Hlavně mě hned nepeskujte...Je to pouze dotaz
Mám dva roky asi sedetiletého nalezence želvu suchozemskou-samec. Je volně puštěná a spokojená. Nyní, asi mám nějaké obří štěst, ale včera jsem našla ve vlaku morče- samec. Asi mladý, nevím přesně, zítra jdeme na veterinu.
Koukám a hledám na netu, zda by třeba tito dva mohli sdílet jednu, obří přepravku společně. Přepravka má 1,5m, uvažovala jsem třeba na přepažení nebo je nechat spolu, ale nevím, zda je to možné. Hloupý dotaz? Pokud ano, stačí napsat, že to nejde a třeba mi vysvětlit proč. Zatím je tedy každý zvlášť, morče Knoflíček je zatím vyděšený, je dán úplně do klidu a jen za ním chodím po chvilkách, aby si zvykl. Do budoucna jsem právě zvažovala, zda by ti dva třeba nemohli být spolu. Tak co? Poradíte?
Uživatel s deaktivovaným účtem
Bejbyna11
napsal(a):
Hlavně mě hned nepeskujte...Je to pouze dotaz
Mám dva roky asi sedetiletého nalezence želvu suchozemskou-samec. Je volně puštěná a spokojená. Nyní, asi mám nějaké obří štěst, ale včera jsem našla ve vlaku morče- samec. Asi mladý, nevím přesně, zítra jdeme na veterinu.
Koukám a hledám na netu, zda by třeba tito dva mohli sdílet jednu, obří přepravku společně. Přepravka má 1,5m, uvažovala jsem třeba na přepažení nebo je nechat spolu, ale nevím, zda je to možné. Hloupý dotaz? Pokud ano, stačí napsat, že to nejde a třeba mi vysvětlit proč. Zatím je tedy každý zvlášť, morče Knoflíček je zatím vyděšený, je dán úplně do klidu a jen za ním chodím po chvilkách, aby si zvykl. Do budoucna jsem právě zvažovala, zda by ti dva třeba nemohli být spolu. Tak co? Poradíte?
Ne, nejde to.
Prostě proto, že jedno zvíře je morče a druhé je želva? Že by si dělali společnost je vyloučeno, akorát se budou obtěžovat či vzájemně děsit. A želva potřebuje vyšší teploty než morče.
Nemám zkušenost a ani neplánuju, ale taky bych je nenechala spolubydlet. ýelva umí pěkně hryznout, morče zběsile lítá...
nicméně klidně si ho berte na klín, hlaďte a nabízejte třeba okurku, měl by se zklidnit.
taky při každé návštěvě přineste kousek něčeho dobrého, třeba trochu trávy. zvykne si, že jste dodavatel žvance, na tom morčata fungují
Pročetla jsem všechno možné už včera cestou vlakem, když jsem ho našla, abych věděla, co cestou domů nakoupit A dnes zase jen u netu.
Tak vím, že k němu mám chodit ty první dva tři dny, nechat ho v klidu, jen dávat pamlsky. Nebýt tam dlouho jen tak pár minut a zase odejít. Dnes odpoledne si už schutí smlsnul na pomeranči a vzal si z ruky. Je milej, snažím se, aby se nelekal. Dle rady z jedné chovky, kde jsem také načítala, nemám ho zatím zbytečně těch pár dnů tahat ven. Až si vzykne na ruku. Máme čas. Jinak, moje želva má asi špatné podmínky, protože je volně puštěná a do svého se chodí jen nažratJasně, teď tady budou chovatelé běsnit, ale má své teplé místo a je zdravý a v pořádku. Strašně rád spí v tulipytlíku, který má u psů. Mám tři krysařice, dvě z množírny. Nalezenec želva, morče a dvě feny z množírny. Nedělám nic jiného než, že nějaké zvíře zbavuji strachu. Za chvilku mě vystěhují z domu