Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.8.2016 19:49
terkacerna

XXX.XXX.65.106

Zdravím,
Dobrý den, asi před třemi měsíci jsem si pořídila samičku malého potkana ze zverimexu.Do teď byla v pořádku, aktivní, žrala, pila, kálela, šplhala po kleci akorát nám připadala příliš tlustá. Včera byla ještě chováním normální, ale přišla mi studená. Dneska jsem k ní přišla a ona ležela v misce a skoro se nehýbala, když jsem ji vzala do ruky byla studená a cítila jsem kosti, jako by byla hubená. Myslím že ani nekálí, protože tam nemá žádné bobky. Když jsem ji dala zpět, potácela se a měla problém se udržet na nohách. Žrádlo žere, ale pomalu, jako by neměla žádnou sílu. Myslím že chcípne, ale spíše mám strach, aby to nebyla nějaká nakažlivá nemoc, přišla do styku se psem i kočkou.. Nevíte co to může být? Děkuji.

22.8.2016 21:10
terkacerna

XXX.XXX.65.106

Ještě, teď žere ale pomalu, ale je taková bez energie, a unavená, má přivřené oči.

23.8.2016 07:51
Žaneta kocková

XXX.XXX.80.138

terkacerna napsal(a):
Zdravím,
Dobrý den, asi před třemi měsíci jsem si pořídila samičku malého potkana ze zverimexu.Do teď byla v pořádku, aktivní, žrala, pila, kálela, šplhala po kleci akorát nám připadala příliš tlustá. Včera byla ještě chováním normální, ale přišla mi studená. Dneska jsem k ní přišla a ona ležela v misce a skoro se nehýbala, když jsem ji vzala do ruky byla studená a cítila jsem kosti, jako by byla hubená. Myslím že ani nekálí, protože tam nemá žádné bobky. Když jsem ji dala zpět, potácela se a měla problém se udržet na nohách. Žrádlo žere, ale pomalu, jako by neměla žádnou sílu. Myslím že chcípne, ale spíše mám strach, aby to nebyla nějaká nakažlivá nemoc, přišla do styku se psem i kočkou.. Nevíte co to může být? Děkuji.

Tak snad s ní zajdeš k veterináři, ne? Nebo ji necháš pomalu chcípnout a budeš doufat, že to není nějaká nakažlivá nemoc?

Pravděpodobně bude mít spíš nějaký vrozený problém, to může člověk horem dolem opakovat, ať si lidi na mazlíky nekupují krmné potkany ze zverimexů, že jsou určení k sežrání a proto nikdo nehlídá nějaké zdraví linie atd.
Hlavně si pak už žádného potkana nepořizuj, zjevně tě vůbec nezajímají.

23.8.2016 09:38
terkacerna

XXX.XXX.65.106

Potkany jsem měla i předtím, a byl v pořádku, s ničím takovým jsem se ještě nesetkala. A kdybych mohla jít na veterinu tak bych sem samozřejmě
nepsala a šla bych, ale nemohla jsem, ne každý se může dostavit k veterináři kdykoliv. Věřte mi, že nebylo úplně příjemné nemoci s tím nic dělat a jen bezmocně přihlížet. Přes noc bohužel chcípla.

Přidejte reakci

Přidat smajlík