Zdravim. Chcela by som sa opýtať na druh chinchilli. Mám ho zo zverimexu, preto neviem presne o aký druh ide. (Podľa farby tipujem že je to niečo medzi beige hetero a standard grey.
Za odpovede vopred dakujem.
Zdenkaa
napsal(a):
kvôli krýženiu :) isté druhy sa medzi sebou nesmú krýžit, preto nechcem riskovat... nechcela som zo zverimexu ale ked som videla ako tam trpí 2 mesiace musela som si ho zobrat :).
Jestli plánujete činčily chovat, pořiďte za tím účelem zvířata od chovatele a více se v problematice chovu zaběhněte, abyste věděla, co děláte, na této dále neodchovávejte. Pokud tahle mladé mít nebude (radím vám, skutečně to nedělejte, s jejím nejasným původem nikdy nebudete vědět, jestli nenaděláte jen víc škody) není důvod její původ dále řešit.
V předcích může mít cokoli, to nepoznáte ani vy ani nikdo jiný, sebevíc zkušený. Některé geny se přenáší a nejsou vidět... Genetika je docela složitá věc. :)
V podstatě si u zvířete ze zverimexu musíte vystačit jen s tím, co vidíte... Se šedivou činčilou s bílým ocáskem. A to je tak všechno. U mazlíků není třeba více řešit.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Zdenkaa
napsal(a):
kvôli krýženiu :) isté druhy sa medzi sebou nesmú krýžit, preto nechcem riskovat... nechcela som zo zverimexu ale ked som videla ako tam trpí 2 mesiace musela som si ho zobrat :).
...tímto jste uvolnila místo pro další činčilu, která se zde bude obdobně trápit...prostě pokud je poptávku je i nabídka

Zdenkaa
napsal(a):
..křížit činčilu nejasného původu, když neznáte nic o jejich předcích je holý nesmysl...
napsal(a):
...tímto jste uvolnila místo pro další činčilu, která se zde bude obdobně trápit...prostě pokud je poptávku je i nabídka
Přesně, tohle zachranování bývá ve výsledku hodně kontraproduktivní.Obchodník si prostě řekne:"Prima, funguje to, objednám další".
To je mi všetko jasne, ale mali ho tam viac ako 2 mesiace. Mám doma 4 cincily všetky su z velkochovov :) Zvykol si u nas a myslim že zle mu nie je. S krýženim som nikdy žiaden problem nemala, všetky zvierata mám veterninárne ošetrene. U neho som si istá nebola, preto som sa opýtala. Nemusíte z toho hned robit paniku, o nič nejde :).

Zdenkaa
napsal(a):
To je mi všetko jasne, ale mali ho tam viac ako 2 mesiace. Mám doma 4 cincily všetky su z velkochovov :) Zvykol si u nas a myslim že zle mu nie je. S krýženim som nikdy žiaden problem nemala, všetky zvierata mám veterninárne ošetrene. U neho som si istá nebola, preto som sa opýtala. Nemusíte z toho hned robit paniku, o nič nejde :).
...nepochopila jste vůbec nic...a co má prosím společného veterinární péče - ošetření s nedobrou genetickou prognózou v případě krytí zvířetem nejasného původu...