Morče - stříhání drápku, prohlídka na veterině?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Viki789

16.7.2015 09:48
Viki789

XXX.XXX.36.38

Zdravím
Mám dva dotazy, ten prvné je, že morče má už docela dlouhé drápky, ale nechce se nechat ostříhat Je takové krotké Chtěla bych jít na veterinu, ale příjde mi to takové hloupé - nechtěla bych obtěžovat.
Druhý dotaz je, zda se chodí s morčetem na preventivní prohlídky? Nebo zkrátka na vyšetření, zda je vše vpořádku? Děkuju, Viki

16.7.2015 10:04
lidule

XXX.XXX.124.35

Ahoj, já na stříhání drápků používám tyhle kleštičky http://www.spokojenakocka.cz/fotky13179/fotos/_vyrn_1425GR209-500x500.jpg a říkám si o pomoc manželovy či švagrové - jeden drží morče a druhý stříhá... na preventivní prohlídky nechodím, pokud nemám podezření na nějakou nemoc či něco tak mi to přijde zbytečné...

17.7.2015 20:03
davidka

XXX.XXX.212.160

Na prevence se nechodí.
Není ale žádná ostuda, pokud si s drápky nevíte rady, jít za odborníkem. Já používám stejné kleštičky jako je v odkazu výše. Morče je klidnější, když drápky stříháte ne v náručí, ale položeného na pevné podložce. Jeden ho drží, druhý jen lehce zvedne nožku a stříhá.

Nebo zkuste poprosit nějakého zkušenějšího chovatele z okolí. Na morčatářských diskuzích určitě nějakého ochotného najdete.

Přidejte reakci

Přidat smajlík