Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.4.2016 17:07
puffyn

XXX.XXX.224.26

Dobrý den, mám malý chov morčátek již několik let. U několika se mi objevil svrab, především u mladých. Všechna jsme 2x odčervili Ivomecem. Bohužel se to vrátilo zase, veterinář už není, ptal jsem se i jiných vetů. Někdo radí skončit s chovem, někdo používat jen hobliny, někdo jen slámu, někdo že k nim museli dostat paraziti od "divokých" hlodavců, někdo že mám pořád odčervovat... Proto se obracím s prosbou i na Vás - chovatele, kteří máte zkušenosti a úspěšně jste vyléčili svrab. Co radíte? Díky za jakýkoliv tip, Jarek.

14.4.2016 17:40
linduš

XXX.XXX.79.4

Většinou mladí při, nebo krátce po odstavu. přicházejí o mateřské mléko a tudíž imunitu od matky, tvoří si vlastní. v té době jsou slabší, tak lehčeji něco chytí.
určitě se hodí dostatek vit.c.
zakapala jsem strongholdem, po asi dvou týdnech-měsíci třeba znova, když se to nelepšilo. hodně špatná místa jsem brala betadinou. mám podezření na seno, které skladuji na půdě, že tam prolítla myš nebo kuna, nevím. teď se tam peleší naši kocouři, u kterých si zdravotní stav hlídám, že
pro mě to moc velký problém není, jen zdlouhavá nepříjemnost. prostě se občas stalo, prcci se vyléčili a dobrý

14.4.2016 17:57
puffyn

XXX.XXX.224.26

Můžete dát prosím odkaz na stronghold? Mám celkem kolem 30morčat, kolik balení by bylo potřeba koupit? Respektive na jedno morče kolik kapek? Svrab má 10morčat, ale samozřejmě s tím počítám, že budu muset vzít léčivem všechny... Krmení - dávám granulky, trávu, seno, občas zeleninka, ovoce... Máte pravdu s tím, že u těch malých jsem tento problém objevil jak se začli "odstavovat" od mamin (myšleno, že přestávali od nich pít).

14.4.2016 18:23
linduš

XXX.XXX.79.4

Jo to sedí.
brala jsem u veta stronghold spot on pro psy to největší balení (tuším na 20-40kg?)
natáhla do malé injekční stříkačky (malá infuzka 2ml, nebo jak se jí říká, má velké rozlišení) a kapala jehlou na holou kůži za uchem. musí se to rozpočítat na kila a tak nějak přiměřeně od oka.
poprvé mi to vet spočítal, ukázal "dílečky" na té stříkačce, pak už jsem jela dávku 2ml na 30 kg, jedno dospělé morče zhruba kilo (sem tam), což je asi 0.07ml a na prcky jsem dávala zhruba 0.04-0.05ml, jak se povedlo a jak byl prcek velký.
nekapu všechny. jen ty postižené a preventivně ty, co jdou z domu. ostatní sleduju, většinou to nechytnou.
přidej hlavně to céčko, dělá divy

14.4.2016 19:20
puffyn

XXX.XXX.224.26

Koupil jsem přímo C-éčko ve zverimexu, co se dávalo do vody, stálo to peněz a nezdálo se mi, že by to nějak zafungovalo. Co by jste ještě radila? Na kolik cca ten stronghold vyšel?

14.4.2016 19:57
linduš

XXX.XXX.79.4

Asi 500? možná trochu víc.
céčko beru od veta v prášku. buď usype za pár korun, nebo prodá celou pixlu. je to levný.
jaký máš morčouny?

křečík

3.5.2016 18:39
křečík

XXX.XXX.88.145

A vyčistil jsi jim klec? to pomohlo mi.

16.6.2016 12:56
cerysek

XXX.XXX.174.34

Také s tím poslední dobou bojuji, morče už mělo vypadané chlupy, jsou venku ve výběhu a nevšimla jsem si toho, měl to hlavně na břiše. Co zatím vypadá nadějně-morče vykoupu v šamponu proti parazitům pro psy, když je suché, namažu postižená místa mastí DROMY (Je to mast pro koně na různá zranění, podlomy atd. ). Nechám větší vrstvu, morčeti začala na holých místech srst pomaličku dorůstat, tak doufám, že už to bude ok. Ta mast má konzistenci jako vazelína, trochu řidší, podle mě se musí zákožka svrabová pod tím zákonitě udusit. To je zatím jediné, co pomohlo, jinak nic.

16.6.2016 17:43
linduš

XXX.XXX.79.4

Opravdu pomáhá "kapička" od veta. ale je to dražší záležitost.
břicho může olysat i ze zapaření.
nedávno jsem měla podobný problém s morčínou. břicho holé, šupiny...no vypadalo to hodně blbě. s gustem lehala do rohu, kam chodili hromadně čůrat. to byl celý problém

Přidejte reakci

Přidat smajlík