Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Efka1

21.9.2017 10:46
Efka1

XXX.XXX.168.130

Po dvou týdnech dovolené jsem se vrátila domů ke svým dvěma láskám a u jedné objevila mezi zadníma nohama obrovský nádor s červeným, jakoby krvavým kolem uprostřed. Potkany mně krmila sousedka a asi je ani jednou nepohladila když si toho nevšimla a nebyla schopná to oznámit :( myška žere, pije, chodí úplně normálně, nevypadá že by jí to bolelo. Budou jí zanedlouho dva roky. Co s tím? Uspat? Počkat až se to vyřeší samo? Operovat nepřipadá v úvahu. díky.

Nanny

21.9.2017 12:32
Nanny

XXX.XXX.8.40

Vzhledem k tomu, že to narostlo takhle rychle, a také k tomu kolu uprostřed by to klidně mohl být absces, který stačí vyčistit a mělo by to být zase dobré. Vemte potkana k veterináři, ten vám poradí a řekne, co to je.

22.9.2017 09:39
Katinec

XXX.XXX.73.206

Na nádoru je nejspíš nekróza, což je to červené kolo uprostřed. Pro potkana to není nic příjemného, naopak je to bolestivé a nejspíš je pod tím i hnis. Vyřešila by to samozřejmě operace, pokud ale nechcete, tak to můžete zkusit nechat u veta vyčistit, nasadit ATB a hlídat. Až se potkan začne zhoršovat, začne hubnout, nádor mu bude hodně překážet, tak nechat uspat. Nebo ho nechat uspat rovnou.
Nedávno jsem šla nechat uspat skoro 2 letou potkanku s velikým nekrotickým nádorem. Nakonec byla na stole u veta tak čilá, že jsme se domluvili na operaci a myšule je naprosto v pohodě.

Myššš

22.9.2017 15:31
Myššš

XXX.XXX.11.210

Je to opravdu nádor? Že by vypučel z ničeho do velkých rozměrů za 2 týdny? Není to spíš absces? Případně kombinace nádoru a abscesu?
Určitě s potkanicí zajděte za vetem, nejlépe za nějakým machrem přes hlodavce. Možná je to "jen" absces, který se dá celkem snadno řešit.

29.9.2017 21:28
lexi7892

XXX.XXX.168.130

Už je vyřešeno, myšku jsem nechala uspat, veterinářka mi chtěla dát mastičku ale to by se prý jen pozastavilo, vzhledem k věku si myslím že to byla nejlepší volba.

2.10.2017 12:52
Katinec

XXX.XXX.160.74

No, necelé dva roky ještě není tolik, pokud je myš jinak v pořádku, ale samozřejmě je to vaše volba. A teď už je to navíc asi jedno.

Přidejte reakci

Přidat smajlík