Včera jsem si dovezla malé morce jako mazlíčka pro syna že zverimexu, až doma jsem zjistila, že u čumáček má zaschly strup a na hřbetě také a okolo něj zarudlé šupiny, místy krvavé, ale přes chlupy to moc nejde vidět. Poradíte..mám strach, aby syn něco nechytil. Morce jsme ještě neměli.děkuji za rady. Zítra ho beru na veterinu.ale zajímá mě, jestli je to něco vazneho.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Jája 007
napsal(a):
Včera jsem si dovezla malé morce jako mazlíčka pro syna že zverimexu, až doma jsem zjistila, že u čumáček má zaschly strup a na hřbetě také a okolo něj zarudlé šupiny, místy krvavé, ale přes chlupy to moc nejde vidět. Poradíte..mám strach, aby syn něco nechytil. Morce jsme ještě neměli.děkuji za rady. Zítra ho beru na veterinu.ale zajímá mě, jestli je to něco vazneho.
Pravděpodobně svrab.
Jája 007
napsal(a):
Vůbec se neškrábe..ve zverimexu mi řekli, že je pokousane..potom jsem se nenechala a v nějakém roztoku mi ho vykoupAli
.ale mám strach o syna..
Ve zveráku jsou schopni nakecat cokoli jen aby prodali... taky bych řekla, že to je svrab a koupel v roztoku fakt nepomůže... chudák morčátko...
Už spustu let existují chovatelské stanice i pro morčata a jiné malé hlodavce, stačí jeden dotaz do vyhledávače na netu. Nikdo nemusí podporovat množitele, kteří chovají zvířata většinou v nevyhovujících podmínkách, plné parazitů a prolezlé nemocemi.
Většina lidí, kteří kupují zvířata na mazlíky v obchodě, chtějí ušetřit a nechtějí dávat peníze za veterinární péči. To by tam zašli hned a nehledali vědmy s křišťálovou koulí na diskuzi.
Jestli je zadavatel výjimka, o morče se slušně postará, zajistí mu náležitou péči, je to fajn. A snad se poučí pro přístě a nebude prodej nemocných zvířat podporovat.