Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Krecek123

8.1.2017 21:59
Krecek123

XXX.XXX.214.190

Mám křečka budit když spí asi tak do 12-1h a nemám se mu tedy kdy věnovat? Potravu mu dávám kolem 9h ale nevzbudí se. Všude píšou že se nesmí křeček budit že je to pro něj stresující a krátí mu to život jak to mám ale udělat? Žádný křeček ještě nebyl takový spáč :D (má cca 4 měsíce).

9.1.2017 08:38
Atheira

XXX.XXX.240.171

Krecek123 napsal(a):
Mám křečka budit když spí asi tak do 12-1h a nemám se mu tedy kdy věnovat? Potravu mu dávám kolem 9h ale nevzbudí se. Všude píšou že se nesmí křeček budit že je to pro něj stresující a krátí mu to život jak to mám ale udělat? Žádný křeček ještě nebyl takový spáč :D (má cca 4 měsíce).

Křečka příroda nevymyslela, aby si s ním člověk hrál. To je důležité si uvědomit.
Je to tvor noční, je tedy logické, že přes den spí. Ostatně, to žádné zvíře, i když si to plno lidí vůbec nepřipouští.

Nechte ho být. Jestli je jinak normálně zdravý, nemá smysl ho otravovat. Pokud jste chtěla kontaktní zvíře, které budete zajímat, nechápu, proč máte zrovna křečka. Takový myší kluk (schválně říkám kluk, jelikož u laboratorních myšek se po jednotlivcích chovají pouze samci!) by vám v tomhle ohledu asi dělal mnohem lepšího parťáka.

Krecek123

9.1.2017 15:47
Krecek123

XXX.XXX.214.190

No ptám se, protože je to první křeček který spí tak dlouho, ostatní se probouzeli brzo večer a chtěli ven třeba se proběhnout a tak. Vím že to není zrovna moc kontaktní zvíře na mazlíčka, ale je takový první proto mě to udivuje. Mohlo by to být tím, že je to sameček a vždycky sem měla jen holky a ty jsou prý aktivnější a zvidavějsi :D no hlavně že je zdravý :).

10.1.2017 08:22
Atheira

XXX.XXX.240.44

To záleží na jedinci... taky hodně na druhu křečka, jestli je to syrský, bude to víc bramborák než nějaký mrňous. Třeba takoví dlouhosrstí samci, co jsem měla, byli všichni do jednoho prvotřídní lemry. Obyčejní zlaťáci byli vždycky takoví trochu energičtější. Všechny ty chlupaté koule, kde není vidět, co je hlava a co zadek, bývaly takové 'mouchy snězte si mě'.

Krecek123

10.1.2017 16:49
Krecek123

XXX.XXX.214.190

A právě tenhle je jeden z nich, je to Chlupatý syrský Je hrozně zpomalený, takže už vím čím to je

Přidejte reakci

Přidat smajlík