Zvyknutí si na sebe - pískomilové

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.4.2017 19:31
victoriam

XXX.XXX.244.67

Dobrý den, potřebovala bych radu ohledně toho, jak na sebe navyknout pískomily. Měla jsem dvě samičky, když jedna z nich zemřela, pořídila jsem té druhé společníci - vím, že jim je samotným špatně. S maličkou vycházela perfektně, i když jsem od začátku měla pocit, že je ta mladá trochu bojovnější. Nicméně, včera zemřela i ta druhá. Dnes jsem koupila malou, čerstvé odstavenou samičku. Co je problém, je že se nesnáší úplně dobře navzájem. Starší se ji opravdu pokouší kousnout a prát se. Co mám dělat, aby si na sebe zvykly (co nejrychleji)? Díky za případné odpovědi.

Myššš

29.4.2017 10:09
Myššš

XXX.XXX.11.210

Tady je popsaných několik metod seznamování + zkušenosti konkrétních lidí se seznamováním pískáčků:

http://www.kralici.cz/piskomilove/pages.asp?f=faq#1

Metoda rozdělení terárka by se dala modifikovat použitím dvou klecí postavených těsně vedle sebe a prohazováním pískomilů v nich. Nějaké přepážce v terárku bych totiž moc nevěřila, že ji neshodí, nepodlezou apod.

16.5.2017 12:34
Monika512

XXX.XXX.53.1

Měla jsem podobný problém u dvou samců nejdřív jsem si pořídila jednoho a pak jsem zjistila, že potřebuju druhého.
Vyřešila jsem to následovně: naštěstí jsem měla dvě klece, takže jsem je dala do dvou klecí. No první reakce byla taková, že na sebe dupali a dávali o sobě jeden druhému vědět. Jednou za 3 dny jsem je dala do klece toho druhého a zruba po týdnu jsem je dala dohromady a od té doby spokojeně spinkají spolu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík