před chvílí jsem v práci v kanceláři nalezla malou myšku. Vypadá jako mládě, je opravdu maličká. Nebyl vůbec problem ji odchytit, působí trošku nemotorně a nebojácně. Podle internetu mi to nejvíc sedí na myš drobnou - az na to zabarvení.
Teď váhám, zda ji mam jít vypustit - ale jsem v Praze v kancelářské oblasti. Navíc působí tak zranitelně a křehce a nevim, zda to venku zvládne.
Prosím znalce o indentifikaci + případně zda tento drobeček neroznasi nějaké nemoci. Možná si ji prostě nechám...
Mládě běžné myšky, myslím... Mrňavé, ale tipla bych, že už ne úplně tak malé, aby to nedalo. Jenže na odstav nejspíš úplně ne... Na prvních fotkách vypadá docela normálně, pak docela zle. Dala jste tomu jíst, pít?
Hádala bych, že takhle samotinká i hodně strádá psychicky. Měla jsem takhle malé myšky. Patnáct ve vrhu. V tomhle věku byly nejčipernější. Lítaly, tahaly se za ocásky, okusovaly ouška a vyskakovaly do vzduchu. Tahle je na tom špatně asi ve všech ohledech. Nemyslím, že by vás něčím měla nakazit, ale jestli ještě neumřela, zkuste jí nějak zpříjemnit to prostředí (hobliny třeba, přístřešek)... Kdyby se vám ji povedlo vypiplat a byla to holka, uděláte nejlíp, když k ní pořídíte další holku nebo dvě, budou tak šťastnější. (samci se v dospělosti vraždí, na to pozor).
Moje myšata v tomhle věku normálně doslova žrala jak bezedná vařené těstoviny, kaše, bílé jogurty. Zkuste do ní něco dostat. Třeba se ještě zlepší. Jestli už teda není pozdě.