Pořídit druhého potkana?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Dobromysl

5.6.2017 18:14
Dobromysl

XXX.XXX.192.63

Mám potkaničku (5 měsíců) je velmi bázlivá, milá a submisivní (ze zverimexu). Bojí se všeho co nezná, což platí i pro osoby, takže se baví jen se mnou, protože jsem si jí přinesla domů. Mám jí v kleci 60x50x40. Nemám celý den volno, takže musí být doma sama a v kleci jen tak sedí. Takže přemýšlím jestli jí nepořídit parťáka s kterým by si rozuměla. Ale zase nechci aby jí dělal ze života peklo, protože je právě tak poddajná. Tak poraďte, jak starého, jaké pohlaví a jestli se mi vůbec dva do té klece vejdou.

5.6.2017 18:54
Atheira

XXX.XXX.50.119

Rozhodně další potkaničku. Navíc, tahle je ještě mladá, takže je hodně pravděpodobný, že si sednou velmi dobře.
Seznamovat na neutrálním území, před umístěním do klece ji vymýt a přeskládat.
Ze života peklo jí uděláte, pokud tu druhou nepořídíte.

Celkově bych vám doporučila pořídit větší klec a mrňavé potkanky rovnou dvě. Pro potkaní holky je většinou o moc lepší větší skupinka. Kluci jsou často bramboráci, vystačí si v těch dvou, ale holky bývají veselejší, když jich je víc. Nicméně, duo je minimum pro obě pohlaví.

Kdyby došlo na druhou variantu, tak opět - seznámit na neutrálním území, kde ani jedna z nich dříve nebyla, a poté umístit do nové klece.

Tak ať se vám daří. Pro potkana je parťák nesmírně důležitý. A rozhodně se nebojte toho, že by se hůř daly potom holky ochočit nebo tak. Budou vás mít stejně rády. Ne-li víc. Jen nebudou smutně sedět v koutě, když na ně zrovna nebudete mít čas.

5.6.2017 18:56
Atheira

XXX.XXX.50.119

Ale do zverimexu už bych být vámi nechodila. Zkuste nějakého chovatele. To abyste pak neměla těch potkanů doma třeba dvacet naráz.

Když pořídíte holky od chovatele, je navíc dost pravděpodobné, že budou k vám tak smělé - budou na člověka už zvyklé - že vám pomohou z vaší bázlivky vychovat někoho úplně nového.

Přidejte reakci

Přidat smajlík