Myši - samička se odmítá pářit

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.4.2015 10:29
Petra Sally

XXX.XXX.119.100

Dobrý den,

ráda bych poprosila nějakého chovatele myší o radu.

Jelikož máme doma 3 hady, rozhodli jsme se, že je pro nás výhodnější chovat si myšky vlastní. Pořídili jsme si asi před měsícem 1x samečka a 3 samičky. Jedna myška zabřezla bez problému, úspěšně porodila a dnes máme doma 13ti denní myšátka. Hadům dáváme myši těsně před "stadiem" skákavky, jen nejmladšímu (druh Heterodon) dáváme úplně malá holátka, max pak 3 dny stará, starší už jsou pak pro něj zatím příliš velká.
Jde o to, že právě skrz toho nejmladšího hada potřebujeme mít častěji holátka. Tak nějak jsem si vypočítala časový interval podání "krmiva" hadovi + doba březosti myšky, doba porodu atd.. a teď jsem právě potřebovala připustit druhou myšku a problém..

Když ji dám k samečkovi, očichají se, vše v klidu, ale jakmile za ní začne sameček běhat a chytat ji za zadeček, myška začne pištět, ožene se po něm a uteče mu. Přičemž po chvilce za ním zase sama přijde, očichává samečka a pak se vše opakuje..Zkoušela jsem je spolu nechat celý den (nevím co se dělo v době kdy jsem nebyla doma), ale ráno i večer stejná situace. Tak jsem se rozhodla myšku netrápit a na noc ji dala zase zpět do svého.
Zkusím dnes k samečkovi dát druhou samičku, nicméně by mně zajímalo jak to udělat s tou první? Zda prostě jen "neměla náladu" nebo má někdo zkušenost s tím, že se mu takováto situace opakovala třeba častěji?
Dělám správně, když jsem myšku nakonec oddělila nebo by bylo vhodnější je spolu nechat déle?..nechci zas ani samičku ani samečka příliš stresovat.
Sice mám myšky pro hady, ale pořád je beru jako má zvířata, o která je třeba se pečlivě starat a chci aby se měla dobře smajlík

PŘEDEM MOC DĚKUJI ZA VAŠE RADY ČI NÁZORY! Přeji pěkný den, Peťka.

13.4.2015 10:55
davidka

XXX.XXX.194.111

Ani myšky nemají říji každý den, nechte ji se samečkem více dnů spolu. Jestli je zdravá, měla by do týdne zabřeznout.
Holata si zamražte do zásoby, ať nemusíte být nervózní, když zrovna myšky neporodí.

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.4.2015 11:12
Uživatel s deaktivovaným účtem

Je to úplně jednoduché.

Myši se páří a mohou zabřeznout jen, když mají říji. Prosté, ne? Když dáte samici k samci mimo říji, kupodivu k ničemu nedojde. Říje se opakuje každých 4 - 5 dní.

Vůbec nejjednodušší to budete mít, když nebudete vymýšlet žádné čachry s připouštěním z ruky. Nastěhujte samice i se samcem do dostatečně velké ubikace a je to, tak si ony už poradí. Samice má další říji do 24 hodin po porodu, takže při takovémhle harémovém způsobu chovu vám ukážou, jak se množí jako myši.

13.4.2015 12:00
Petra Sally

XXX.XXX.119.100

davidka napsal(a):
Ani myšky nemají říji každý den, nechte ji se samečkem více dnů spolu. Jestli je zdravá, měla by do týdne zabřeznout.
Holata si zamražte do zásoby, ať nemusíte být nervózní, když zrovna myšky neporodí.

Dobrý den, děkuji za reakci smajlík
Určitě vyzkouším pustit je k sobě znovu a dám tomu tedy víc času, nejspíš jsem se prostě netrefila do říje smajlík Trošku mě znervoznilo to pištění samičky..

Jinak zamrazovat holátka je pro mne zbytečné, jelikož s krmením těch starších hadů nemám problém- dostanou vždy dostatečnou "dávku" a můžou mít i delší pauzu v krmení a ten nejmladší je bohužel frfňavka :-D -ten se mi mraženého holete ani nedotkne (vyzkoušeno).

13.4.2015 12:19
Petra Sally

XXX.XXX.119.100

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Je to úplně jednoduché.

Myši se páří a mohou zabřeznout jen, když mají říji. Prosté, ne? Když dáte samici k samci mimo říji, kupodivu k ničemu nedojde. Říje se opakuje každých 4 - 5 dní.

Vůbec nejjednodušší to budete mít, když nebudete vymýšlet žádné čachry s připouštěním z ruky. Nastěhujte samice i se samcem do dostatečně velké ubikace a je to, tak si ony už poradí. Samice má další říji do 24 hodin po porodu, takže při takovémhle harémovém způsobu chovu vám ukážou, jak se množí jako myši.

Dobrý den,

jak už jsem psala teď výš- nejspíš jsem se opravdu netrefila do říje.
Nechat všechny po kupě nastálo už mne také napadlo, ale zase si říkám jestli by 3 samice na 1 samce nebyly málo a on je tak neuhnal :-D Navíc zas nepotřebuji, aby rodily každý týden, proto je mám od samce oddělné s tím, že připustím když je potřeba a říkám si, že i pro ně to tak bude lepší, když nebudou prodělávat jeden porod za druhým, že je to k nim takhle šetrnější..
Vím, že u myší je to asi přirozené rodit a rodit, ale tak zas ani nepotřebuji velkochov, myšky nemám tzv.na kšeft, ale jen pro vlastní potřebu (teda spíš potřebu našich hadů). Určitě by bylo ledacos snazší "harémovým" stylem jak píšete Vy, ale to množení musím také trošku krotit v mém případě

URČITĚ OBĚMA MOC DĚKUJI ZA RADU! ..Přece jen se v tomto směru teprve učím smajlík

13.4.2015 21:01
davidka

XXX.XXX.212.160

Ono to můžete dělat tak, jak jste si namyslela. Dejte jednu samičku k samci minimálně na těch 5 dnů a pak zas vraťte k ostatním samicím.

13.4.2015 21:31
Petra Sally

XXX.XXX.10.6

Určitě vyzkouším smajlík Odpoledne jsem k samci dala druhou samičku a zatím je klid. Baští spolu, spí společně,..tak třeba se i spáří. Asi po včerejším neúspěchu myšák zvolil jinou taktiku :-D (samozřejmě to myslím z legrace ;-) ).
To včerejší pištění mě vážně vylekalo, ale asi je potřeba to prostě nechat na nich, to se musím naučit smajlík
Ještě jednou díky za názor smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík