Flíček
XXX.XXX.13.172
Dobrý den, hledám kamaráda do velkého bytu.Jsem na střední škole a když přijdu domů chtěla bych si nějakého kamaráda pustit do bytu.A proto se chci zeptat na zkušenosti s činčilama zda li je problém když mám v bytě kočku a Border kolii?
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.15.2
Soužití psa a kočky s činčilou je možné, ale pouze za předpokladu, že se z činčily nestane "lovná". Tzn. musíte jí zabezpečit tak, aby jí kočka nebo pes neslovili.
Jen co, tak zapomeňte na to, činčilu pouštět po bytě. Protože vše okouše, včetně kabelů - proto činčilu pouštět z klece, ale jen po jedné místnosti (vybrat si z celého bytu jednu místnost), která je pro ní bezpečná - většinou to bývá chodba, kde nemá k dispozici kabely... nebo pro ni jiné nebezpečné věci (i obyčejný nezavřený záchod je pro činčilu nebezpečí).
chsvertuamor.webnode.cz
Flíček
XXX.XXX.13.172
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Soužití psa a kočky s činčilou je možné, ale pouze za předpokladu, že se z činčily nestane "lovná". Tzn. musíte jí zabezpečit tak, aby jí kočka nebo pes neslovili.
Jen co, tak zapomeňte na to, činčilu pouštět po bytě. Protože vše okouše, včetně kabelů - proto činčilu pouštět z klece, ale jen po jedné místnosti (vybrat si z celého bytu jednu místnost), která je pro ní bezpečná - většinou to bývá chodba, kde nemá k dispozici kabely... nebo pro ni jiné nebezpečné věci (i obyčejný nezavřený záchod je pro činčilu nebezpečí).
chsvertuamor.webnode.cz
Děkuji za radu.Pes ani kočka nikdy nic nelovily i když jsem měla potkánka a ten mezi nimi chodil pět let a nikdy se nic nestalo, ale je samozdřejmost být pořád ve střehu a nepouštět jí ke kabelům či jinak nebezpečným věcím.
Flíček
XXX.XXX.13.172
A ještě se chci zeptat v jakém počtu je vhodné je mít?
Neregistrovaný uživatel
XXX.XXX.15.2
Flíček
napsal(a):
A ještě se chci zeptat v jakém počtu je vhodné je mít?
Počet klidně jeden - pak zvíře přilne k majiteli...
Pak klidně ve dvou - ale to už je z člověka jen krmič... (jde mít i pospolu klidně 2 samce, nebo 2 samice).