jsem četla jednou za týden někde jednou za měsíc a někde jednou za 3-6 měsíců, je to velký rozdíl, jak to máte vy?
předem děkuji.
xxxJessicaxxx
XXX.XXX.45.2
Ještě bych měla místo také v ložnici: 50x50 spodek a vysoké 1,4 m.
xxxJessicaxxx
XXX.XXX.45.2
Jo a ještě mám klec po králíkovi asi 100x50x50 ta by nestačila?
XXXhlodavci
XXX.XXX.8.98
Osmáky jsem choval a pískomily má moje sestra. Nevím, co je lepší - oba druhy jdou ochočit, oba zase tolik nesmrdí, ale pokud je budeš mít v ložnici, tak oba vydávají večer rámus (i když osmáci větší), takže bych ti doporučil pískomily. Pískomilové radši hrabou, než šplhají a větve rychle rozkoušou. A určitě stačí 2. Moje sestra jich dohromady nikdy víc neměla. Vyklízení provádíme tak jednou za 3-4 týdny. Tak hodně štěstí s chovem.
Uživatel s deaktivovaným účtem
40 x 20 cm je krutě malé, do toho se ti osmák ani pískomil nevejde. Pro pískomila potřebuješ 750 cm2 na jednoho a musíš mít aspoň dva, tak počítej. A čím větší, tím lepší. U pískomila nemůžeš nahradit chybějící podlahovou plochu výškou, pískomil není žádné šplhavé zvíře, spíš potřebuje substrát na hrabání, ale na nějaké šplhací větve není, to není chameleon.
Deguové na druhou stranu výšku klece ocení a dokáží využít, šlo by 50 x 50 za předpokladu, že výška klece bude těch 140 cm,80x35x50 cm je malé. Osmák je společenské zvíře, nemůžeš mít jednoho v malé kleci jen proto, že nemáš větší klec.
Klec po králíkovi... velikostně fajn, ale osmáci rychle zruší její plastovou spodní část, a u pískomilů je to zas otázka rozteče mříží.