Uživatel s deaktivovaným účtem

Martinagro
napsal(a):
Dobry den potrebuji pomoc. Mam piskomily mongolske a ze dne na den jsem zjistil ze porodila. Samice ale druhy den po porodu umrela a ja nevim jak se mam a male starat a jestli se samci o ne postaraji. Za nejrychlejsi odpoved moc dekuji.
samci těžko budou kojit.
umělý odchov holátek je prakticky nemožný.
Uživatel s deaktivovaným účtem

jsou jim dva dny, ne? to je prostě novorozeně. šance na vypiplání je fakt malá. krmí se sunarem pro kočky každou hodinu, max dvě hodiny, po krmení potřebují namasírovat břicha, aby se vyprázdnili.
je asi nejmilosrdnější šoupnout je do mrazáku.
5eknu vám to takhle. Nevim kolik jim je.6.5.2018 mi umřela hodně mladá samice, nezjistil jsem proč a našel jsem ji ráno mrtvou.
Dnes když náš pec žel k terárku a štěkal na něj, šel jsem ho odehnad a v tu chvíli jsem viděl v terárku dvě malá mláďata. Mám jěště dva samce. Jeden ne určitě samec a ten drůhý nevím ve zverimexu mi to tenkrát neřekli takže neznám pohlaví. Nechám je být a uvidím. Myslím že ten u kterého neznám pohlaví bude možná samice. Je divné aby ta mladá samice umřela před měsícem a malí vylezli až teď. je tedy možné že tamta je asi opravdu samice, občas si je přenese a nebo vedle nich spí.
Shrnutí: Nejspíš jsem měl dvě samice a jednoho samce. Je divné aby mladí vylezli až po měsíci umrtí mladé samice když vylézají kolem 12 - 13 dnu.
Děkuji za rady a pokud se bude dít něco nového ne pokud to přežijí a tamta bude doopravdy samice, tak se ozvu.
Díky moc.
Martinagro(nom).
Martinagro
napsal(a):
Proč do mrazáku? Co to je za nesmysl? To jako pomůže?
Svatá prostoto...
Je to nejhumánnější způsob zabití. Pokud nejste ochoten zkusit mláďata vypiplat, pak je neetické čekat, až sama pojdou.
Chápu, že to není rada, kterou jste chtěl slyšet. Jenomže Vy ani nevíte, jak jsou ta mláďata stará, čí vlastně jsou a co vůbec máte v terárku. To se pak blbě radí.
Každýmu, kdo má i velmi podprůměrnou inteligenci dojde, že o mladé se musí někdo starat, krmit je... Novorozeně nepřežije měsíc se dvěma samci bez matky, protože chlapi nekojí a Sunar koupí asi těžko.
Jelikož je samice měsíc mrtvá, je tam ještě jedna. Ta, co je přenáší, je jejich matka, stará se o ně, proto jsou i po smrti své "matky" tak dlouho naživu. Pravděpodobně se totiž narodila až nějakou dobu po ní... :D.