Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.5.2015 18:21
janna23

XXX.XXX.36.246

Dobry den,
dostala jsem od kamarada 3 cincily z duvodu stehovani se do garsonky a malo casu.
Mely by to byt 2 samice a jeden samec ale on sam nevedel ktery je ktery.
Po mesici co jsem je mela jedna umrela rano vse v pohode prisla jsem ze skoly a lezela na dne klece nepochopila jsem to ale proto nepisi. Chci se zeptat v kolika letech/mesicich zacne u samice rije? je mozne jesli-ze jsou pribuzni a zustal mi samec a samice (to nevim) aby se rozmnozily?
Dekuji za pripadne odpovedi. Preji pekny den, Jana.

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.5.2015 21:17

Činčila pohlavně dospívá mezi sedmi až desíti měsíci věku. V případě, že máš samce a samici, samozřejmě samice zabřeznout může a s velkou pravděpodobností se tak i stane.

Nejlepší řešení je sakra podívat se jim mezi nohy, nebo, jestli to nepoznáš, vezmi je k veterináři, který ti řekne, co máš. Pokud máš pár a navíc blízce příbuzný, tak spolu v jedné kleci trvale bydlet nemůžou.

12.5.2015 01:24
janna23

XXX.XXX.36.246

Kdyz ja se az do dnesniho odpoledne bala je pevneji vzit v ruce (kvuli te srsti) abych se koukla a uz vim ze jedno je samec a druhy samice. Budou jim asi dva roky co vim. Zitra napisu byvalemu majitely jestli jsou to vazne sourozenci a jestli ano tak potom nevim, co dal, klec navic nemam. A dat jednoho pryc mi pride krute aby pak zustal ten druhy sam.

12.5.2015 08:49

janna23 napsal(a):
Kdyz ja se az do dnesniho odpoledne bala je pevneji vzit v ruce (kvuli te srsti) abych se koukla a uz vim ze jedno je samec a druhy samice. Budou jim asi dva roky co vim. Zitra napisu byvalemu majitely jestli jsou to vazne sourozenci a jestli ano tak potom nevim, co dal, klec navic nemam. A dat jednoho pryc mi pride krute aby pak zustal ten druhy sam.

Tak nechej samečka vykastrovat.

I kdyby nebyli příbuzní, nemůžeš je mít pořád spolu. Samec nakryje samici okamžitě po porodu a když to takhle budeš dělat, brzo jí zničíš. Takže potřebuješ klec na aspoň dočasné bydlení samce, když má samice mladé, potřebuješ klec na odstavená mláďata.. jestli nemáš místo, tak nemnož.

12.5.2015 12:33
janna23

XXX.XXX.36.246

A kolik by me takova kastrace stala?
Vim ze po porodu jde pripusit (Samička má asi 3 – 4 dny po porodu ještě otevřenou pochvu a sameček ji může už za 8 - 12 hodin po porodu znovu oplodnit. Uvádí se, že tato poporodní říje je fertilní pouze ze 40 %).

12.5.2015 12:39

janna23 napsal(a):
A kolik by me takova kastrace stala?
Vim ze po porodu jde pripusit (Samička má asi 3 – 4 dny po porodu ještě otevřenou pochvu a sameček ji může už za 8 - 12 hodin po porodu znovu oplodnit. Uvádí se, že tato poporodní říje je fertilní pouze ze 40 %).

Nevím, co se uvádí, ale nechat samce se samicí neustále je nejlepší způsob, jak samici odrovnat. Nehledě na to, že mláďata narozená od samic, co neměly odpočinek, jsou slabá a úhyny jsou velké.

Co se ceny kastrace týče, to se musíš zeptat na konkrétní veterině. Není žádný univerzální ceník.

13.5.2015 13:21
janna23

XXX.XXX.49.3

Tak prave zjistuji jestli jsou pribuzni nebo ne.
od kamaradky budu mit jeste jednu klec.
kdyby nebyly pribuzni tak by jsem ji rada pripustila a pak az by jsem samce nechala vykastrovat. a jeste mam jednu otazku jaky mate nazor na tyto vitaminy?

Neregistrovaný uživatel

15.5.2015 13:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.22

To, co se uvádí, je naprostý nesmysl, samice zabřezne vždy!
A takhle vydrží max.4 porody a zemře...
Každopádně si nejdřív o činčilách něco načti než je začneš množit...

16.5.2015 01:56
janna23

XXX.XXX.36.246

Praveze to jsem cetla a ted se dozvidam ze tomu tak neni tak cemu mam potom verit?

16.5.2015 06:37
rapotacka11

XXX.XXX.32.93

janna23 napsal(a):
Dobry den,
dostala jsem od kamarada 3 cincily z duvodu stehovani se do garsonky a malo casu.
Mely by to byt 2 samice a jeden samec ale on sam nevedel ktery je ktery.
Po mesici co jsem je mela jedna umrela rano vse v pohode prisla jsem ze skoly a lezela na dne klece nepochopila jsem to ale proto nepisi. Chci se zeptat v kolika letech/mesicich zacne u samice rije? je mozne jesli-ze jsou pribuzni a zustal mi samec a samice (to nevim) aby se rozmnozily?
Dekuji za pripadne odpovedi. Preji pekny den, Jana.

Pouštíš je proběhnout ?

Na kastraci si najdi nějakou menší ordinaci - staršího veta.
Bývají levnější než ty vybavené kliniky.
Musíš hledat a ptát se na cenu.
Uvidíš, jak se liší.

17.5.2015 23:33
janna23

XXX.XXX.36.246

Poustim je probehnout v pokoji kde je pustim treba ve tri dojdu si nakrmit kone a pak jedojdu zavrit coz je ccca v sedm nebo osm, davam jim do prostred pokoje vzdy pisek tu jednu vidim pokazde se koupatna tu druhou ne. No nas vet ke kteremu isme chodily nam umrel zkusim zajit ke druhemu co tu mame
Co my reknete na vitaminy? Nebo jake davate vy? Nebo nedavate vitaminy? Muzou dostavat cerstvou travu? A co zeli nevadi jim?

Neregistrovaný uživatel

18.5.2015 12:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.1

Prosim tě, nastuduj si o nich něco!
Pokud chceš chovat nějaké zvíře, je potřeba si prostudovat jejich chov...
Kór u činčily, která je velmi citlivý tvor...

Vitamíny co tam máš jsou úplně k prdu, pokud krmíš kvalitně, nepotřebují je. Pokud činičle zbytečně dáváš vitamíny, rychle u ní nastave hypervitaminoza - převitamínování, což je zas na škodu a může to opět poškodit zdraví zvířete!
Trávu nesmí, pokud jim dáš jakýkoliv zelený krmení (týká se i čertvé zeleniny nebo ovoce), dostanou průjem na který můžou zemřít - je tam rychlá dehydratace a následně smrt. Činčila pochází z And, kde se živý suchou travou, činčila tím pádem nemá uzpůsobený trávicí trakt na čerstvou stravu - narozdíl od morčete nebo králíka.
Činčilí strava se zkládá hlavně ze sena a zelých pelet, určené přímo pro ni, absolutně nevhodné krmení jsou jakékoliv směsi obilí a různé krmení, které obsahuje barevné nesmysly - tyto směsky jsou tučné a sladké, což činčilu prakticky zabíjí, protože je náchylná na cukrovku a na steatózu jater - ztučnění jater a následuje opět rychlá smrt. Proto krmit senem a ka každoiu činčilu jednu polévkovou lžíci zelených peletek - Vitakraft, Apetit, Whitte molen, Nutrin, Versela laga-Chnchilla complete...

http://chsvertuamor.webnode.cz/poznamky-z-chovu/strava/.

19.5.2015 00:50
janna23

XXX.XXX.36.246

Ano nastudovat si o nich vic nez vim je nezbytne ale co naplat uz je mam a zbavovat se mi jich nechce at si rika co chce kdo chce.
Zelene pelety jim davam ale jedine co tak pozoruji je ze je vezmou koslusnou do nich a zahodi jej. Ok vitaminy jim davat nebudu Travu taky ne. Takze jen seno a jake krmeni je tedy podle vas nejlepsi? Nebo jaky jidelnicek je pro cincilu nejvhodnejsi? Dekuji vsem za rady :).

Neregistrovaný uživatel

19.5.2015 08:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.60.1

Právě proto, že je máš, tak by sis o nich měla něco nezbytně nastudovat!
To, že do peletek kousnou a zahodí je, to je vcelku normální, nakonec je stejně sbouchnou všechny...
K jídlu, holt ještě jednou...
Činčilí strava se zkládá hlavně ze sena a zelených pelet, určené přímo pro ni. Krmit senem a na každou činčilu jednu polévkovou lžíci zelených peletek - Vitakraft, Apetit, Whitte molen, Nutrin, Versela laga-Chnchilla complete... - to je činčilí jídelníček - seno a pelety!

Pokud bys klikla na tento odkaz, tak bys už dávno věděla, které peletky jsou pro činčilu vhodné, mám je tam vyjmenované...
http://chsvertuamor.webnode.cz/poznamky-z-chovu/strava/

Přidejte reakci

Přidat smajlík