Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.8.2017 15:00
P.111

XXX.XXX.129.202

Dobrý den, mám prosbu,23.6.2017 jsme si přinesli domů morčátko ze zverimexu - vážilo 265g mělo tak cca 5 týdnů, ale to nevíme přesně. Dnes 6.8.2017 - váha 498g, poslední dobou se jí začlo zvětšovat bříško, když položím ruce na boky bříška, tak cítím jakoby kopání, střídavě na obou stranách, ale ne hned za sebou a ne pravidelně. Morčátko je mazlivé a klidné, takže to není škubání mohou nebo tak něco. Nijak ji nepřekrmujeme, dostává seno a vodu jako základ, lisované granule a zeleninu papriku, okurku, mrkev. Občas kousek ovoce, ale to ne moc, jablko, dnes poprvé meloun jen kousíček. Je to vůbec možné, aby byla takto malá těhotná? Nebo se mi to zdá a je to třeba jen pohyb ve střevech, ale to by se jí ta střeva musela sakra kroutit, je to fakt jak kopání zevnitř. Jinak je stále stejně pohyblivá, jí a je při chuti, není apatická ani nic co by naznačovalo nemoc nebo bolesti. Díky za vaše zkušenosti.

6.8.2017 15:45
linduš

XXX.XXX.79.4

Jestli je březí, tak do konce prázdnin vám porodí. možné to je. bohužel u morčat ze zverimexu i poměrně časté. a březí bude nejspíš s vlastním bratrem

6.8.2017 15:57
P.111

XXX.XXX.129.202

Bohužel nemáme v okolí ani vzdáleném žádného chovatele a tak jsme využili zverimex od známé, sehnala nám miminko - mládě a tak mě ani nenapadlo, že by už v 4 - 5 týdnech mohla být těhotná. No a ještě tedy jedna obava, pokud je těhotná takhle mladá, dokáže to - přežije porod a to všechno? Máte s tím někdo zkušenost? Děkuji.

6.8.2017 16:07
P.111

XXX.XXX.129.202

Tady je fotka zezadu bříška, takové neměla ještě před cca 14 ti dny.

6.8.2017 17:31
linduš

XXX.XXX.79.4

Myslím, že těhotná není, ale březí asi bude. jestli to zvládne, to nevím, vždycky je riziko a tady je samozřejmě větší.

Přidejte reakci

Přidat smajlík