Viki789

XXX.XXX.36.38
( V jedné kleci ).
Uživatel s deaktivovaným účtem

Za určitých okolností ano.
Klec musí být dostatečně velká.
Samci se musí seznámit jako mláďata, případně ke staršímu samci přibude mládě. Mládětem myslím mládě po odstavu, měsíc staré. Ne třeba čtyřměsíční puberťáky, to už nefunguje.
Samci nesmí mít přístup k samicím či mít samice někde poblíž. Nejde ani jednoho z nich třeba zapůjčit na krytí a pak ho vrátit ke spolubydlícímu.

Já měla za ty roky, co jsem měla morčata víc, jak 10 kluků, kteří spolu bydleli. Nejvíc zároveň jich bylo 5 v jedné kleci. Do skupinky jsem začleňovala jak malé, tak odrostlé i dospělé kluky a nikdy jsem neměla se seznamováním problém.
napsal(a):
Já měla za ty roky, co jsem měla morčata víc, jak 10 kluků, kteří spolu bydleli. Nejvíc zároveň jich bylo 5 v jedné kleci. Do skupinky jsem začleňovala jak malé, tak odrostlé i dospělé kluky a nikdy jsem neměla se seznamováním problém.
A připouštěli někdy?

U mě ne. Ale někteří k nám přišli a už byli starší, některým byli i roky (nejstarší přišel ve 4 letech) a jestli připouštěli předtím, to nevím.
Ale půl roku jsem je měla na bytě a spolubydlící ve stejném pokoji měla samičku. Já tehdy měla 4 kluky a žádné rvačky se nekonaly.

linduš
napsal(a):
Opravdu je se samci, kteří vědí k čemu to mají perou na život a na smrt. a to i otec se synem. pokud připouštěl jen otec, dobrý. jak to poznal i syn, šli do sebe naostro, byli by se na potkání zabili.
neznám vyjímku, proto to opravdu nejde podceňovat.
Mě se rvou i sourozenci, tak do tří čtyr měsíců dobrý a pak to vypukne, jsou schopní se z ničeho nic sežrat do krve. Starší samec, třeba i takový, který už kryl, a syn, to docela funguje, ale vrstevníci ani náhodou, leda jako úplná miminka. No a dospělí samci, to by byly morčecí zápasy.
Tož s bráchama to bylo dobrý, jenže jsem musela hned vedle ubytovat dočasně holky a už se kousali. ošklivý do krve to bylo, o život ale nešlo.
teď ti dva běhají volně po menším pozemku. holky nevidí, jen slyší a co můžu soudit, jsou to parťáci. udělali ze sebe takovou maličkou "smečku". ale jak vidí holky (přes pletivo na pastvě), zase soupeří. ani jeden si zatím neskočil, je jim přes rok. jak se snesou v zimě zavření na menším prostoru, nebo jestli budou muset být rozdělení, to se uvidí.
Dobry den, nechci zakladat nove tema, tak pisnu sem. Mame dva morcaky cuye, nemaji v lete budou mit rok. Dovezli jsme si je v zari, kdy si to kluci mezi sebou vyrikali a do ted byl klid. Az minuly tyden se zacali rvat. Je sance, ze si to zase vyrikaji nebo je radji oddelit? Jeden je pohodovejsi a je spise v klidu a v koute, ale druhy je takvy ten prudic. Jsou to nasi prvni mysaci a nemame s nimi moc zkusenosti, tak radi uvitame jakoukoli radu. Dekujeme.

axl
napsal(a):
Dobry den, nechci zakladat nove tema, tak pisnu sem. Mame dva morcaky cuye, nemaji v lete budou mit rok. Dovezli jsme si je v zari, kdy si to kluci mezi sebou vyrikali a do ted byl klid. Az minuly tyden se zacali rvat. Je sance, ze si to zase vyrikaji nebo je radji oddelit? Jeden je pohodovejsi a je spise v klidu a v koute, ale druhy je takvy ten prudic. Jsou to nasi prvni mysaci a nemame s nimi moc zkusenosti, tak radi uvitame jakoukoli radu. Dekujeme.
Perou-li se do krve, tak určitě oddělit a nechat bydlet trvale zvlášť. pokud nemáte jiné možné společníky, tak třeba tak, aby na sebe viděli přes pletivo.
Jan99

XXX.XXX.101.108
Mohou být 2 kastrovaní samečci a jedna samička v jedné ubrikaci ?

