Dnes jsem ustrihla pěknou větvičku z ibišku a vzhledem k období, kdy není zelená pastva, tak mě napadlo, jestli by si na ni morcici nemohli pochutnat. Nemáte někdo zkušenosti? Předpokládám, že ibišek jedovatý není - alespoň jsem to nikde nenašla, ale nevím, jestli třeba nemůže morcikum z nějakého důvodu vadit. Díky předem za odpovědi.
Vytahuju starý plesnivý vlákno, ale nedá mi to... čím se jako liší pokojový ibišek od toho, co už je ve směsi? Je květ pokojového ibišku stejné hodnoty jako ten sušený, co se prodává jako pamlsek nebo jak to vlastně je?
"Je to okrasná kytka" mi nepřijde jako dostatečné odůvodnění. Růže je taky okrasná kytka a morčata je žerou.
Jo, jde mi o to, jestli můžu sušit květy pokojovýho ibišku.
Varaxi
napsal(a):
Naprosto laicky a blondýnovsky - ibišek má léčivé účinky, tj. jako každá léčivka je ve velkých dávkách jedovatý. Takže teoreticky ho morčata můžou, ale prostě ne moc.
Jinak ibišků je fůra druhů; je možné, že se suší a zkrmují zkrátka ty, které se nejlépe pěstují ve velkém.
Můžou, to vím, prodává se v chov potřebách. Zajímá mě vyloženě, jestli je rozdíl mezi tím a ibiškem pokojovkou. Ale těžko se mi hledá nějaké info, tak radši nic. 😁
Uživatel s deaktivovaným účtem

Atheira
napsal(a):
Můžou, to vím, prodává se v chov potřebách. Zajímá mě vyloženě, jestli je rozdíl mezi tím a ibiškem pokojovkou. Ale těžko se mi hledá nějaké info, tak radši nic. 😁
.agamam I osmakům trham venkovní ibišek....za prvé je květů vždy velké množství a za druhé toho pokojové by mi bylo líto a květů na něm moc není....
napsal(a):
.agamam I osmakům trham venkovní ibišek....za prvé je květů vždy velké množství a za druhé toho pokojové by mi bylo líto a květů na něm moc není....
Vy totiž nemáte můj "pokojový strom" a kvete to jen jeden den, takže když to večer utrhnu, k újmě stejně nepřijde, protože by do rána odpad. Ale radši ne, já jak mám ten plnokvětý, tak to vypadá jak úplně jiná kytka a celkově to nebudu lámat přes koleno. Mám nasušeno růží jak pro armádu, to stačí.

Atheira
napsal(a):
Vy totiž nemáte můj "pokojový strom" a kvete to jen jeden den, takže když to večer utrhnu, k újmě stejně nepřijde, protože by do rána odpad. Ale radši ne, já jak mám ten plnokvětý, tak to vypadá jak úplně jiná kytka a celkově to nebudu lámat přes koleno. Mám nasušeno růží jak pro armádu, to stačí.
.já bych pro zajímavost dala dotaz na zahrádkáře....