Dlouhosrsté morče - počůraný zadek

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.6.2017 10:01
chovatelka kamerunek

XXX.XXX.170.130

Máme dvě dlouhosrstá morčátka, kluky. Léto tráví venku v zastřešeném "výběhu" a jsou tam i přes noc. Bohužel jeden z kluků má neuvěřitelně pročůrané chlupy na zadku,. Srst na zadku mu stříháme a občas mu zadek a bříško koupeme, nicméně i tak má tyto krátké chlupy za chvíli pročůrané a slepené. U stříhání reaguje podrážděně a vzteká se a je to pro něj evidentně stres i když mu u toho nabízíme dobrůtky. Jeho bratr na čůráni z pelíšku vyleze a vyčůrá se jinde, tenhle ne, vyčůrá se a pak v tom leží. Obávám se, aby nechytil nějakou kožní infekci a zřejmě ani časté koupání není řešení. Může mi někdo poradit co s tím?

29.6.2017 14:36
aneleh

XXX.XXX.128.47

Jestliže je čuník, nic s tím neuděláte - můžete jen co nejčastěji česat, přistřihovat a koupat... Mám samce, který je superčistotný, téměř nikdy se neumaže... a druhého, který je doslova prase - něco jako popisujete... Prostě si na častější koupání, česání a stříhání zvykl - jinou možnost jsem mu nedala - bydlí s námi v domě a když je chovám, nechci, aby smrděli na dálku...

5.7.2017 11:10
Edánek

XXX.XXX.155.101

chovatelka kamerunek napsal(a):
Máme dvě dlouhosrstá morčátka, kluky. Léto tráví venku v zastřešeném "výběhu" a jsou tam i přes noc. Bohužel jeden z kluků má neuvěřitelně pročůrané chlupy na zadku,. Srst na zadku mu stříháme a občas mu zadek a bříško koupeme, nicméně i tak má tyto krátké chlupy za chvíli pročůrané a slepené. U stříhání reaguje podrážděně a vzteká se a je to pro něj evidentně stres i když mu u toho nabízíme dobrůtky. Jeho bratr na čůráni z pelíšku vyleze a vyčůrá se jinde, tenhle ne, vyčůrá se a pak v tom leží. Obávám se, aby nechytil nějakou kožní infekci a zřejmě ani časté koupání není řešení. Může mi někdo poradit co s tím?

...sice jsem takového Vámi popisovaného čuníka neměla, ale stejně jsem se nevyhnula občasnému potřísnění dlouhé srsti močí,... všechna naše dlouhosrstá morčata si velice dobře zvykla na časté koupání, fénování a česání... buď tedy koupat velmi často, anebo srst zkrátit aby dosahovala nad zem a zadeček prostě vyholovat,...nechávám i u dlouhosrsté kočky aby se jí bobky nenalepovaly na chlupy...

Přidejte reakci

Přidat smajlík