Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Onixx

7.10.2016 16:09
Onixx

XXX.XXX.218.235

Dobrý den, můj potkan najednou vychrtl a nemá žádný elán vždy běhal po kleci jako divý a ted se sotva hýbe, za uchem jsem mu našel takovou býlou bulku a všude po těle mu lezou mikroskopičští brouci, skusil jsem ho mýt ale pořád na nem jsou. Nevíte nekdo co se mu to děje, prosím ?

7.10.2016 17:06
linduš

XXX.XXX.79.4

Vem ho rychle k veterináři.

7.10.2016 20:56
Atheira

XXX.XXX.50.119

Onixx napsal(a):
Dobrý den, můj potkan najednou vychrtl a nemá žádný elán vždy běhal po kleci jako divý a ted se sotva hýbe, za uchem jsem mu našel takovou býlou bulku a všude po těle mu lezou mikroskopičští brouci, skusil jsem ho mýt ale pořád na nem jsou. Nevíte nekdo co se mu to děje, prosím ?

Všenky? Nejjednodušší způsob je koupit stronghold pro koťata (prodává vet asi za 280Kč), pipeta vystačí na třikrát. Stačí jednou zakápnout mezi lopatky. Jestli je hodně prolezlý tak za týden opakovat.
Mělo by to být pak v pohodě. Jen se divím, že jste to nechal zajít až tak daleko. Všenky většinou nejsou problém, protože se jich dá lehko všimnout a zabrání se tomu, aby se potkan dostal do takového stavu.

Pokud nemáte možnost dostat se ke strongholdu, můžete zkusit vykoupat v šamponu arpalit neo (dá se sehnat ve všech zverimexech i drogerii DM). Ale koupání je pro potkany stresující. Pořádně si to užijete i vy, s tím počítejte. Ten stronghold je mnohem lepší volba.

Nemáte foto té bulky? A jak je potkan starý?

7.10.2016 20:59
Atheira

XXX.XXX.50.119

Jinak problémů dost pravděpodobně bude víc. Není možné, aby najednou vychrtl jen kvůli všenkám. Leda by to nebylo tak najednou, jak říkáte. Máte fotku i celého potkana? Nejen té bulky, jak jsem psala prvně?

Přidejte reakci

Přidat smajlík