Miii
XXX.XXX.214.190
Mám dvě samičky a jedna čeká mláďata. Když začne rodit mám tu druhou od ní oddělit nebo můžou zůstat spolu? Někdy prý je jiná samička může napadat tak se radši ptám :/.
Miii
XXX.XXX.214.190
Klec 100 cm ale v ní jsou jen na noc a dopoledne.
Miii
XXX.XXX.214.190
Jenže do sebe dost rypaji právě spíš v té kleci. Tak aby měla klid jenže problém je že nevím kdy přesně porodí protože to je nechtěně - už sem si ji takhle bohužel donesla nevědomě ze zverimexu. A spolu jsou přes měsíc.
Miii
XXX.XXX.214.190
A taky bych ráda věděla jestli až se narodí je můžu dát normálně do výběhu s matkou i tou druhou nebo jestli mají být v klidu s ní v kleci třeba pár dnů. Děkuji za odpovědi.
Myššš
XXX.XXX.11.210
Normálně je nech všechny spolu, v kleci i ve výběhu.
Případné malé samečky pak odděl od samic ve věku 4 týdnů, aby nenakryli vlastní matku, sestru nebo tu druhou samici. Opravdu to zvládnou i takhle malí. Pokud by byl nějaký extra drobný a slabý, tak můžeš oddělit o trochu později. Mládě můžeš bezpečně odstavit, když dosáhne hmotnosti cca 250 g.
Miii
napsal(a):
A taky bych ráda věděla jestli až se narodí je můžu dát normálně do výběhu s matkou i tou druhou nebo jestli mají být v klidu s ní v kleci třeba pár dnů. Děkuji za odpovědi.
Nechat spolu normální režim. jen první den bych jim nechala všem klid.
morčíny se dobře starají o mladé i jako tety. žďuchání je normální, když neteče krev, jsou to ženský
jak píše myš, včas pak oddělit samečky.
Miii
XXX.XXX.214.190
Dobře děkuji nechám je tedy spolu pokud to bude v pohodě :).
Morče123
XXX.XXX.214.190
Tak se v noci narodilo. Ale ta druhá samice na něho doráží a není moc hodná a s tou jeho matkou na sebe cvakají zubama a skáčou škaredě po sobě že to vypadá jak na začátku když se seznamovaly. Dala sem je do výběhu a tam si mimina matka nevšímala. Tak sem ji dala s miminem do klece a tu druhou zatím jinam. Je to dobře nebo sem udělala chybu? Mám je dát k sobě i když se takhle chovají? Prosim moc o radu :(.