Že by se mí potkani nemuseli, nebo snad nesnášeli?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

loner

24.9.2017 19:53
loner

XXX.XXX.194.92

Už jsem psala téma ohledně seznamování mého dospělého potkana a mláďete. Jelikož jsem si první potkanici přinesla ze zverimexu když jí byli zhruba 2 měsíce, byl to spíše divoký než domácí potkan a dalo mi práci ji ochočit natolik aby mi důvěřovala, protože byla tak strašně bázlivá a i přes to mám pocit že jsem jí nikdy úplně neochočila. Do dospělosti žila sama, což mi hodně lidí vyčítalo, tak jsem si při jedné příležitosti, domů přinesla malou potkaničku aby tedy nestrádala samotou, jak jsem za to byla nařknuta, ale zdá se že jsem tu dospělou spíš na*rala. Malá je ochočená, velmi mazlivá a takřka ničeho se nebojí. Mám ji od jednoho měsíce a už je to 14 dní co ji mám doma takže za tu dobu dost vyrostla. Již má natrhnuté ouško (nijak děsivě) a takové 'ďupičky" na bradě po zubech nikdy jsem nezpozorovala vážnější zranění, jsem velmi ostražitá pokud jsou u sebe. Nicméně vím že jen ztrácím čas když je neustále separuji, ale zase na druhou stranu mám neodbytný pocit že ani jedna z té druhé nemají radost. (Seznamuji ve vaně) Malá byla při prvním setkání velmi submisivní a kontaktní vůči té dospělé, snažila se jí čistit, lezla pod ní atd, ona její náklonnost ale nijak neopětovala, vůbec si jí nevšímala jenom když na ní náhodou narazila tak ji velmi důrazně dávala najevo že je tu pánem ona a že o její přítomnost nemá zájem, následkem tohoto jejího chování bylo zakořenění nechuti vůči ní a postupně se jí začala bát, utíkat před ní a nadále nejeví zájem o to se s ní stýkat. Následně si začala zkoušet ta dospělá prosadit dominanci i vůči mě, dokonce si mě začala značkovat což nikdy před tím nedělala, takže jsem jí musela vysvětlit že takhle ne (už se zase zklidnila). Bojím se je nechat o samotě ba jen přes noc, opravdu bych vedle sebe měla ráda někoho zkušeného, který by mi řekl co a jak. Jak by jste to udělali v mé situaci vy? Nutně potřebuji radu nebo alespoň podpořit.

26.9.2017 18:57
Katinec

XXX.XXX.73.206

Neustálé oddělování je ta největší chyba, kterou děláte. Pokud se potkanky neřežou do krve, tak je nechte spolu. Budou při seznamování nejspíš dost hlasité, ale pokud by tu malou chtěla ta starší zabít, udělala by to hned. Ideální je pořídit mimina 2. Většinou se zabaví spolu a tu starší nebudou tolik prudit. A ona naopak nebude mít jen tu jednu oběť, na kterou by se mohla zaměřit.

Loner

3.10.2017 14:41
Loner

XXX.XXX.194.92

Problém vyřešen. Skoro jakoby to udělaly naschvál, po mé zoufalé zpovědi, najednou rvačky ustaly a místo toho, si začali navzájem čistit kožíšky. Takže po týdnu soužití v jedné kleci se z nich staly nejlepší kamarádky a obě jsou tak nějak spokojenější. Nicméně děkuji za odpověď.

Přidejte reakci

Přidat smajlík