Křeček Campbellův požírá vlastní mláďata

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.1.2018 00:17
ANELI7

XXX.XXX.20.147

Dobrý den, poradí mi někdo prosím? Mám samečka a samičku křečka Campbellův. Na internetu jsem si našla že sameček je zbarvení Collared(Mimi) a samička Mottled(Momo) oba v takové šedomodré barvě. Moc se mi křečci líbí a tak jsem se těšila na mláďátka. Bohužel jsem zjistila, že samice mláďata požírá. Mláďata porodí večer a správně je zbaví pupeční šňůry. Pěkně je nakrmí a odpoledne cca po 14-16 hodině je začne požírat. Samice má pestrou stravu. Má zelené, dala jsem jí tuňáka, spoustu dobrot a sýr... a pestře jsem jí krmila i při těhotenství aby měla dostatek živin. Má velký prostor k bydlení. Celkem měla dva vrhy mláďat a oba dopadly stejně. Poprvé byla sama a podruhé sem jí nechala samce a živá byla jen mláďata na kterých samec ležel. Dokonce jsem jí přistihla, jak vylezla z hnízda i s mládětem. Když mě zahlídla, popadla mládě a zalezla s ním do hnízda. Přišlo mi to jakoby jej chtěla v klidu sníst aby jí samec nevyděl. Poprvé ze 7 mláďat jsem našla čtyři živé a podruhé z 9 mláďat tři živé. Snažila jsem se je dokrmit kapátkem ale bohužel po třech dnech uhynula. Podle mě jim nestačilo jídlo. Krmila jsem je sunarem 5x - 6x za den. Krmení trvalo dlouho. Tímto nepřirozeným způsobem mláďata nechtěli jíst. Měla jsem je pak na topení v pelíšku. V pelíšku mi přišla teplá.
Prosím poradí mi někdo kde dělám chybu že se mi nedaří mláďata dokrmit? Má s tím někdo zkušenosti?
A jestli samice bude mláďata požírat pořád, nebo to může přestat?
Momentálně jsem po druhém porodu samce odstavila. Bylo to velmi smutné že se mláďátka nepodařilo odchovat. S dětmi jsme se na mě moc těšili a tohohle křečka jsem zatím jinde nenašla, že bych koupila jinou samičku z těchto barev které se mě a dětem moc líbí.
Předem moc děkuji za rady.

21.1.2018 09:55
linduš

XXX.XXX.79.14

Jsem dost velký blázen, ale do dokrmování křečíků bych se ani nepouštěla. zaprvé je spíš utopíte, než nakrmíte a zadruhé když, tak sunar není zrovna vhodné "zvířecí" mléko.
co budete dělat s prckama, když se povede několikrát za sebou 8-9 mladých?
víte, že často požírají mladé ze stresu?
proč měnit jídelníček, krmte pořád dostatečně kvalitně.
nerušte je. lepší je víc domečků, schovávaček. a dostatek prostoru samozřejmě
vodu mají nonstop?
dostatek bílkovin...
nastudujte si pořádně jídelníček.
odkud je máte?

21.1.2018 18:29
ANELI7

XXX.XXX.20.147

Děkuji za vaší reakci. Vodu mají samozřejmě neustále k dispozici v napaječce. Co se týče stravy, četla jsem rady na fórech. Doporučujou často vajíčko tvaroh, červy nebo místo červů maso ryby. A pak sama jsem si všimla, že třeba po bazalce se můžou utlouct. Mají rádi polníček...jinak jim samozřejmě dávám různé směsi a čerstvou zeleninu a ovoce vždy trošku aby se jim to tam nekazilo. Koupila jsem je na výstavišti. Pokusila jsem je se dokrmit spíše proto, že sem se je bála vrátit do hnízda že je taky sežere. Chtěla jsem se dozvědět něčí názor a zkušenosti, jestli někdo dokrmuje, nebo jestli se někomu stalo že by je samička přestala žrát a odchovala je, nebo jestli je to v ní a sežere každé mládě.
Když jsem je fotila, bylo vidět, že by se samička ráda pářila. Tak jestli je můžu dát spolu a je nějaká šance že se to změní, nebo je bude prostě žrát pořád. V takovém případě bych je nedávala k sobě ať zbytečně mláďata neumírají.
Prostě nevím co dělat a potřebovala bych poradit. Moc děkuji.

21.1.2018 21:57
linduš

XXX.XXX.79.14

Pokud jim dáte stabilní, vhodné prostředí a kvalitní stravu pokud možno bez nějakých velkých změn (o rybě slyším prvně, nepřijde mi to úplně dobré), nebudete je rušit a samice stejně mladé požere, tak to k tomu prostě nebude.
máte zaručené, že nejde o sourozence?

22.1.2018 00:18
ANELI7

XXX.XXX.20.147

Jestli to jsou, nebo nejsou sourozenci to nevím. Prodejce na výstavišti měl hodně křečků, ale brigádník co je prodával nevěděl. Říkal, že je tam více vrhů. Na internetu jsem četla, že nevadí když se křečci kříží příbuzně, někdy se to prý dělá schválně. Mláďata po narození byla čilá a pěkňoučká hned baštily a měli plná bříška. Samička samce má ráda, jinak je taková víc plašší než sameček. Ale očividně provokovala samce k páření.

Hanzee

26.7.2022 08:16
Hanzee

XXX.XXX.168.195

dobrý den tahle věc se my stává dokola ale s křečkem roborovskim, už druhý vrh sežrala a vypadá to že se oně nechce starat tak nevím v čem je chyba

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.7.2022 19:02
Uživatel s deaktivovaným účtem

Hanzee napsal(a):
dobrý den tahle věc se my stává dokola ale s křečkem roborovskim, už druhý vrh sežrala a vypadá to že se oně nechce starat tak nevím v čem je chyba

Nevhodné podmínky (samice nemá klid) nebo nevhodná samice - i to se stává.

Přidejte reakci

Přidat smajlík