Jan99
napsal(a):
Mohou být 2 kastrovaní samečci a jedna samička v jedné ubrikaci ?
Když bude dost velká...
Bezdma

XXX.XXX.92.84
Ahoj,mám dotaz, máme 2 kluky morčáky, asi rok a půl a zvažujeme nového kamaráda, holky nikdy neviděly,máme je od miminek.
Je tu možnost, že se snesou s dalším klukem nebo ne?
Děkuji.
Aanka

XXX.XXX.228.132
My máme dva kluky, sourozence. Nikdy nebyli od sebe, nikdy(kromě maminy a sestřiček v raném dětství) neviděli ani necítili samičku. Je mezi nimi křehká rovnováha. Nikdy se nekousli do krve, nikdy se neprali ,ale každý den se řádně pohádají. Nicméně často vedle sebe spí a když se bojí, tak se k sobě tulí. Dát mezi ně třetího, který se časem dostane do puberty, bych odvahu neměla...
GUGI

XXX.XXX.38.180
máme jednoho kluka rok mu je chtěli by jsme si pořídit dalšího miminko kluka byli by v jedné kleci bojíme se aby se nervali
porvou se?
GUGI
napsal(a):
máme jednoho kluka rok mu je chtěli by jsme si pořídit dalšího miminko kluka byli by v jedné kleci bojíme se aby se nervali
porvou se?
Nemusí. Když kombinujete samce, mělo by to být právě takhle. Roční a čerstvě odstavené mimino je v pohodě kombinace.
Základem je dostatečně velký prostor. Máte?
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!
Mamina76

XXX.XXX.150.82
Dobrý den prosím budeme pořizovat morčátka, ale ať čteme jak čteme, pořád nevíme jestli je lepší pořídit dva sourozence kluky a nebo sourozence holky. Na chov to nechceme. Jen se bojíme,aby se mezi sebou neprali.
Děkuji všem za odpověď.

Mamina76
napsal(a):
Dobrý den prosím budeme pořizovat morčátka, ale ať čteme jak čteme, pořád nevíme jestli je lepší pořídit dva sourozence kluky a nebo sourozence holky. Na chov to nechceme. Jen se bojíme,aby se mezi sebou neprali.
Děkuji všem za odpověď.
Dva kluky stejného stáří raději ne, mohli by se rvát. Dvě samice jsou větší jistota. Ale i tak potřebují dostatečně velkou klec.
Mikulka258

XXX.XXX.57.55
Dobrý den, měla jsem doma samečka cca 3/4 roku a pořídila jsem si 3 měsíčního kluka k němu a leč se z mého pohledu snáší (neperou se, nekoušou se), ale ten starší na něj bublá a nahání ho jako kdybych ho chtěl obskočit. Je to chování v rámci určení dominance nebo jsou to hormony? Díky za odpověď.
Mikulka258
napsal(a):
Dobrý den, měla jsem doma samečka cca 3/4 roku a pořídila jsem si 3 měsíčního kluka k němu a leč se z mého pohledu snáší (neperou se, nekoušou se), ale ten starší na něj bublá a nahání ho jako kdybych ho chtěl obskočit. Je to chování v rámci určení dominance nebo jsou to hormony? Díky za odpověď.
Jestli se to neděje 24/7 a ten mladší není vyloženě terorizován, tak to normální je. Časem by se to mělo uklidnit a dít se to ještě míň, jak si na sebe zvyknou. Nezasahovala bych, pokud by nešlo o skutečné rvačky.
Samozřejmostí by měl být dostatek prostoru a taky schovky/domečky, ideálně o jeden navíc než je počet morčat. Aby si oba měli kam zalézt, z očí tomu druhému, ale zároveň pravidelně na jednoho nezůstával jen jeden jediný bez možnosti si vybrat, kam se uklidí.
Puli

XXX.XXX.4.100
Prosím, chtěla jsem se zeptat, mám doma 1rok starého samečka a chci mu pořídit kamaráda miminko. Ale mám obavy z kastrace, je aspoň nějaká pravděpodobnost, že se 2 nevykastrovani samci nesežerou? moc děkuji za odpovědi.
Puli
napsal(a):
Prosím, chtěla jsem se zeptat, mám doma 1rok starého samečka a chci mu pořídit kamaráda miminko. Ale mám obavy z kastrace, je aspoň nějaká pravděpodobnost, že se 2 nevykastrovani samci nesežerou? moc děkuji za odpovědi.
S tímhle věkovým rozdílem je to úplně značka ideál. Dospělý samec by s mládětem neměl mít žádný problém.
Luisaaaaaaa

XXX.XXX.218.14
Dobrý den, mám dotaz.
Když mám 5 letého samečka jde k němu přidat do 1 klece 1 - 2 miminko?
Děkuji za odpovědi.

Luisaaaaaaa
napsal(a):
Dobrý den, mám dotaz.
Když mám 5 letého samečka jde k němu přidat do 1 klece 1 - 2 miminko?
Děkuji za odpovědi.
záleží dost na velikosti té klece, ale starý samec a miminko samec nebývá problém.