Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.6.2016 19:40
Rpsen

XXX.XXX.222.217

Dobrý den, včera se mi narodily morčata, nevíte kdy se může k samičce s mláďaty vrátit spolubýdlíci samička, oddělil jsem tak 2 týdny před porodem samičky, děkuji za odpovědi.

29.6.2016 20:13
sheepdog

XXX.XXX.131.110

Rpsen napsal(a):
Dobrý den, včera se mi narodily morčata, nevíte kdy se může k samičce s mláďaty vrátit spolubýdlíci samička, oddělil jsem tak 2 týdny před porodem samičky, děkuji za odpovědi.

Proč jsi je odděloval/a? Morčata jsou skupinová zvířata, matku před porodem není potřeba oddělovat od ostatních, ostatní morčata mláďata normálně přijmou a neublíží jim. Teď záleží na snášenlivosti obou samic, můžeš je zkusit dát dohromady klidně hned a uvidíš, jak se budou samice snášet. Každopádně bych je seznamovala na neutrálním území a dala bych jim hodně jídla, které je rozptýlí. Pokud se snesou, nech je být, cizí samice mláďatům neublíží. Kdyby se začly nějak víc škubat a prohánět, oddělila bych je a pokusila se o seznámení znovu až mimina trochu povyrostou.

29.6.2016 21:26
Rpsen

XXX.XXX.222.217

Oddělil jsem ji proto že samička čeká taky mláďata ale mají se narodit o něco později, na počítači psali že když březí samice sní to co samice vyrodí tak jí spusobí břišní vztahy a přišel bych o vrch a možná ji o samičku.

30.6.2016 19:05
linduš

XXX.XXX.79.4

Můžeš je vrátit k sobě. jen je trochu ohlídej, kdyby se náhodou hašteřily do krve, což nejspíš nenastane. zvlášť, pokud na sebe viděly, slyšely se a byly spolu třeba ve výběhu.
máš pravdu v tom, že rodící samice může strhnout k porodu i druhou, pokud sežere placenty.
proto je dobré březí samičky před porodem oddělit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík