Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.7.2015 23:05
peett

XXX.XXX.152.2

Mám džungarského křečíka. Je ochočený, mám ho cca půl roku. Poslední dny začal hodně kousat. Dřív občas jemně zkoušel ale třeba dneska šlo vidět že se opravdu snaží hodně zahryznout a držet. Naštěstí nemá takovou sílu ale bojím se k němu dát vůbec ruku :D má pořád stejné podmínky a brávala sem ho z ubikace každý den. Proč to dělá a co mám dělat já? :D.

24.7.2015 07:19
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Chovala jsem džungaráky spoustu let, i vyvedli mláďata, a žádný mě nekousal. Ovšem z terária ven chodili na mojí dlani, na kterou vždy vlezli sami, dobrovolně. nejdřív chodili na nějakou dobrotu, později normálně sami. Neexistovalo, že bych pro ně do terária sáhla a vytáhla bez ptaní, vždy jsem počkala, jestli chtějí nalézt na ruku, vše dobrovolné.
Je to zvířátko, které není příliš mazlivé, s tím je třeba počítat. Takže když je venku, nechám ho utíkat, klidně i po sobě, stát na místě a držet na hlazení prostě nebude, a nutit ho k tomu nemůžete.

24.7.2015 21:44
peett

XXX.XXX.152.2

Já ho nikdy násilím neberu ven. A taky ho nechávám různě lozit a šplhat po mě. Právě že dřív to nedělala, tak nevím proč... Ale dřív sem měla ještě jednoho džungaráka a ten mě začal kousat když se mu začal dělat nádor. Nevím jestli to má souvislost ale bylo to tak. Takže tu sem vůbec brát nemohla ven. Tak doufám, že je tahle v pořádku.. ale třeba včera mi sama vlezla na ruku tak uvidím. Ale děkuji za odpověď.

Přidejte reakci

Přidat smajlík