Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kokoska333

18.11.2016 20:48
Kokoska333

XXX.XXX.6.216

Dobrý den, jsem milovník zvířat, ale mám rozvedené rodiče. U táty v domě mám kočky atd. (sem si chci koupit dvě potkanky. Kočky jsou starší než já. Já jsem prostě kočkař a hlodavčář :).. Potkani mě zajímají už dlouho. Je tu ale problém. U táty jsem vždy jen jeden týden, druhý s mamkou, tj. co dva týdny. Dokážu domluvit, aby jim dal nažrat atd. i aby je vytáhl a pohrál si s nimi, vzal na veterinu, vycistil. K potkanům odpor nemá. Ale přece jenom pracuje a neměl by na hraní s nimi vždycky čas... Zároveň bych je chtěla něco nučit... Myslíte že by to mohlo fungovat? Když bych viděla, že se holky učí, mohla bych tátu zaúkolovat aby to s nimi procvičoval... Myslíte že když budou dvě, tak budou nějak "silně" strádat? A myslíte, že by ke mně měli ten dobrý vztah i když bych tam polovinu nebyla? A jak to děláte třeba s dovolenou, nebo cestami ? Když bych měla ségry které spolu už byly, myslíte, že by musely žít nějakou tu dobu samostatně?
Díky.

18.11.2016 22:00
Atheira

XXX.XXX.50.119

U holek je lepší mít jich víc než dvě. Kluci si vystačí, jsou to takové brambory, ale samičky se mají líp ve větší skupince... Aspoň tři, když už.
A když jsou v partě, ony to ten týden vydrží, ani si s nima táta nemusí hrát. Stačí, když je aspoň na hoďku pustí z klece v místnosti, kterou zabezpečíte tak, aby se jim nic nestalo a zároveň vám nemohly zničit nic, na čem vám záleží. (Bez pouštění z klece to prostě nejde. Pokud tu možnost nemáte, asi bych od potkanů upustila.)

Ale stejně se mi ten režim moc nezamlouvá. Já bych si do takových podmínek zvíře nepořizovala. Ono se mi to mluví, já vím, že si něco takového určitě řeknete, ale na vašem místě bych prostě počkala, až k tomu bude příhodnější doba - budete ve svém. Případně bych zkusila nějak domluvit s mámou, aby šlo si je převážet s sebou. Mít na ně u obou rodičů klec a převážet je v přenosce. Přijde mi to jako nejschůdnější řešení. Ale to už je stejně jen o vás a jak se rozhodnete.

Určitě bez vás strádat nebudou. Kamarádky jejich vlastního druhu jsou pro ně mnohem důležitější. Ovšem... silná pouta vznikají společně stráveným časem. Nemůžete po potkanech chtít, aby vás milovali, když s nimi vlastně až tak moc nebudete.
Můj názor je ten, že vás rády mít budou, ale podstatně víc by na vás byly navázané, kdybyste se jim nevěnovala jen každý druhý týden.

Hlavně z toho nakonec vyplývá, že to vlastně spíš budou potkanky vašeho taťky. Počítá s tím? V takové situaci si musíte být jistá, že i on o ně stojí a chce se o potkany starat. Není to jen o krmení a hraní, ale klec rozhodně nestačí čistit jednou za dva týdny.

Přidejte reakci

Přidat smajlík