Uživatel s deaktivovaným účtem

avalin
napsal(a):
Prý je to hlavně dehydratace nechuť k jídlu únava.
Což jsou zcela nespecifické příznaky.
avalin
napsal(a):
Mám se obávat nebo zbiytečně plaším?
Já hlavně moc nechápu, co řešíte. Pokud moje zvíře začne být apatické, nežere, nepije, zkrátka jeví známky toho, že mu něco je, letím za vetem a neřeším, jestli někdo někde říkal, že má řádit nějaká nemoc (o čemž upřímně slyším poprvé).
Ono nemocí je hromady, lidských i zvířecích. Kdybychom se měli bát všeho, co je možné chytit, nemohli bychom vůbec nic dělat a nikam chodit.
Někdy se může stát, že vaše zvíře někde něco chytí, ale vážně nevidím nejmenší důvod, proč plašit už takhle dopředu. Ono stejně tak může mít v sobě něco, o čem nevíte, co se chytit nedá (rakovina a jí podobné potvory). Dokud máte zvířata zdravá, užívejte toho a neblbněte s nemocemi.
Tak tak
před pár lety mi popadala půlka chovu během pár dní, byl to fofr a nic nezabralo.
věčná škoda nádherných zvířat.
no, jedem dál. nikdy se to neopakovalo. vím co mám kdy hlídat, jak to vypadá když to není ok, ale nemoci nevyhledávám. bych se zbláznila
nejlepší je prevence. mít zvířata v kondici a nové zařadit až po karanténě.
co se týče karantény, ani to nedělám. leda by bylo zvířátko z nějakých podivných podmínek, nebo bylo nějak podezřelé, či přímo nemocné.