Nalezená myška - asi myš drobná

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.4.2018 14:03
Eleoia

XXX.XXX.68.205

před chvílí jsem v práci v kanceláři nalezla malou myšku. Vypadá jako mládě, je opravdu maličká. Nebyl vůbec problem ji odchytit, působí trošku nemotorně a nebojácně. Podle internetu mi to nejvíc sedí na myš drobnou - az na to zabarvení.

Teď váhám, zda ji mam jít vypustit - ale jsem v Praze v kancelářské oblasti. Navíc působí tak zranitelně a křehce a nevim, zda to venku zvládne.

Prosím znalce o indentifikaci + případně zda tento drobeček neroznasi nějaké nemoci. Možná si ji prostě nechám...

26.4.2018 09:29
linduš

XXX.XXX.79.14

je to mládě a to dost malé. myš drobnou bych v tom nehledala, takový myšata mi občas padaj do sudů. u nás asi myši polní, stahují se na zimu k baráku.

26.4.2018 10:16
Eleoia

XXX.XXX.34.61

Velikostně odpovídá krabičce od sirek, možná o něco menší. Má malé uši a celkově poměrně krátké tělo.

Myšek tu máme více, ostatní jsou rychlé a nedají se ochytit. Tento konkrétní drobek je slabší.

Teď váhám co s nim, vypustit? Je slabé, nevím zda to zvládne.

26.4.2018 10:25
Eleoia

XXX.XXX.34.61

Většinu času prospí, nebo je prostě schoulené do klubíčka.

27.4.2018 18:56
linduš

XXX.XXX.79.14

asi jí není moc dobře. žere, pije?
neporadím co s tím.
před pár lety bych to piplala (nejspíš to nezvládne), dneska mám na myši a potkany kočky a pro hady chovám mastomyši, takže bych jí hodila kocourovi a za tři vteřiny by bylo vyřešeno...

28.4.2018 17:26
Atheira

XXX.XXX.50.119

Mládě běžné myšky, myslím... Mrňavé, ale tipla bych, že už ne úplně tak malé, aby to nedalo. Jenže na odstav nejspíš úplně ne... Na prvních fotkách vypadá docela normálně, pak docela zle. Dala jste tomu jíst, pít?
Hádala bych, že takhle samotinká i hodně strádá psychicky. Měla jsem takhle malé myšky. Patnáct ve vrhu. V tomhle věku byly nejčipernější. Lítaly, tahaly se za ocásky, okusovaly ouška a vyskakovaly do vzduchu. Tahle je na tom špatně asi ve všech ohledech. Nemyslím, že by vás něčím měla nakazit, ale jestli ještě neumřela, zkuste jí nějak zpříjemnit to prostředí (hobliny třeba, přístřešek)... Kdyby se vám ji povedlo vypiplat a byla to holka, uděláte nejlíp, když k ní pořídíte další holku nebo dvě, budou tak šťastnější. (samci se v dospělosti vraždí, na to pozor).
Moje myšata v tomhle věku normálně doslova žrala jak bezedná vařené těstoviny, kaše, bílé jogurty. Zkuste do ní něco dostat. Třeba se ještě zlepší. Jestli už teda není pozdě.

21.6.2018 21:14
PetraEmily

XXX.XXX.168.33

Zvládla to myška ?

Přidejte reakci

Přidat smajlík