Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.1.2017 19:12
Terkys

XXX.XXX.69.21

Ahooj, před 3 dny jsem si přivezla malou potkanici ze zverimexu, první 2 dny se hodně bála, ale ted už zjistila, že existuje i svět za klecí a beru jí na ruku. Na ruce je hodně aktivní, nevydrží mi ani minutu na místě, stále někam utíká, na posteli ji musím stále hlídat, jinak by mi hned někam zdrhla. V kleci má kolečko, ve kterým stále běhá a furt leze po kleci. Chci se zeptat, zklidní se nějak? Takhle hyperaktivní potkanici jsem ještě neviděla. Ráda bych ji měla jako správnou vymazlenou holčičku, co je klidná a nechá se hladit

Nanny

19.1.2017 21:11
Nanny

XXX.XXX.199.180

Je to mládě, navíc samička, tak je prostě aktivní, nemůžete čekat, že bude jenom sedět a nechat se drbat. Potřebuje si hrát, běhat, zkoumat...Ale hlavně potřebuje kamarádku, s kterou se vyřádí. S věkem se pak trochu zklidní, ale z některých se opravdoví mazlíci nestanou nikdy, je to dáno povahou. Samci většinou bývají klidnější a línější, samičky jsou divošky. smajlík

20.1.2017 09:09
Katinec

XXX.XXX.73.206

Přesně tak. Je to mimino, navíc ze zverimexu a ještě holčička. To vše dohromady rovná se hyperaktivní.
Stoprocentně pořiďte ještě kamarádku, ideálně z ověřené chovatelské stanice. Uvidíte hned ten rozdíl v chování. Samozřejmě většina samic je mnohem aktivnějších, kor když jsou malé, je to prostě holka. Samečci jsou línější, většinou i mazlivější. Pro obě pohlaví ale platí, že potřebují parťáka se kterým se vyblbnou a zabaví. Vy jim ho ani při sebevětší snaze nahradit nemůžete a určitě to není tak, že čím víc potkanů máte, tím méně jsou na vás fixovaní. Pokud se jim pravidelně věnujete, tak je to úplně stejné, jako mít jen jednoho, jen s tím rozdílem, že nemáte doma znuděné zvíře, které v kleci jen sedí a kouká do prázdna.

Přidejte reakci

Přidat smajlík