Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.9.2016 19:27
Zverinka

XXX.XXX.222.22

Dobrý den, mému morčeti vypadly horní dva hlodáky. Nevíte proč?
Napadlo mě jestli to není jako u lidí, že jim vypadnou mléčné zuby, protože mému morčeti jsou přibližně 4 měsíce.
Děkuji ( předem) za informace.

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.9.2016 19:42

Zverinka napsal(a):
Dobrý den, mému morčeti vypadly horní dva hlodáky. Nevíte proč?
Napadlo mě jestli to není jako u lidí, že jim vypadnou mléčné zuby, protože mému morčeti jsou přibližně 4 měsíce.
Děkuji ( předem) za informace.

Ne, není to jako u lidí. morčata se rodí už s trvalými zuby.

jestli mu řezáky opravdu vypadly, je vážně nemocné. normální zdravé řezáky mají velmi hluboké kořeny. pravděpodobně zcela špatně krmíš a morče se ti metabolicky sype, případně trpí nedostatkem vitamínu C, případně obojí.

pokud došlo k úrazu a řezáky se zlomily, je potřeba nechat zkontrolovat u veterináře, jestli je otevřená dřeň. pokud ano, to dost bolí a hrozí infekce.

tak i tak je potřeba veterinář. ono totiž pak přerůstají spodní hlodáky a vůbec, zdravému morčeti vypadávají jen tak zuby ještě vzácněji, než by se to stalo člověku.

Myš

26.9.2016 16:15
Myš

XXX.XXX.51.133

Morčatům zuby vypadnou buď u velmi starých jedinců, protože už jim neslouží zdraví obecně, anebo u mladších zvířat proto, že mají nevhodnou stravu a nedostatek vitamínů. Morče si samo neumí vyrobit vit. C. Základem stravy je seno v neomezeném množství a různé druhy zeleniny, v malé míře ovoce. V létě k senu tráva, pampeliškové listy.
Pokud někdo krmí směsou pro křečky a ničím jiným, tak morče samozřejmě zdravé nebude a projeví se u něho různé zdravotní potíže - od lámavých a viklajících se zubů po ochrnutí a smrt.
Případně mohlo morče spadnout a zuby si vyrazit.

freevisio

29.11.2021 20:55
freevisio

XXX.XXX.56.45

Dobrý den
a jak je to s křečkem džungarským prosím, co mu dávat, když mu vypadl horní zub? už jsme měli několik křečků, ale tohle jsem viděl poprvé...

30.11.2021 09:39

freevisio napsal(a):
Dobrý den
a jak je to s křečkem džungarským prosím, co mu dávat, když mu vypadl horní zub? už jsme měli několik křečků, ale tohle jsem viděl poprvé...

Co třeba veterinář?

Přidejte reakci

Přidat smajlík