Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.4.2016 09:36
holubul

XXX.XXX.62.16

Dobrý den, prosím o radu. Od pátku vlastním morče, musím podotknout, že jsem si ho nepořídila dobrovolně, ale zachránila ho před jistou smrtí, neboli vypuštěním do volné přírody (dál to tu nebudu rozebírat). Máme ho ve venkovním dřevěném kotci o rozměrech 60x50. Teď co si zjišťuji informace o tomto zvířeti, tak špatně snáší samotu. Přemýšlím jestli mu pořídit kámoše. Dle veterinářky se jedná o samičku, tak bych pořidila druhou holku. Hned co přeléčíme ten svrab co má.

Jde mi o to, že kotec je tak akorát na jedno morče a nic většího pořizovat nechci. Na podzim budeme mít hotovou venkovní voliéru, tak tam by to s prostorem nebyl problém. Morče, aby mohlo být přes zimu venku si musí na klimatické podmínky zvyknout od jara, takže ideální pořídit to druhé hned. Morčice je ještě prcek, má 230 gramů. Myslíte, že mám druhýho prcka pořídit hned? Vydrželi by spolu v malém prostoru pár měsíců?

Děkuji za slušné komentáře :).

26.4.2016 10:35
linduš

XXX.XXX.79.4

Přemýšlíte nad pasením (pouštěním morčat na trávu do ohrádky)? pokud ano, tak bych kamarádku pořídila. počítejte, že se můžou víc pošťuchovat.
ono to přinejhorších chvíli zvládnou i v tom menším, i když je to opravdu není velké ani na jedno morče, ale s tím pasením by to byla lepší kombinace, holky by se mohly trochu proběhnout.
v pěkném počasí by mohly trávit na pastvě celý den a jen na noc domů.
a pozor, teď není nejvhodnější doba na zvykání venku, je zima, vlhko a ráno namrzlo. dejte té maličké aspoň hodně sena, ať se má do čeho zahrabat a pletivo bych překryla aspoň na noc nějakým pytlem. snad nenastydne.

26.4.2016 11:22
holubul

XXX.XXX.62.16

Nějakou ohrádku na pasení pořídíme, ale na celodenní pasení to nebude. Nemáme oplocený pozemek a je tu dost toulavých koček, včetně našeho kocoura, toho si ale ohlídáme :) občas přiběhne sousedův pes, takže při pasení budu muset sedět u ní u ohrádky. Mám dvě malé děti, takže moc času na morče bohužel mít nebudu :(
Teď při těch nočních mrazících jí dávám na noc domů do předsíně. Ale je to určitě jen dočasné. S manželem je v tomto ohledu trochu boj, on má rád zvířata jen na pekáči

28.4.2016 12:00
holubul

XXX.XXX.62.16

Prosím nevíte po jake době zabírá Ivomec? V pondělí dostalo morče první injekci. Dnes je čtvrtek a stále se drbe a kouše. Dneska si rozdrbala bok až do krve. Bojím se, aby se jí do toho nedostala nějaká infekce

28.4.2016 12:49
krasny

XXX.XXX.248.241

Nabídka pro všechny úvěrové.

Nanny

28.4.2016 12:55
Nanny

XXX.XXX.199.180

holubul napsal(a):
Prosím nevíte po jake době zabírá Ivomec? V pondělí dostalo morče první injekci. Dnes je čtvrtek a stále se drbe a kouše. Dneska si rozdrbala bok až do krve. Bojím se, aby se jí do toho nedostala nějaká infekce

Nevím, jak u morčat, ale u potkanů se nedoporučuje Ivomec vůbec píchat. Stačí kápnout mezi lopatky a po cca. deseti dnech zopakovat. Jestli morče takhle reaguje na injekci, tak to rozhodně není v pořádku.

28.4.2016 21:05
holubul

XXX.XXX.62.16

To nebyla reakce na injekci, spíš mi přišlo, že nezabírá. Nevydržela jsem to a odpoledne jela na veterinu. Dr. jí udělala seškrab a koukla pod mikroskop, prý to je čistý. Dala jí injekci proti svědění (netuším co) a zítra se máme zase přít ukázat. Ránu mám dezinfikovat Betadinou, kterou mám doma. Už aby se jí ulevilo

Přidejte reakci

Přidat smajlík