Euka11
napsal(a):
Nechala jsem samečka kastrovat, týden byl vpohodě a dnes ráno už jen ležel roztažený a pokníkával.Můžete mě někdo říct, kdo má tuto smutnou zkušenost, co mohlo být příčinou?
Sameček čeho? Co znamená - byl v pohodě? Projevoval se úplně normálně nebo byl divný celou dobu?
Dělal zákrok veterinář, který má dobré reference a skutečně to umí? Podala jste málo informací.
Jsem ještě smutná ze smrti samečka morčete..Pět dní po operaci normálně jedl, pobíhal po kleci, chovala jsem si ho a měl zájem o dění okolo sebe, dnes ráno mě vzbudilo divné kníkání, tak jsem ho vyndala z klece a už jsem viděla že je zle.Žrádlo dostával jako moje další dvě morčátka takže tím to asi nebude.Ležel roztažený na břiše a když jsem si ho vzala do náruče, byl úplně apatický.Bohužel jsem musela do práce a po příchodu už byl mrtvý..
To asi nebylo z té kastrace, pokud žral a byl čilý.
mohl mít třeba i infarkt, to se bez pitvy těžko určí.
pro jistotu bych se taky přeptala na to krmení. to, že je jiné morče (zatím) v pohodě nemusí vůbec nic znamenat. může jít jen o chybičku, které je lepší se vyhnout a sameček to třeba neukopl. a taky nemusí...
Euka11
napsal(a):
Veterinářka je velmi šikovná, chodím k ní se psem již víc než deset let a nikdy nebyl problém, jezdí k ní lidé z okolí.
Morče ale není pes. U drobných hlodavců bych si na výběr veta dávala zatraceně pozor. Ovšem, taky bych se přikláněla k tomu, že to nutně nemusí být z té kastrace, ale stalo se to prostě v tak hloupou dobu, že si to s tím spojujete.
Příčin může být řada. Jak bylo morče staré?
Opravdu se mohlo stát cokoli a bez pitvy to nezjistíte. Třeba srdíčko nebo to mohlo být v krmení a morčoun se mohl nafouknout a mělo to pro něj fatální následky. Čím krmíte?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Euka11
napsal(a):
Nechala jsem samečka kastrovat, týden byl vpohodě a dnes ráno už jen ležel roztažený a pokníkával.Můžete mě někdo říct, kdo má tuto smutnou zkušenost, co mohlo být příčinou?
Úplně cokoliv, jediné, co se dá říct s jistou dávkou jistoty je to, že kastrace je v tom nevinně. Když dojde k úhynu v souvislosti s nějakým zákrokem, dojde k němu hned (pokud je to komplikace s anestezií) nebo do druhého, třetího dne (pokud se nepovedlo "něco" jiného) a zvíře je celou dobu špatné, či nejdříve vypadá ok, ale pak se rychle horší.
pokud byl týden v pohodě a žral, tak prostě kastrace proběhla tak, jak měla.
věcí, co zabijou morče, je opravdu hodně, bez pitvy jen hádám.
Euka11
napsal(a):
Krmím mrkev, salátová okurka, tvrdý chléb, ledový salát, občas listy pampelišky a ještě jsem koupila krmení Xtravital.
Chleba bych úplně vyřadila. Celkově obilniny jsou naprosto zbytečný sajrajt.
Nutnost je denně seno, hromada sena. Bez něj morče prostě není schopné normálně fungovat.