Zdravím,
před pár dny jsem si pořídila měsíčního prcka Křečka zlatého-medvědího. Na klícku si zvykl velmi rychle, jen byl ze začátku problem s pitím, ale ten už je v pořádku - pije už normalne. Co mi ale u něj dělá starost je jeho aktivita.. Chápu, že se potřebuje vyblbnout, jenže on běhá i několik hodin v kuse, obvykle začne kolem deváté hodiny večer, třeba jen s pár vteřinovou přestávkou a takhle blbne třeba až do 3 nebo 4 hodin do rána.. když jsem mu ho nechala třeba na 4 hodiny a pak ho vyndala, aby se z toho nezbláznit nebo nedostal infarkt, začal škrábat po celé kleci a kousat do všeho..
Chci se zeptat, jestli je to normální a mám mu to kolečko tam nechat, nebo radši vyndat i přes ten jeho odpor, aby nezcvokl... Mám o toho malého fakt strach, bojim se, že u mě není spokojený..
Jednak je to zvíře s aktivitou večer a brzy z rána, ten bugr vám v ten čas dělat prostě bude. Nechat kolečko neustále není vhodné.
Jak je klec velká? Je to zvíře, které potřebuje velký prostor - ne ani tolik do výšky, jako plochu - rozběh, možnost zahrabat se někam dolů, lítat po co největší ploše. On křeček je malinký, ale je hloupost usuzovat, že z toho důvodu je žádoucí zavřít ho do malé klícky.