Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli někdo nevíte jak vyrobit doma napaječku pro myši? Potřeboval bych jich aspoň 20 a nechce se mi kupovat jeden kus za +- 60kč. Šlo by klidně použít obyčejnou petlahev, ale potřebuju vyřešit uzávěr aby mohly myši pít a nevytekla všechna voda. Popř. jak vyrobit napaječku co jsou ve velkochovech, kde je jeden barel a do každého boxu vede hadička. Předem děkuju za odpověď.
Ahoj.
plast sežerou. dobré jsou sklenice s kovovým víčkem. stačí do víčka udělat dírečku třeba hřebíkem, aby při otočení sklenice dnem vzhůru z dírky nekapalo. myši si vodu nalízají, můžete to zkusit prstem
sklenice jdou super omýt, občas vyměním víčko...
hadičkový rozvod používají králíkáři, zkuste juknout tam. konec to bude chtít taky nesežratelný.
Díval jsem se na koncovky na hadičky, že bych to roztahal do boxu, ale jenom ta koncovka stojí 50kč, což je docela dost, ale zese by odpadla práce s naleváním každé napaječky. ještě to promyslím co by bylo nejlepší. Každopádně s těmi sklenicemi to není špatná nápad.
A nějaké zkušenosti jak udělat krmítka na boxy nemáte? Místo toho abych kupoval klasické T3 nebo T4 bedny tak bych koupil obyčejné plastové boxy z ikei a na horní stranu použil pletivo s okem 10mm, jen mám problám, že boxy mají na výšku asi 15cm a myši nedosáhnou až nahoru.
Pokud budete mít boxů víc, to centrální napájení by bylo dlouhodobě super. přece jenom brát každou napaječku do ruky...ale zase u napaječek člověk ví na 100%, kolik zvířata pijí a že to není někde ucpané...
to krmivo budete mít asi granule nějaké? podle potřeby bych vzala třeba (pokud bude potřeba na velikost krmiva) jemnější pletivo, vystřihla otvor do "víka" a do otvoru vpletla "košík" z (jemnějšího) pletiva na krmivo. nevím, jestli se to dá pochopit?
Než začnete kutit, tak bych zkusila rozhodit sítě... Lidi se hodně často napaječek zbavují. Kdybyste řekl dřív tak jsem vám asi patnáct funkčních kusů mohla poslat za poštovné. Ale už jsem je udala.
Ono celkově tohle drobné vybavení, když pak zůstane doma, je to spíš bordel a lidi vám to dají za pakatel.
Centimetrovou mezerou vám malé myši utečou s přehledem. Chce to aspoň 0,7cm
Já granule nekrmím, dělám si směsku a dávám dovnitř, tak nemám moc představu.
ale takové chovné T3 tu rozteč musí mít stejně malou a krmí se nahoru, tak by to mělo jít, ne?
ještě mě napadá, že by se přinejhorším vyřízl na spodku příčný drát, aby mohly kousnout mezi "mřížema" podél nich.
něco zkusím.