Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Flíček

19.12.2015 12:22
Flíček

XXX.XXX.13.165

Dobrý den, přemýšlím o koupi fretky do velkého bytu se zahradou.Vím že je náročné chovat fretky, ale moc mě zaujali.Chtěla bych se o nich dozvědět více.Např. kolik hodin se s nimi musíte hrát aby se unavily a byli dostatečně spokojení. Jak často se venčí a zda li je problém s kočkou psem a papouškama v bytě? V kolika týdnech se odebírají od chovatele a co papají jako malý?Zda-li je něco na co se u fretek musí dávat pozor a co by se nemělo a mělo objevit v jídelníčku.U mě je jasný že bych si koupila dva sourozence kluky.Děkuji za rady Flíček.

19.12.2015 13:00
linduš

XXX.XXX.79.4

Což nejdřív věnovat nějaké to úsilí a vlastní čas, zapojit strýčka gůgla a pak se teprv přeptat na nejasné věci?

19.12.2015 20:38
velpap

XXX.XXX.219.38

Flíček napsal(a):
Dobrý den, přemýšlím o koupi fretky do velkého bytu se zahradou.Vím že je náročné chovat fretky, ale moc mě zaujali.Chtěla bych se o nich dozvědět více.Např. kolik hodin se s nimi musíte hrát aby se unavily a byli dostatečně spokojení. Jak často se venčí a zda li je problém s kočkou psem a papouškama v bytě? V kolika týdnech se odebírají od chovatele a co papají jako malý?Zda-li je něco na co se u fretek musí dávat pozor a co by se nemělo a mělo objevit v jídelníčku.U mě je jasný že bych si koupila dva sourozence kluky.Děkuji za rady Flíček.

Měli jsme jednoho samce, ochočil se v pohodě, kočky před ním spíš mizely, se psem se nedostal do kontaktu. Papoušky bych neriskoval, pořád je to přece jen šelma. Jinak z toho jednoho byl docela slušný odér, ze dvou...

19.12.2015 21:06
lidule

XXX.XXX.117.206

Flíček napsal(a):

Doporucuju procist fretka.cz tam najdete veškeré informace o jejich chovu... sama jsem se na těch stránkách listovala kdyz jsem s chovem začínala a hodne mi pomohla...

Flíček

20.12.2015 16:21
Flíček

XXX.XXX.13.125

linduš napsal(a):
Což nejdřív věnovat nějaké to úsilí a vlastní čas, zapojit strýčka gůgla a pak se teprv přeptat na nejasné věci?

Google mám samozdřejmě celý prohledaný a však jsem si myslela že jsem napíše někdo zkušenější a poradí mi něco co ze své zkušenosti.

Flíček

20.12.2015 16:25
Flíček

XXX.XXX.13.125

velpap napsal(a):
Měli jsme jednoho samce, ochočil se v pohodě, kočky před ním spíš mizely, se psem se nedostal do kontaktu. Papoušky bych neriskoval, pořád je to přece jen šelma. Jinak z toho jednoho byl docela slušný odér, ze dvou...

Myslíte že by bylo lepší mít dvě samičky?Já jsem si totiž myslela že kluci jsou více přátelští k člověku.

20.12.2015 16:53
lidule

XXX.XXX.117.206

Flíček napsal(a):
Myslíte že by bylo lepší mít dvě samičky?Já jsem si totiž myslela že kluci jsou více přátelští k člověku.

Mam samecka odmalicka vypiplaneho... me nic neudělá ostatni je schopnej kousnout - chyba neni u me výchovy ale u ostatních a jejich přístupu k něm dávali mu najevo ze se ho bojí což je velká chyba... v pubertě byl hravý a rad se mazlil ted je už z něj starecek takze se rad uz jenom mazli... mela jsem 2 samicky (ted uz mám jenom jednu)... tu co uz nemam jsem si vzala kdyz ji byl rok, nekousala a rada si hrála... pak se spratelila se sameckem a pochytila od nej zlozvyky a začala tez kousat jen ne me... druha samicka se též k nám dostala jako roční ale s těma dvěma si nerozumnela ale i tak byla a je stále přátelská i když to trvalo tak rok než jsme si na sebe zvykli... po smrti první samicky se naštěstí dali se sameckem dohromady ale povahy jim zustali uz stejne... ono je celkove jedni zda je to samecek či samicka, spis záleží na člověku jak se jim věnuje a hlavně nesmí dat jakkoli najevo ze se boji a hlavně naučit silu stisku kousani, fretky rady provokuji kousanim je to jejich styl hry jak vyprovokovat člověka aby se jich vsimal... ono se nezda ale pekne to bolí a dost lidi to pak odradi a zbavuji se jich... nejlepší je navštívit někoho kdo fretku ma a popovídat si než takhle po netu...

Přidejte reakci

Přidat smajlík