Dobrý den, ubytoval se u nás v domě rejsek. Odchytla jsem ho do pastičky, ale teď když je venku sníh, nechce se mi ho poslat jen tak na mráz. Ale je to hmyzožravec, takže mám trošku problém, co mu nabídnout k jídlu. Musí prý denně spořádat 3/4 své váhy, aby přežil... Poradíte prosím, jestli neexistují nějaké granule pro hmyzožravce? Nějak si neumím představit, že bych mu kupovala ve zverimexu cvrčky. Jednak nemám zverimex nikde poblíž a cvrčci v otevřeném akvárku by asi nebyl dobrý nápad...
Předně říkám, že rejsci zrovna nejsou můj střed zájmu a nikdy jsem ani žádného neměla, nestarala se o něj, takže neručím za pravdivost toho, co tu píšu.
Ale zcela logicky, i hmyzožravec aktivní po celý rok musí přes zimu něco jíst... A to je hmyzu opravdu po málu. Takže hádám, že určitě nic nezkazíte moučnými červy a podobnými potvorami.
Vzhledem k tomu, že si často v přírodě fakt nemůže vybírat, co si dá a občas zblajzne i co mrtvého najde, nebála bych se kočičích nebo psích granulí, který složením nejsou jenom šrot, ale opravdu je v nich maso... Vlastně bych se asi nezdráhala dát mu kousek masa. Když si dobrý kus kuřete dá řada doma chovaných potkanů, myší i křečků (jejichž hlavní složkou potravy rozhodně není živočišný podíl, zatímco u rejska tomu tak je), proč jemu to maso nedat? Nevařila bych, nic bych s tím nedělala, prostě mu tam kousíček dala tak, jak je. Nemražený, samozřejmě.
Ahojte, tak se nám taky jeden doma zabydlel a nevíme co s ním... Je nám ho líto a do těch mrazů ho nevyhodíme... Zítra zajdu do zverimexu pro nějaké potvory ale dnes dostane pár granulek od psa... Jenže kam ho dát? zatím je ve sklenici od medu ale dál nevíme... Máme klec po křečkovi ale bojím se že ta na něj bude mít velké šprušle...
My ho mame v malem akvarku,20x30cm, to mu do jara musi stacit. Jinak mu opravdu stridam psi granule a konzervu (casteji granule, mam pocit, ze ta konzerva ho trochu vic prohani) a zatim vypada, ze je v pohode. Jen to cisteni je narocne - na dne akvarka ma papirove kuchynske uterky, ktere denne menim, ma velmi rychle spalovani...
U nás je na volno v suterénu a moc jste nám pomohli s těmi granulemi. Děkujeme rejskovi, možná i více rejskum, že prakticky zmizeli všichni pavouci. Jen je musíme chránit před našimi kočkami. Vymysleli jsme systém zábran, kam kočky nemůžou, naštěstí jsou naše číči líné na skákání do výšky....
Zítra koupíme červíky a snad tu zimu přečká v pohodě 😉
Uživatel s deaktivovaným účtem

MilenaK
napsal(a):
U nás je na volno v suterénu a moc jste nám pomohli s těmi granulemi. Děkujeme rejskovi, možná i více rejskum, že prakticky zmizeli všichni pavouci. Jen je musíme chránit před našimi kočkami. Vymysleli jsme systém zábran, kam kočky nemůžou, naštěstí jsou naše číči líné na skákání do výšky....
Zítra koupíme červíky a snad tu zimu přečká v pohodě 😉
OT - co máte proti pavoukům?