Ahoj, mam ježka- samičku, ma cca 1,5 roka. Par dni som nebola doma tak jej len menili podstielku a dávali potravu a dnes som zistila ze ma akési zapálené oko. Je to hnisavé, dost nepekne. Normalne ocko zatvára aj nim hybe ale hnisa to (pridával aj foto). Prosim Vas, stalo sa vášmu jezkovi nieco take? Ako ste to liečili? A ake ma následky? Som zúfalá
Domino2

XXX.XXX.18.123
Chcel by som sa opytat ako sa podarilo vyliečiť to ocko ježkovi? Môjmu sa stalo to isté natieram mu ho ophtalmo framykoinom ale nejako to nepomáha, poraďte mi čím ste mu ho liečili vy?, dakujem
Balipák

XXX.XXX.83.128
Okamžitě veterinář, pokud jde o zánět, chce to antibiotické kapky do očí a odborné vyšetření. Pro jistotu ještě zkontrolujte, zdali nemůže mít v oku zapíchlou pilinu :)
-Perla-

XXX.XXX.26.184
Mne sa stalo presne toto isté pri samčekovi asi v podobnom veku.
Veterinár mi dal takú mastičku dajakú očnú masť ( sa mi zdá že tak isto framykoin ) zo začiatku sa mu to stiahlo a potom zasa na späť zväčšilo nwm či to nebolo aj vädšie, nakoniec mi zdochol. :(
Nám sa to stalo pred skoro 2 rokmi ako môžete vidieť na dátume hore. Išli sme na veterinarnu kliniku v ZA. Hneď jej dali antibiotiká a objednali na operáciu. O 3 týždne sme išli s druhým okom. Všetko ok a zrazu aj to bolo zapálené. Očká vyoperovali obe. V klude si užíva život ďalej. Hlavne treba ísť ihneď k lekárovi.
Ak ste od ZA choďte na veterinárne kliniku (NIE ANIMU). Super personál lekár sa zaujímal aj po čase ako sa jej vodi a hneď ako som volala že čo jej je som mala prísť ziadne dlhe čakanie ako v Anime kde mi slečna do telefónu flegmaticky povedala ze sa musím elektronický objednať a termín najskôr o týždeň...
-Perla-

XXX.XXX.26.184
Julca2223
napsal(a):
@-perla- Ihneď veterina, nejaka dobra kde sa špecializujú na exotické zvieratá. Ja som jej hlavné ten hnus vytierala s vatovou tyčinkou. Doktor da možno antibiotiká a keď nepomôžu tak asi operácia. Dedkovi to nevadí moja je total slepá a aj po dvore behá 😆
😃tak jasné aj tak s očami sú skoro slepý mávam na ňu rukou a ona nič, kuka do blba 😂😃
Môj Fuňo ( ten čo mi zdochol ) chovateľ sa mu nevenoval a tak to aj skončilo nedal sa už skrotiť, potom čo sa týkalo liečby to bolo ťažké a poriadne som mu to ani nemohla natrieť, no čo už.