Morče celoročně venku?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Jana

13.11.2016 18:18
    Jana

XXX.XXX.48.22

Mám dotaz - četla jsem, že morčata je možné mít i celoročně venku - samozřejmě pokud jsou na to dlouhodobě navykaná, ne je teď z tepla bytu najednou vykopnout ven.

V naší rodině by to řešilo problém alergie v rodině, kdy v domě nemůže být žádné chlupaté zvíře, ale venku je místa dost...

Za jakých podmínek (pokud tedy vůbec) lze mít morčátka celoročně venku?
Na zimu předpokládám zateplenou boudičku? Jak moc zateplenou? Čím aby to zvířata neokusovala?
Bohatou výhřevnou podestýlku a častou výměnu vody aby nezamrzala považuju za samozřejmost.

Prosím, pokud ubytování morčátek trvale venku nepovažujete za dobrý nápad, budu ráda i za tento názor, jen prosím napište proč si to myslíte, případně vaše zkušenosti a tak...

Nemám v úmyslu zvířata týrat, ale hledám možné alternativy, pokud tohle alternativa není, tak se s tím taky smířím, jen to potřebuju vědět. Díky.

13.11.2016 18:22
linduš

XXX.XXX.79.4

Což takhle králíkárna?

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.11.2016 18:31

Jana napsal(a):
Mám dotaz - četla jsem, že morčata je možné mít i celoročně venku - samozřejmě pokud jsou na to dlouhodobě navykaná, ne je teď z tepla bytu najednou vykopnout ven.

V naší rodině by to řešilo problém alergie v rodině, kdy v domě nemůže být žádné chlupaté zvíře, ale venku je místa dost...

Za jakých podmínek (pokud tedy vůbec) lze mít morčátka celoročně venku?
Na zimu předpokládám zateplenou boudičku? Jak moc zateplenou? Čím aby to zvířata neokusovala?
Bohatou výhřevnou podestýlku a častou výměnu vody aby nezamrzala považuju za samozřejmost.

Prosím, pokud ubytování morčátek trvale venku nepovažujete za dobrý nápad, budu ráda i za tento názor, jen prosím napište proč si to myslíte, případně vaše zkušenosti a tak...

Nemám v úmyslu zvířata týrat, ale hledám možné alternativy, pokud tohle alternativa není, tak se s tím taky smířím, jen to potřebuju vědět. Díky.

Mám je v králíkárně.

naprostou nutností je a) mít víc morčat než jedno b) mít pro ně bydlení chráněné před průvanem, potřebují sucho a závětří, v kotci dřevěnou boudu, kterou si zadýchají, slámu nebo seno na zahřátí a hodně krmit.

zateplení je myslím spíš bonus. má fasádní polystyren na králíkárně zvenku, vevnitř by všechno takové šlo rychle pryč, a jutový pytel na dvířkách, když je mráz. stačí to.

Jana

13.11.2016 18:45
    Jana

XXX.XXX.48.22

Děkuju. Prostě tedy stejné podmínky jako králíkům budou vyhovovat i morčatům?

Zateplení tedy není nutné když se dostatečně nastele?

Nejde mi o to, aby morčata "nějak přežily", ale aby byly v pohodě. S více kousky se počítá smajlík
Prostě pořád se mi nějak nezdá, že by třeba venku padlo -20 a morčata byla v pohodě v králíkárně... i když bych si to moc přála smajlík

Jana

13.11.2016 18:49
    Jana

XXX.XXX.48.22

A ještě jedna věc co mě napadla - záleží na tom, jestli půjde o morčátka hladkosrstá, dlouhosrstá...?

13.11.2016 18:52

Jana napsal(a):
A ještě jedna věc co mě napadla - záleží na tom, jestli půjde o morčátka hladkosrstá, dlouhosrstá...?

Dlouhány ne, to jsou chodící paruky, do těch chlupů se jim všechno zamotá, s pořádným nastláním se to v podstatě vylučuje

minulý rok bylo v noci -20 několik dní za sebou a morčata se přesto tvářila, že nemají nejmenší problém. akorát zamrzala voda.

Jana

13.11.2016 18:59
    Jana

XXX.XXX.48.22

Děkuju bodlinko.
V takovém mrazu asi voda zamrzne dost rychle. Kolikrát za den měníte? Nebo existuje něco jako vyhřívané morčecí napaječky? smajlík

13.11.2016 22:46

Jana napsal(a):
Děkuju bodlinko.
V takovém mrazu asi voda zamrzne dost rychle. Kolikrát za den měníte? Nebo existuje něco jako vyhřívané morčecí napaječky? smajlík

Nějaké vyhřívané krámy se vyrábí, ale a) jsou malé, to by měli hned vypito b) nebudu tahat elektřinu přes půl zahrady. prostě měním vodu. aspoň ráno a večer, když není čas.

Přidejte reakci

Přidat smajlík