Bojí se křeček psů?

Křeček zlatý - syrský
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.7.2018 20:01
Jirka_01

XXX.XXX.72.78

Zdravím. Před pár dny jsme si domů přivedli 9 týdenní štěně. Problém je však v našem křečkovi (Křeček Zlatý), který se od doby, když jsme si štěňátko přivedli, chová opravdu divně. Náš křeček normálně prospal celý den, vzbudil se asi v 6 večer a normálně si s námi hrál, běhal, kousal žbrdliny v kleci, ruličky od toaleťáku atd. Teď tam touhle dobou jen tak sedí v rohu klece jako za trest a aby vylezl ven, musím ho opravdu donutin nebo nalákat na piškůtek. Dokonce jsem mu dneska v odpoledne vyčistil klec a ještě si ani neustlal na pelíšek. Dá se tedy něco dělat aby se nebál a začal se chovat zase normálně? Děkuji mockrát za odpověďi :).

13.7.2018 09:01
Katinec

XXX.XXX.73.206

Možné to je. Cítí predátora a podle toho se chová. Zkusila bych křečka přemístit někam, kam pes nemá přístup, nebo kde je jeho pach minimálně. Pokud to nejde, tak holt nezbývá nic jiného, než počkat, jestli se křeček vrátí k normálu, nebo ne.

9.8.2018 09:51
Jirka Smrcka

XXX.XXX.177.163

Jirka_01 napsal(a):
Zdravím. Před pár dny jsme si domů přivedli 9 týdenní štěně. Problém je však v našem křečkovi (Křeček Zlatý), který se od doby, když jsme si štěňátko přivedli, chová opravdu divně. Náš křeček normálně prospal celý den, vzbudil se asi v 6 večer a normálně si s námi hrál, běhal, kousal žbrdliny v kleci, ruličky od toaleťáku atd. Teď tam touhle dobou jen tak sedí v rohu klece jako za trest a aby vylezl ven, musím ho opravdu donutin nebo nalákat na piškůtek. Dokonce jsem mu dneska v odpoledne vyčistil klec a ještě si ani neustlal na pelíšek. Dá se tedy něco dělat aby se nebál a začal se chovat zase normálně? Děkuji mockrát za odpověďi :).

Ahoj
Já bych zkusil křečka a pejska seznámit. Samozřejmě opatrně a za dohledu, aby pejsek křečkovi něco neudělal. :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík