Týden po kastraci mě sameček zemřel...

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.10.2016 15:21
Euka11

XXX.XXX.50.212

Nechala jsem samečka kastrovat, týden byl vpohodě a dnes ráno už jen ležel roztažený a pokníkával.Můžete mě někdo říct, kdo má tuto smutnou zkušenost, co mohlo být příčinou?

10.10.2016 15:23
Atheira

XXX.XXX.240.171

Euka11 napsal(a):
Nechala jsem samečka kastrovat, týden byl vpohodě a dnes ráno už jen ležel roztažený a pokníkával.Můžete mě někdo říct, kdo má tuto smutnou zkušenost, co mohlo být příčinou?

Sameček čeho? Co znamená - byl v pohodě? Projevoval se úplně normálně nebo byl divný celou dobu?
Dělal zákrok veterinář, který má dobré reference a skutečně to umí? Podala jste málo informací.

10.10.2016 15:31
Euka11

XXX.XXX.50.212

Jsem ještě smutná ze smrti samečka morčete..Pět dní po operaci normálně jedl, pobíhal po kleci, chovala jsem si ho a měl zájem o dění okolo sebe, dnes ráno mě vzbudilo divné kníkání, tak jsem ho vyndala z klece a už jsem viděla že je zle.Žrádlo dostával jako moje další dvě morčátka takže tím to asi nebude.Ležel roztažený na břiše a když jsem si ho vzala do náruče, byl úplně apatický.Bohužel jsem musela do práce a po příchodu už byl mrtvý..

10.10.2016 15:32
Euka11

XXX.XXX.50.212

Veterinářka je velmi šikovná, chodím k ní se psem již víc než deset let a nikdy nebyl problém, jezdí k ní lidé z okolí.

10.10.2016 15:35
linduš

XXX.XXX.79.4

To asi nebylo z té kastrace, pokud žral a byl čilý.
mohl mít třeba i infarkt, to se bez pitvy těžko určí.
pro jistotu bych se taky přeptala na to krmení. to, že je jiné morče (zatím) v pohodě nemusí vůbec nic znamenat. může jít jen o chybičku, které je lepší se vyhnout a sameček to třeba neukopl. a taky nemusí...

10.10.2016 15:39
Atheira

XXX.XXX.240.42

Euka11 napsal(a):
Veterinářka je velmi šikovná, chodím k ní se psem již víc než deset let a nikdy nebyl problém, jezdí k ní lidé z okolí.

Morče ale není pes. U drobných hlodavců bych si na výběr veta dávala zatraceně pozor. Ovšem, taky bych se přikláněla k tomu, že to nutně nemusí být z té kastrace, ale stalo se to prostě v tak hloupou dobu, že si to s tím spojujete.

Příčin může být řada. Jak bylo morče staré?
Opravdu se mohlo stát cokoli a bez pitvy to nezjistíte. Třeba srdíčko nebo to mohlo být v krmení a morčoun se mohl nafouknout a mělo to pro něj fatální následky. Čím krmíte?

10.10.2016 15:40
Euka11

XXX.XXX.50.212

Děkuji za odpovědi..je mě zatím smutno..Eva

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.10.2016 15:41
Uživatel s deaktivovaným účtem

Euka11 napsal(a):

Úplně cokoliv, jediné, co se dá říct s jistou dávkou jistoty je to, že kastrace je v tom nevinně. Když dojde k úhynu v souvislosti s nějakým zákrokem, dojde k němu hned (pokud je to komplikace s anestezií) nebo do druhého, třetího dne (pokud se nepovedlo "něco" jiného) a zvíře je celou dobu špatné, či nejdříve vypadá ok, ale pak se rychle horší.

pokud byl týden v pohodě a žral, tak prostě kastrace proběhla tak, jak měla.

věcí, co zabijou morče, je opravdu hodně, bez pitvy jen hádám.

10.10.2016 15:44
Euka11

XXX.XXX.50.212

Krmím mrkev, salátová okurka, tvrdý chléb, ledový salát, občas listy pampelišky a ještě jsem koupila krmení Xtravital.

10.10.2016 15:45
linduš

XXX.XXX.79.4

A seno?

10.10.2016 15:47
Atheira

XXX.XXX.240.44

Euka11 napsal(a):
Krmím mrkev, salátová okurka, tvrdý chléb, ledový salát, občas listy pampelišky a ještě jsem koupila krmení Xtravital.

Chleba bych úplně vyřadila. Celkově obilniny jsou naprosto zbytečný sajrajt.
Nutnost je denně seno, hromada sena. Bez něj morče prostě není schopné normálně fungovat.

10.10.2016 15:48
Euka11

XXX.XXX.50.212

Morčátku bylo asi dva roky, vzala jsem si ho od známých, protože mají pět samic a už nechtěli další mladé, tak jsem jim nabídla že s ním dojdu na kastraci a vrátím ho k samičkám.
Bohužel už se toho nedožil..

10.10.2016 15:50
Euka11

XXX.XXX.50.212

Samozřejmě seno jim dávám dvakrát denně, na to jsem zapoměla..

Přidejte reakci

Přidat smajlík