Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.4.2017 08:25
Kejssis

XXX.XXX.250.147

Prosím o radu jak rozpoznat případný podvod při nákupu cuy morčete.Je pravda že Cuy morče má pět prstů?A na co si dát pozor co váha, jakou váhu by mělo mít v měsíci atd.Jen prosím o radu od těch kdo tyto morčata mají ne od těch co si něco přečtou na netu to umím taky .Děkuji..

21.4.2017 08:47
Kejssis

XXX.XXX.250.147

Tak už jsem objevila krásně vyfocené morčátko s packou s pěti prstíkama a paní tam krásně popsala váhy tak snad nenaletím, a bude mazlinka u nás spokojená a mi také...Ale za názory a zkušenosti v chovu domácím, budu ráda..

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.4.2017 08:51

Kejssis napsal(a):
Prosím o radu jak rozpoznat případný podvod při nákupu cuy morčete.Je pravda že Cuy morče má pět prstů?A na co si dát pozor co váha, jakou váhu by mělo mít v měsíci atd.Jen prosím o radu od těch kdo tyto morčata mají ne od těch co si něco přečtou na netu to umím taky .Děkuji..

Některá cuy morčata mají více prstů, ale není to podmínkou. víceprstost není nijak spojená s velikostí.

nemyslím si, že u cuy morčat se dějí nějaké podvody, jako že by vám prodali normál morče, protože ta jsou opravdu výrazně menší. ale ani náhodou neplatí, že cuyové mají dvě kila, co se váhy týče, trochu jistější je brát si morče s PP, protože to musí mít aspoň jednoho rodiče co má dobrou váhu. ale jistotu velikosti nebudete mít NIKDY. někdy ani morčata, co mají slušnou porodní váhu pořádně nevyrostou. váha v měsíci je jen obecný ukazatel, protože záleží na velikosti vrhu a mléčnosti samice a porodní váze, prostě je tam příliš faktorů mimo samotné zvíře, které jí ovlivňují.

takže moje rada je jediná. nakupte morčata, pořádně je nakrmte - bez toho to nejde - a co zůstane menší, to nemnožte.

21.4.2017 08:55

Ještě doplním, že jestli chcete cuye jako mazlíčka, tak se připravte na to, že jsou dost jiní než běžná morčata. mnohem, mnohem plašší.

21.4.2017 09:13
Kejssis

XXX.XXX.250.147

Děkuji moc, máme klasické morčátka.A chceme přidat velké do naší malé domácí zoo, Chceme ji jak na mazlení tak casem na pár miminek, dočetla jsem se že kluci se nedají jen tak ochočit ale holčička by to mohla dát no uvidíme, co se týče krmení to se bude mít královsky na tom opravdu nešetříme.Má hojný výber z krmiva pro králíky a koně a samozřejmě mám krmení přímo pro morčátka, tráva, seno, mrkev tvrdé pečivo samozřejmostí..

Přidejte reakci

Přidat smajlík